Pro'ceed klima

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa saj isto je pri BMW. Kompresor ima itak svoj gumb. Klima je avtomatska, dvopodročna, vseeno pa ima gumb za kompresor, ne vidim sicer potrebe po tem, ampak OK....pač posebnost.

Enako je pri nekaterih Alfah, kar se mi zdi super, saj lahko avtomatsko klimo, če želiš, uporabljaš kot navadno ročno. In včasih pride prav.

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če prav vem, Opel še danes uporablja isti način - skoraj vsaka znamka ima kakšno posebnost.

Tako je imela Astra F, mislim da tudi G, pri H pa se mi zdi (nisem pa prepričan), da se notranjo luč vklopi na "konvencionalen" način.

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Lahko, da ima kak trik kot v starem Mondeu. Če si imel tam šobe nastavljene na voznikovo šipo, se je klima vklopila sama od sebe.

Pri katerem Mondeotu pa je to bilo?

Faceliftana 1ka karavan 1.8, opreme se pa ne spomnim.

S tem pa nimam izkušenj, vem da pri Mk1 in Mk3 tega ni bilo. Prav tako ne pri Mk1 Focusu in Mk2 Focusu ST. Pa pri Fusionu...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
dost neumna rec, ker ce imas spucan sistem (od mikrofiltra naprej..) ti nobeno vlazno vreme ne pride do zivega. ac je potuha v tem primeru.
Kako pa se spuca sistem od mikrofiltra naprej, oziroma kaj se sploh spuca? Se mi namreč prekomerno rosi avto, pa rašujem s klimo. Če ne bi imel klime, bi bilo nemogoče vozit.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Enako je pri nekaterih Alfah, kar se mi zdi super, saj lahko avtomatsko klimo, če želiš, uporabljaš kot navadno ročno. In včasih pride prav.

Saj to lahko pri vsakem avtomobilu z avtomatsko klimo. Ko recimo zelim rocno zmanjsati moc ventilatorja ali usmeriti pihanje preko drugih sob, se avtomtaika ugasne in deluje kot rocna klima...
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Saj to lahko pri vsakem avtomobilu z avtomatsko klimo. Ko recimo zelim rocno zmanjsati moc ventilatorja ali usmeriti pihanje preko drugih sob, se avtomtaika ugasne in deluje kot rocna klima...
smile-1.gif

V bistvu imaš prav...
redface-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa saj isto je pri BMW. Kompresor ima itak svoj gumb. Klima je avtomatska, dvopodročna, vseeno pa ima gumb za kompresor, ne vidim sicer potrebe po tem, ampak OK....pač posebnost.

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če prav vem, Opel še danes uporablja isti način - skoraj vsaka znamka ima kakšno posebnost.

Tako je imela Astra F, mislim da tudi G, pri H pa se mi zdi (nisem pa prepričan), da se notranjo luč vklopi na "konvencionalen" način.

Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Lahko, da ima kak trik kot v starem Mondeu. Če si imel tam šobe nastavljene na voznikovo šipo, se je klima vklopila sama od sebe.

Pri katerem Mondeotu pa je to bilo?

Faceliftana 1ka karavan 1.8, opreme se pa ne spomnim.

S tem pa nimam izkušenj, vem da pri Mk1 in Mk3 tega ni bilo. Prav tako ne pri Mk1 Focusu in Mk2 Focusu ST. Pa pri Fusionu...

zdaj ne vem kako so fokusi označeni, samo pri prvi generaciji ne moreš ugasnit klime, če imaš ventilator nastavljen na šipo

isto je pri laguni 1

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Glede Focusa prve generacije...sam sem vozil dva karavana, enega '03 in enega '02 in 5-vratnega malce starejšega, mislim da '00, pri katerih ni bilo tako. Sem pa opazil pri nekaterih, da imajo oznake na ventilaciji za pihanje na steklo obarvane oranžno namesto belo. Lahko, da ima to kaj veze pri tem?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja za ta dva fokusa, ki jih imamo v družini imata oba znakec za pihanje na sprednjo šipo pobarvano oranžno

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Potem je očitno fora v tem, ker eni imajo ta znakec oranžen (s temi nimam izkušenj), drugi pa belega (s temi imam izkušnje). Stopnja opreme? Različni trgi? Ne vem...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri Mondeu 2004 je tako, da sta dve možnosti za pihanje na sprednjo šipo - običajna bela in oranžna z oznako MAX. Pri slednji se samodejno vključi klima in ventilator do konca.

BTW: zakaj mi sedaj v vlažnih dneh ob zagonu iz šob zapiha tako vlažen zrak, da mi v momentu zarosi celotno kabino?

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:

V vseh fordih je še tko..

Meni se ne vklopi, pa imam vedno na šipe nastavljeno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ker je vlaga v sistemu ostala od zadnje vožnje. Zato nekateri priporočajo izklop klime kakih 5 km pred koncem vožnje, da topel zrak presuši kanale zračenja (pa morda še par mm odprto kako okno) . Koliko je pa to uporabno pa sam presodi. Meni deluje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hahaha.......če ni kaka elektronska napaka ti lah rečem samo....swašta
bonk.gif
Ha, ha - ampak vse je mogoče. Pred leti, ko sem vozil službeno Astro (1996), sem se o avtomobilu pogovarja s še enim lastnikom Astre. Z avtom je bil zelo zadovoljen, samo to ga je motilo, da ne more prižgati luči v kabini (brez, da odpre vrata).
Ko sem mu pokazal, kako se to naredi (izvleče gumb za luči), sva se oba režala - avto je imel že nekaj let.

A ni tako da pritisneš gumb za luči? Vsaj na Corsi se mi zdi da sem imel tako.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ker je vlaga v sistemu ostala od zadnje vožnje. Zato nekateri priporočajo izklop klime kakih 5 km pred koncem vožnje, da topel zrak presuši kanale zračenja (pa morda še par mm odprto kako okno) . Koliko je pa to uporabno pa sam presodi. Meni deluje.

+ uporabno da klima ne začne smrdet....čene je treba razdret pol armature pa vse cevi presprayat z sprayem k ubije gobice pa klice

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glede Focusa prve generacije...sam sem vozil dva karavana, enega '03 in enega '02 in 5-vratnega malce starejšega, mislim da '00, pri katerih ni bilo tako. Sem pa opazil pri nekaterih, da imajo oznake na ventilaciji za pihanje na steklo obarvane oranžno namesto belo. Lahko, da ima to kaj veze pri tem?

Imam Focusa karavana l.06 in se klima avtomatsko prižge,.. mogoče res odvisno od trga (opreme). Na začetku me je motilo, sedaj sem se pa navadil
tongue-1.gif
Izklopi se tudi lahko, ampak se naslednjič vedno avtomatično prižge.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri elantri z avtomatsko klimo je tako, da se klima avtomatično prižge, ko usmerim pihanje v prednjo šipo. S tipko za izklop klime se pa da klimo izklopit in vse funkcije glede pihanja delajo avtomatsko le klima ostane ugasnjena. Ob naslednjem zagonu avta se klima ne bo vklopila, ker si je zapomnila moje zadnje zahteve
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

tole in nov mikrofilter klime vsako pomlad (+redno ciscenje sip znotraj!) pa se vam v dezju skoraj ne bojo vec rosile sipe. ni nobene potrebe po uporabi a/c.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pri meni je lahko klima ugasnjena, v bistvu, je ventilacija lahko ugasnjena in čim sistem prepozna majhno meglico na steklu, katerikolim, se klima avtomatsko prižge in meglice ni več...:)
saj ne da bi bil pameten, ampak daj mi povej kako tvoj "sistem prepozna majhno meglico na steklu"
Ima ta tvoj sistem videokamere ki prepoznvajo meglice na steklih? kako ločijo od tiste "zunanje" megle"
Ali ima kakšne drugačne senzorje....
confused-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni sistem prepozna preveliko vlažnost v potniški kabini in posledično mi avtomatsko vklopi klimo. Nimam pa senzorjev za prepoznavanje meglice na steklu
smile-1.gif