Proklet tehnični

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Coc iz recimo "info@toyota.de" (zmislil si mejl)?
. Al se mora to urejat na kakem TUV uradu tam.? (njihov "info@.....")

Poguglaj Toyota COC order ali kaj podobnega... Obstajajo celo firme, ki oglašujejo, da ti zrihtajo COC za tvoj VIN za vse znamke, kar sicer stane ene 100 EUR... Zaresnih izkušenj pa nimam.

Če je kljuka Toyotina pa bi sam vztrajal, da je bila vgrajena v tovarni in je ni treba vpisovati v homolomo. Tudi, če se je predpis res zaostril leta 2007 težko velja za nazaj. KAj bo pa naredil nekdo z R4 letnik 1990, ki nima homolomo kartončka, kljuko pa je pred desetletji vgradila firma, ki je ni več, le prd davnimi leti so mu v prometno vpisali "VLEČNA NAPRAVA"?

A tak avto po novem zaradi nedojebanega preglednika, ki misli, da kaj ve o pravu ne bo več tehnično brezhiben? To je noro.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Coc iz recimo "info@toyota.de" (zmislil si mejl)?
. Al se mora to urejat na kakem TUV uradu tam.? (njihov "info@.....")

Kolikor vem imajo uradni postopek na strani od Toyote.
Rabiš kar nekaj podatkov.
Bi pa prvo poizkusil pri naši Toyoti. Ker lahko da je za isti avto coc v Nemčiji drugačen od "našega".

Zanimivo pri vsem tem je da ti naši kasirajo 35 za kopijo. Oziroma 100 za "natančne podatke" ?

Po drugi strani pa še moj primer:
Moj Coc so mi vzeli in mi dali homologacijski kartonček. Tako da ne vem zakaj bi moral plačevati za nekaj kar mi je država vzela ?

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Najbrž zato ker so se pravila v 25 letih 5x spremenila in dopolnila tako v slo kot v eu. Zato zdaj težit za nazaj s homologacijami za 20+ let stara vozila je ena velika neumnost. Tako kot je zloba padec na tehničnem zaradi strgane manšete (je pa seveda prav da ti pove, da jo daš zamenjat).

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in kalbo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
.
Dejstva in nikakor gluposti. V prometni piše 8 sedežev, ti jo nalimam? Sicer pa ne vem, kaj se pametnega delaš, sej nimaš avta....
Pošlji mi številko šasije, bom pogledal kolikokrat si res zamenjal število sedežev.
Sploh je pa navadna glupost, da si enkrat avto registriral za 5, enkrat za 7 ljudi, lahko bi ha tudi za 8, brez da so ti zamenjali prometno. :bonk:

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Za sedeže, sploh odstranljive se preverja trdnost vpetja in bi morali od vedno preverjat vse sedeže ki so serijsko v vozilu. Da se ne bo kdo čudil, sam sem se že vozil po AC v rentanem kombiju na sedežu/klopi ki se ni zapela ker je bil nosilec/spojka zvit/a in kako ne-varno je tole ne bom razlagal.

Ok pol kalbo in Hanzi najboljš da vsakič ko zice data not peljeta na tehničnega za vsak slučaj?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Najbrž zato ker so se pravila v 25 letih 5x spremenila in dopolnila tako v slo kot v eu. Zato zdaj težit za nazaj s homologacijami za 20+ let stara vozila je ena velika neumnost. Tako kot je zloba padec na tehničnem zaradi strgane manšete (je pa seveda prav da ti pove, da jo daš zamenjat).

Veš kako je zabulil ko sem čez 45 min prišel nazaj z zamenjano? :valjamse:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Glup si ti. Razlika je v ceni zavarovanja.
Aja, pri kateri zavarovalnici pa obračunavajo premijo glede na število sopotnikov? Pri kakšnem neobveznem dodatnem nezg.zavar. potnikov je cena morda variabilna glede na število oseb, ampak to je razlika 2eur letne premije.
S takšnimi glupostmi lahko svojo mamico futraš, da si pri registraciji sam zmišljuješ za koliko oseb boš registriral avto.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Triglav.... In? Zs pa maš, zarad mene ga lohk tudi objaviš tele neotesano.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Triglav.... In? Zs pa maš, zarad mene ga lohk tudi objaviš tele neotesano.
Torej razlika med 5 sedežev in 9 sedežev je pri dodatnem nezgodnem zavarovanju, ki je itak brezveze zraven in gre za razliko 1,5eur letno.
Zdaj pa še pojasni kak spreminjaš število sedežev pri registraciji? A vprašaš mamico, če bo letos kaj zraven dala in plačaš sedež še za njo. To ti potem dajo posebej potrdilo, da se mami lahko zraven vozijo, ne vnesejo pa spremembe v prometno, ali kako? :bonk:
Si mi poslal številko šasije na zs? Nisi...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Vedno znova dokazuješ, da si pač idiot. Verjamem pa, da v živo nisi tako zelo pogumen.
In tebi bom VIN številko pošiljal dej pejt dudiko cuzat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Mam pa kle prometno, kjer piše 8 sedežev in polico, kjer piše 7 registriranih mest. V prvi polici piše pa 5 registriranih mest. Pa to pojasni. Ne rabiš VIN številke za to. Za mamico se pa kar sam po gofli usekaj namest mene. Če bi te jest, bi te premočno, si pač nedojeban.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Mam pa kle prometno, kjer piše 8 sedežev in polico, kjer piše 7 registriranih mest. V prvi polici piše pa 5 registriranih mest. Pa to pojasni. Ne rabiš VIN številke za to. Za mamico se pa kar sam po gofli usekaj namest mene.
Bravo, čestitaj agentu ker ti na polico ne zna vnesti pravega števila registriranih mest. Na polici MORA biti takšno število oseb kot je v prometnem dovoljenju. Moč motorja ti je tudi polovico manjšo vnesel, ker si se odločil, da boš avto le do polovice zmogljivosti teral? :bonk:
Tudi če ti vnese št.reg.mest 1, bo avto še vedno za 8 registriran kot v prometni ... drugo pa je, da je polica neustrezna ne glede na dejansko število oseb, ki se običajno vozi v vozilu.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 9999 in Cash

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Torej razlika med 5 sedežev in 9 sedežev je pri dodatnem nezgodnem zavarovanju, ki je itak brezveze zraven in gre za razliko 1,5eur letno.
Zdaj pa še pojasni kak spreminjaš število sedežev pri registraciji? A vprašaš mamico, če bo letos kaj zraven dala in plačaš sedež še za njo. To ti potem dajo posebej potrdilo, da se mami lahko zraven vozijo, ne vnesejo pa spremembe v prometno, ali kako? :bonk:
Si mi poslal številko šasije na zs? Nisi...

No, to ne bo čisto držalo, pri nekaterih zavarovalnicah ne vpliva na ceno, pri nekaterih pa... in to ni samo par €, je kar par % pri letni premiji...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Bravo, čestitaj agentu ker ti na polico ne zna vnesti pravega števila registriranih mest. Na polici MORA biti takšno število oseb kot je v prometnem dovoljenju. Moč motorja ti je tudi polovico manjšo vnesel, ker si se odločil, da boš avto le do polovice zmogljivosti teral? :bonk:
Tudi če ti vnese št.reg.mest 1, bo avto še vedno za 8 registriran kot v prometni ... drugo pa je, da je polica neustrezna ne glede na dejansko število oseb, ki se običajno vozi v vozilu.
Enmal si se zaciklu.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Ti pač. Verjetno najbolj zajebeš onega na tehničnih tako, da najprej pregled narediš z avtom za 8 ljudi, potem pa greš zavarovanje naredit samo za 5 ljudi v duhu šparanja 1 kavice letno in nategovanja sebe in svoje mame, ker ni hotela sedeža doplačati. :bonk:
Kot da preglednika TP briga tvoja polica in kot da ima to bilo kako vezo, razen da je polica neustrezna. ;)

• Všeč mi je
Reactions: sad