Včeraj iz Logatca do Nove Gorice. Zelo se je mudilo in sem samo čakal, kdaj me bo pohopsala provida. Eni pokapirajo eni pa ne. Nekomu zadostuje, da greš samo 1x do 2x na vozni pas se malo približaš in pošteka, da nekaj ni. Eni so pa zakupili prehitevalni pas. [cenzura] ga, po desni je šlo mimo. Kill me.
[/QUOTE]
Houdre 1 na AC v mraku vozi sam po prehitevalnem pasu 110km/h, po možnosti z meglekami, ko to ni potrebno... Ko houdreta 1 dohitiš in ugotoviš, da njegovo vozilo pod obvezno opremo nima vzvratnih ogledal, mu nameniš novoletne lučke z budnico (blendanje, hupanje). Po teh opozorilih ugotoviš, da houdre 1 ni samo slep, ampak tudi gluh, zato si človek omisli varno prehitevanje houdreta po desnem pasu (varno je, ko sta vozni in odstavni prosta). Ko houdreta 1 prehitiš po desni in spremljaš promet za seboj, ugotoviš, da houdre 1 resno verjame v to, da so na njegovem zemljiškoknjižnem izpisku vpisane vse parcele prehitevalnih pasov v Sloveniji in širše... Houdretu 1 ni pomoči, voziš dalje do houdreta 2...
Dohitiš houdreta 2 na prehitevalnem pasu. Houdre 2 na prehitevalnem pasu prehiteva houdreta 3 na voznem pasu, ki vozi s hitrostjo 120km/h. Houdre 2 vozi po prehitevalnem pasu s hitrostjo 121km/h. Ugotoviš, da je houdre 2 vse svoje prihranke vključno z 10 letnim fafingom porabil za nakup novega avta, posledično temu je potrebno ekstremno varčevanje z gorivom. Houdreta 2 opozoriš z novoletnimi lučkami in budnico, a houdre 2 se ne zmeni za tvoje težave s starejšim vozilom, saj ima on novega. Ko houdre 2 prehiti houdreta 3 po okoli 3h minutah vožnje, se umakne na vozni pas in ti z rokama žuga v smislu... preklet divjak! Houdretu 2 mirno pomahaš, houdre 2 se pomiri in nadaljuje z vožnjo po voznem pasu s 110km/h. Prične ovirati houdreta 3, ki ga je ravnokar prehitel... Zgodba med houdretom 2 in 3 ni znana.... Zakaj je voznik, ki ga je houdre 2 prehiteval v nedogled, houdre 3, je nagradno vprašanje...