Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Situacija je bila naslednja: on se je iz stranske vključeval na glavno in zavijal levo. Edin avto razen njega je bil avto an njegovi levi in je imel prižgan desni žmigavec. Kolega je predvideval, da gre avto desno in je potegnil na glavno. Avto pa je šel naravnost in seveda je prišlo do trka.
To me pa resno zanima, strogo po pravilih. Vesno sem milsil, da je kriv SAMO tisti, ki je pri prižganem smerniku peljal naravnost. A imamo sodno prakso s takšnim primerom.
Nekaj podobnega ,kot da bi nekdo pripeljal po cesti, ki ima dva pasova, (samo) za zavijanje desno in pas za naravnost. Nekdo, ki vozi po pasu za zavijanje, bi hladnokrvno peljal naprej.
"On bi se on moral prepričat, da bo avto res zavijal desno" - saj se je, brez dvoma je ugotovil, da ima prižgan smernik za zavijanje desno!!
Je spregledal ,da je imel smernik prižgan, naslednji bo spregledal rdečo luč in pregazil pešča.
PS: To, da ti na nagrobniku napis IMEL JE PREDNOST nič ne pomaga, ni poanta pri tem vprašanju.
Poanta - po mojem (z.k.p.) če ima priče, da je imel model smernik, potem mogoče lahko še kaj doseže, v nasprotnem verjetno 0. Ampak so že drugi isto povedali.