Prodaj avtomobila - kaj sem dolžan pustiti v avtu?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik trust pravi:

NE MOREŠ pa biti tak gorenc pa jemat ven prvo pomoč.

Jo dobim not ko kupim avto?! Jo dobim moj qrac! (v redkih primerih)
Prva pomoč gre z mano pa če se na glavo postaviš.
Edino če si tele pa mi nisi cene zbijal, v tem primeru ko te še dodatno slečem za 500-1000,
pa še dobiš darilo poln rezervar in dišečo smrekico. (če je dizl; bo kurjač not)

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Odvisno kje kupuješ avte. Pri spodobnih avtohišah dobiš komplet žarnice, prvo pomoč in trikotnik zraven.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Vendar kot že rečeno... mora bit tudi kupec pravi, drugače no-go.

Ja? Super! Upam da prideš kdaj kupit kaj od "pravega" prodajalca.

Z njim se dobiš pri njemu doma, ko si ogleduješ avto, še uleti en avto LJ tablice, ki po žabarsko
oceni da je avto dober in da ga vzame, in pol licitacija navzgor... Prodajalec pa ti reče da mas ti prvo besedo,
in da se zmenta med sabo.

Nikoli pa neboš vedel da je ta ljubljančan njegov kompanjon, avto sta pa z LJ kupila pred kratkim in je pravtako za prodajo.

Sem že videl primere ko je se avto po oglasu prodajal za 30 jurjev in bil na račun "drugega" kupca prodan za 32 jurjev....

Avtohendlarstvo je svinjski posel, in če si poštenjak imaš 2 možnosti za preživetje:
A) to delaš ob lepi službi postrani
B) imaš 70 avtomobilov na hofu in 200k€ kapitala v samem kešu za takojšen odkup od obupanih prodajalcev ki rabijo denar še isti dan

Takšnih pa je v sloveniji mogoče 5. Kako so pa gor zrastli pa raje nebi,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Odvisno kje kupuješ avte. Pri spodobnih avtohišah dobiš komplet žarnice, prvo pomoč in trikotnik zraven.

Pri spodobnih avtohišah so tut že kupli nove avte ki so bili dokazano ruknjeni....
In tut taka avtohiša bo PP in ostalo nekje "dobila not"... Brez skrbi, nihče ne dela z minusom...
Zakaj dva identična kliota pri različnih avtohišah staneta različno? Ker je en bil bol spredaj na tovornjaku?
Pa ne mi o masi nakupa, ker 10 kliotov stane isto kot 15 kliotov, in razlike cene so med 100 in 500€,...

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
O cliotih se jaz bolj malo pogovarjam
grin1.gif

tequila

Pripravnik
30. sep 2007
35
0
6
45
Obala
Obišči stran
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ravno kupujem še en avto.

Upam a ne naletim nate...

Ti in tebi podobni nepismeni biserji - nikjer nisem napisal, da bom vse pobral ven.
Vprašal sem samo kako je po zakonu. Preberi še enkrat.

Imam že drugi avto in vse notri. Zaloge ne rabim.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
nekoc sem kupil avto od tukajsnjega uporabnika naliMa in sem dobil poleg vsega nastetega še 80l goriva v rezervoarju cesar vsekakor nisem pricakoval. da o nekaj natipkanih strani zgodovine o avtomobilu skupaj z vsemi servisnimi listki in nekaj dodatnih rezervnih delov brezplačno ne govorim... nekateri cigani tukaj pa niti trikotnike ne morete pustiti notri..
confused-1.gif

Hvala, do kupcev se obnašam tako, kot tudi sam pričakujem od prodajalca, kadar kupujem avto.
smile-1.gif

Za vsak svoj avto, ki sem ga do sedaj prodal, sem imel pošten odnos, kar kupci znajo ceniti, čeprav nekaterim to ni čisto jasno - primer je bila zgodba, ko sem prodajal (po mojih standardih) slabše ohranjenega Civica VTi, kar sem vsakemu kupcu tudi povedal po telefonu. No, prvi, ki je prišel avto pogledat, je takoj rekel, da avto niti pod razno ni tako slab, kot sem ga opisal po telefonu in ga tudi kupil.

LP,

Milan

p.s. Za Touringom se meni še vedno kolca.

p.p.s. Za potencialne kupce: v planu imam menjavo dela voznega parka (Mazda MPV BiFuel 7 sedežev, R Twingo 1.4 Turbo). Če se zgodi, da gresta od hiše oba, bom razmišljal še o prodaji Audija V8 4.2 Quattro 6-speed.
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik tequila pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ravno kupujem še en avto.

Upam a ne naletim nate...

Ti in tebi podobni nepismeni biserji - nikjer nisem napisal, da bom vse pobral ven.
Vprašal sem samo kako je po zakonu. Preberi še enkrat.

Imam že drugi avto in vse notri. Zaloge ne rabim.

Pa saj nimaš kaj spraševat. Sicer so ti pa drugi že lepo napisali.

Jaz vzamem ven gasilni aparat, vžigne kable, vlečno vrv in drobnarije iz predalov.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Hvala tebi!
zmaga.gif

Me je naucilo, da dober avto dobis od dobrega psiholoskega profila lastnika, ki ga prodaja. Vec o avtomobilu izves v 10min pogovoru z lastnikom, cetudi je tema o vremenu kot, da ta čas dilaš ceno in fehtaš za radiokasetofon...
naliM pade v top razred.
nahrung002.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Vse avte ki sem jih kupil sem dobil brez vsega....in v vsakem primeru bi si kupil novo opremo tako da lahko staro uporabiš če ti pride kaj prav.Nov avto...nova oprema.

Kar se tiče rabljenih...vedno najprej pregledam popolnoma vse če dela......saj se gre vendar za mojo varnost.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Vsi so navadne svinje, ki jemljejo ven prvo pomoč, trikotnik in ostalo obvezno dodatno opremo, če tega ni notri avto NI TEHNIČNO BREZHIBNO.

Kar pojdite na LPP v Ljubljano vprašat, če ej prva pomoč obvezna. Torej, če kupiš avto brez prve pomoči ni avto tehnično brezhibno.

Jaz sem zamenjal že nekaj avtov pa sem v vsakem avtu dobil prvo pomoč. V enem avtu je bila že uporabljena zato sem jo zamenjal oz. dopolnil, kar pač mora bit notri.