Prodaj avtomobila - kaj sem dolžan pustiti v avtu?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Barabe ste nekateri.
Prvo pomoč, rezervno kolo, dvigalo, ključi, trikotnik, tepihi in radio to bi pa lahko pustili notri. Radio vzameš ven, če si ga kupil novega az kakih 100 evrov, če pa je kakšen na kasete pa lepo pustiš. Isto velja az tepihe, če si jih ravno en teden nazaj nabavil jih pač vzameš ven isto za prevleke.

NE MOREŠ pa biti tak gorenc pa jemat ven prvo pomoč.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Sicer pa je to obvezna oprema IN MORA BITI notri ... na LPP v LJ na tehničnem to gledajo (vsaj meni so), če nebi mel tega notri (ravno kupil avto) bi me vrgel.

Nekateri ste res BEDAKI, da večjih ni.

Evo nazadnje kupil avto imel notri org.radio, tepihe, prva pomoč, trikotnik, žarnice, .., če tega enbi bilo pa -40€ takoj dol.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Sploh pa, ko se avto kupi moraj imeto vso obvezno opremo, dobre gume, zavore, če tega ni potem pa je res prodajalec škrt sicer pa takoj -€€€€€€€ dol, če to ne štima.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Dober prodajalec bo pustil vso osnovno opremo (in še kaj) v avtu in dober kupec bo to znal ceniti. Sveda pa so lahko te stvari tudi stvar dogovora. Če je ok prodajalec, te bo povabil domov, dobiš še kako kavico ob ogledu in mu ni problem namenit tudi uro in več za ogled in podajanje informacij o avtu. Vsekakor pa kaj takega ne bo naredil prodajalec, ki ve, da prodaja zanič robo - taki te bo čakal nekje na parkirišču in se mu bo vedno mudilo. Vendar kot že rečeno... mora bit tudi kupec pravi, drugače no-go.
Tisti, ki pobira vse stvari z avta, da ja ne bi kaj preveč dal poleg in da bi mu na koncu ostalo 10€ pa tak veš kak je... le kako je moral varčevati pri servisih
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Ja precej je odvisno od kupca. Če bo kak diler ko mu že na kolimeter vidiš da se mu jebe za avto, pa bo njegova prva beseda da on ma sam tok pa tok evrov s sabo, al pa bo začel brcat v gumo pa trdil da je bil avto karamobiliran. Takmu ne pustiš notr niti pepelnika, če mu sploh prodaš. Če je pa kakšna huda joškasta singl bejba, ki se fajn prepogiba ko si ogleduje linije avta, taki pustiš notr kar se da, predvsem pa telefonsko številko.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kupec je po podpisu kupoprodajne soglašen da je vozilo kupljeno po sistemu "videno-kupljeno" in za
skrite napake prodajalec ne odgovarja.

Moj avto je registrian, ne delajo zadnje bremze, kaj morem it jih prvo popravit pa pol prodat?
stupid-1.gif

Pa kaj si ti res na luni gor rasel??
VALJDA moraš dati od sebe tehnično izpraven avto. Torej MORAŠ popraviti zavore!!
Če si že zakone prevajaš v svoji glavi po svoje, bi ti lahko vsaj vzgoja, morala,...govorila, da daš od sebe avto, ki za sočloveka NI nevaren!

Jaz pustim v avtu vse kar sem dobila, ko sem avto kupila.

Če kupujem avto za večjo vrednost, potem se obrnem in grem, če mi bivši lastnik puli avtoradio ven in jemlje ven prvo pomoč!!
S tem se vidi kak človek je in kako je skrbel za avto. Če joka za prvo pomočjo, potem praj tudi servisiral ni dobro avta.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Mogoče je mel pa droge skrite v prvi pomoči. Pa v raidju tud očitno. A bi rada da te policija ustav pa te pol zaprejo zarad posedovanja hašiša ?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
nekoc sem kupil avto od tukajsnjega uporabnika naliMa in sem dobil poleg vsega nastetega še 80l goriva v rezervoarju cesar vsekakor nisem pricakoval. da o nekaj natipkanih strani zgodovine o avtomobilu skupaj z vsemi servisnimi listki in nekaj dodatnih rezervnih delov brezplačno ne govorim... nekateri cigani tukaj pa niti trikotnike ne morete pustiti notri..
confused-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ob prevladujočem številu objav, ki so precej balkanskega značaja, vse bolj ugotavljam, da smo še daleč zadaj za Evropo.
Prav tako se bolje počutim ob svoji odločitvi, da avte kupujem le pri pravnih osebah, z garancijo in računom. Tudi prodajam ga tam in dam v ceno ali pa prodam sorodniku.

Pobrati ven obvezno opremo? In potem se nekateri tukaj znašate nad cigani?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Evo, da jaz vidim prodajalca, ki mi ven pobira vse za par EUR se obrnem in grem. Prodaj avto v normalnem stanju, postavi zanj ceno in konec.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kupec je po podpisu kupoprodajne soglašen da je vozilo kupljeno po sistemu "videno-kupljeno" in za
skrite napake prodajalec ne odgovarja.

Moj avto je registrian, ne delajo zadnje bremze, kaj morem it jih prvo popravit pa pol prodat?
stupid-1.gif

Pa kaj si ti res na luni gor rasel??
VALJDA moraš dati od sebe tehnično izpraven avto. Torej MORAŠ popraviti zavore!!
Če si že zakone prevajaš v svoji glavi po svoje, bi ti lahko vsaj vzgoja, morala,...govorila, da daš od sebe avto, ki za sočloveka NI nevaren!

Jaz pustim v avtu vse kar sem dobila, ko sem avto kupila.

Če kupujem avto za večjo vrednost, potem se obrnem in grem, če mi bivši lastnik puli avtoradio ven in jemlje ven prvo pomoč!!
S tem se vidi kak človek je in kako je skrbel za avto. Če joka za prvo pomočjo, potem praj tudi servisiral ni dobro avta.

No in kako boš folk prepričal...nazadnje, ko sem gledal avto v avtohiši jah, kot da nebi imel zadnjih zavor.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ob prevladujočem številu objav, ki so precej balkanskega značaja, vse bolj ugotavljam, da smo še daleč zadaj za Evropo.
Prav tako se bolje počutim ob svoji odločitvi, da avte kupujem le pri pravnih osebah, z garancijo in računom. Tudi prodajam ga tam in dam v ceno ali pa prodam sorodniku.

Pobrati ven obvezno opremo? In potem se nekateri tukaj znašate nad cigani?

Žalostno je, da pri prodaji avta niso samo uporabniki tu gor cigani. Ena frendica je na severu Nemčije nabavila BMWja 320d, novi model, za dobrih 20 k€, pa ji je prodajalec pobral ven popolnoma vse, še rezervno gumo.
bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Ja no shit sej bi blo pr nas isto če bi en balkanac pršu ala srb/hrvat/kosovac ti avto nabavt. tam je pa isto sam de smo mi ta srb/hrvat/kosovac.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Že mogoče. Ampak jaz bi tudi v tem primeru, kot vedno dosedaj, pustil obvezno opremo v avtomobilu. Ne pa tako kot mX, ki bi še navodila od avta spizdil.
bonk.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Žalostno je, da pri prodaji avta niso samo uporabniki tu gor cigani. Ena frendica je na severu Nemčije nabavila BMWja 320d, novi model, za dobrih 20 k€, pa ji je prodajalec pobral ven popolnoma vse, še rezervno gumo.
bonk.gif

Bojda zato, ker rezervne gume že serijsko nima (ima pa run flat pnevmatike).
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Zgleda smo pr nas doma mal čudni
grin1.gif
Gre vse zravn od dodatnih gumjastih tepihov, do orginal robe (če je bilo kaj predelano-fedri itd) pade zravn seveda še kkšna korekturna barva itd..

BTW: za ene, ne pozabte čistila za šipe vn potegnt
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
ponavadi... ali pa tak dolgo jahaš prodajalca, da ti da zraven poleg obvezne opreme še tepihe pa zvočnike pa avtoradio
smile-1.gif

Ja sej če ti pa to pusti, pol je že to znak (po ovinku) da se hoče avta čimprej znebit oz. da si plačal več kot je vreden,
(vrag pa ta avtoradijo, samo da sem dobil tega jurja več),... Pri bajti letno kupimo/prodamo med 40 in 50 vozil
(od menjalnika do "zeksakslerja") vrjami da poznam tisoč in eno foro. Mene ko prodajalec nazaj pokliče mi že
da prve minus točke da mu odbijem.