Pro'ceed klima

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Kako hudiča ugasnt klimo? Ob vsakem zagonu avta se sama prižge?
bonk.gif
Ročna..

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
Hahaha.......če ni kaka elektronska napaka ti lah rečem samo....swašta
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Lahko, da ima kak trik kot v starem Mondeu. Če si imel tam šobe nastavljene na voznikovo šipo, se je klima vklopila sama od sebe.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
isto smo mel v sonati...če si prtisnu tipko za sprednje šipe (bla posebaj) se je klima avtomatsko pržgala......za i30 pa nevem....ga bom 1x fotru spizdil pa se zapeljal en krog pa da vidim
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Lahko, da ima kak trik kot v starem Mondeu. Če si imel tam šobe nastavljene na voznikovo šipo, se je klima vklopila sama od sebe.

Pri katerem Mondeotu pa je to bilo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Kako hudiča ugasnt klimo? Ob vsakem zagonu avta se sama prižge?
bonk.gif
Ročna..

Možno, da imaš senzor, ki ob rosnih steklih, sistem sam vključi klimo....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa saj isto je pri BMW. Kompresor ima itak svoj gumb. Klima je avtomatska, dvopodročna, vseeno pa ima gumb za kompresor, ne vidim sicer potrebe po tem, ampak OK....pač posebnost.

Če je kompresor izključen se avtomatsko vključi s pritiskom na gumb za odrositev vetrobranskega stekla.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hahaha.......če ni kaka elektronska napaka ti lah rečem samo....swašta
bonk.gif
Ha, ha - ampak vse je mogoče. Pred leti, ko sem vozil službeno Astro (1996), sem se o avtomobilu pogovarja s še enim lastnikom Astre. Z avtom je bil zelo zadovoljen, samo to ga je motilo, da ne more prižgati luči v kabini (brez, da odpre vrata).
Ko sem mu pokazal, kako se to naredi (izvleče gumb za luči), sva se oba režala - avto je imel že nekaj let.

Če prav vem, Opel še danes uporablja isti način - skoraj vsaka znamka ima kakšno posebnost.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pri meni je lahko klima ugasnjena, v bistvu, je ventilacija lahko ugasnjena in čim sistem prepozna majhno meglico na steklu, katerikolim, se klima avtomatsko prižge in meglice ni več...:)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dost neumna rec, ker ce imas spucan sistem (od mikrofiltra naprej..) ti nobeno vlazno vreme ne pride do zivega. ac je potuha v tem primeru.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
dost neumna rec, ker ce imas spucan sistem (od mikrofiltra naprej..) ti nobeno vlazno vreme ne pride do zivega. ac je potuha v tem primeru.

In voda pride samo čez zračenje notr, right?
smirk-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

Niti ni neumna. Vsaj vidiš ven in ti sopotniki ne rišejo happy faceov po šipah.
Poleg tega ni samo vlažno vreme - pozimi se precej vlage v avte zanese tudi s snegom na čevljih, tudi če preden daš noge v avto butneš skupaj z njimi, da se pač sneg otrese, ne gre dol vse. Če imaš gumijast tepih, se lepo vidi voda. Rešitev je, da imaš čez noč odprta okna/vrata, če imaš avto v garaži, da čimveč vode izhlapi, tudi avto se vsaj malo prezrači. Vsaj jaz to počnem.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
On piše ob zagonu avta, da se mu prižge klima...

pri i30 je funkcija pihanja na prednjo šipo naštimana tako da se prižge klima in največja moč. Če ti ne ustreza moraš klimo sam izklopit in prilagodit moč. Avtomatska funkcija ob stisku na gumb pa je verjetno tako naštimana da čimprej odmegli prednjo šipo.