program za pregled maticna plosce

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Obstaja kaksen program, ki pregleda vezja, kondenzatorje in ostale stvari in javi napako, ce kaj odkrije ? Sumim, da so nekateri kondenzatorji na meji delovanja...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
na kakšen način sumiš kondenzatorje ?
confused-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pri zagonu ima vcasih tezave, prizge se vse, ampak ne pride niti do prvega piska, ekran se ne prizge, ko pa z gumbom ponovno prizgem in malo pomigam graficno, pa gre naprej...Pa napaka ni v graficni, ker mi je pri prejsnji isto delalo...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ponavadi so:
2200uf 10v
ali
1000uf (10v ali6.3v)
drugače so pa tudi na videz malo napihnjeni stojijo pa navadno okoli procesorja

lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pomoje ga ni programa, ki bi ti znal izrisat vezje pa pokazat kateri delčki ne delujejo.
Najlažje narediš tako, da odpreš mašino in jih gledaš. Tisti, ki so napihnjeni na vrhu, so zreli za menjavo. Vrednosti so pa itq napisane.
Če pa so vsi v redu, pa preveri napajalnik, oziroma če imaš možnost, probaj z drugim
wink-1.gif

lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Saj problem je, da noben ni videti napihnjen, tudi napajalnik sem izmeril, ce oddaja elektriko in so vse napetosti ok...No, saj zdaj mi je pa cisto crknil, verjetno...Zjutraj ga komaj prizgem, kasneje dam ponovni zagon in se noce vec prizgati, zdaj imam enega nadomestnega, toliko da net dela.