Pritožba na kazen - parkiranje?- kdaj

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
dve prici sta bili cinicen odziv na notarsko overjen vzorec blata.

a vidis kaj ti pocnes? Prej so ti napisali da 3 makovke se sploh ne dosezejo praga za bit pozitiven na testu, ti pa potem napišeš "če bi kod pojedel kako makovko prej" - ne, če zadeva drži, se da ugotoviti koliko jih moraš pojest da si pozitiven.

O kakih spiskih ti sanjaš jaz ne vem.

Ko te hočejo kaznovati, morajo oni tebi dokazati da si bil pod vplivom opiatov. Ok so naredili test ki je pokazal da si bil pod vplivom. Ti trdiš da si morda res bil pozitiven, vendar je to posledica tega da si pojedel 20 makovk (karikiram dvomim da je ena dovolj) in da prej nisi vedel da si zato lahko pozitiven. In to je dvom - v tvojo korist. Seveda pa to ne bo uspelo v primeru rumovih kroglic - tam ti noben sodnik ne bo verjel da nisi vedel da je not alkohol.

Ampak to SO mejni primeri. In JA, če si od 5-ih makovk zadet pol jih pač ne jest pred vožnjo.

To da jaz zavestno zavajam boš moral dokazat preden obtožuješ. In zaenkrat mam še neko morbidno nagnenje da ti odgovarjam - če me boš žalil ti bom nehal in boš lahko tulil v luno ker nas je očitno vedno manj ki ti še odgovarjamo.

Pa da ne boš narobe razumel - meni je jasno - ti si pač državljan in delaš v svojo korist - to je normalno, samo ne pa sprevračat stvari.
Skoraj ne morem verjeti, da je nekdo v tvojem poklicu res lahko tako naiven ali neveden, kar se teh stvari tiče, zato mislim da le zavajaš.
Glej kakobi to v praksi potekalo. Malce si bil prehlajen, da imaš rdeče oči, za zajtrk jedel jajca, nekaj makovk, kakav, šunko.... no nakar te policaj na poti v službo ustavi in da na test. Vzamejo ti urin, in greš. (rezultate testa ne izveš takoj). No in po pol leta, dobiš sklep, da si bil na testu pozitiven, položnico za 1000€ in 18 točk. In se pritožiš, Na kaj? Kot prvo, pojma nimaš da je od makovk, kot drugo kaj se ti spomniš kaj si jedel pred pol leta, morebitne priče še manj, edino se ti zdi čudno, da ti je test pokazal pozitivno. Jest bi prej posumil, da so kake teste zamenjali, da so policaji goljufali. in prideš na sodišče. vztrajaš, da se nisi drogiral, test pa je pokazal pozitivno. In vsako sodišče bo verjelo materialnim dokazom, kot je rezultat testa in te okrivilo. Če bi bil jest sodnik, bi se mi to, da je nekdo pripeljal priče, ki bi trdile da si pred pol leta ravno tisti dan jedel makovke še posebej sumljivo, ampak materialni dokazi pravijo, da si v telesu imel opiate, kar je kaznivo po 131 členu zakona.

A o kakšnih spiskih govorim? Pa saj ti praviš, da če boš jedel makovke te bodo oprostili, kljub temu da je ugotovljeno, da si vozil pod vplivom. S katerega spiska si pobral makovke kot dovoljene? Torej po tvoje makovke niso na istem spisku kot heroin, čeprav pri obeh test pokaže enako.
Ravno jest pravim, da ne obstajajo spiski izjem, ampak da če test pokaže pozitivno, si pod vplivom, vseeno al si jedel makovke ali heroin.
Ja ,in če test pokaže pozitivno od 5tih makovk, (no sej število ni važno, važno je kolk gosto so posjane z zrnci, pa najbrž tudi kolk so zrela...kaj pa potica, gibanica..? tam je tega še več) potem pač ne smeš makovk jest pred vožnjo. Pa če si vedel za da test pokaže ali pa če nisi. Zakone moraš upoštevat, četudi jih ne poznaš. Veliko ljudi ne ve, da si od mošta lahko pijan, pa te to ne bo rešilo kazni če boš napihal.
Okoli dvomov. Hehe sodišča s svojimi izjavami ne boš kar tako spravil v dvom, ne bo prvič, da bo kdo na sodišču lagal, pa niso verjeli.

Moja znanki so poslali domov kazen za prehitro vožnjo, na katero se je pritožila, ker NI VOZILA, nima izpita in tud ne zna vozit. Pa vsa ta dejstva, ki jih je napisala v pritožbi prekrškovnemu organu, al kam se že pritožiš niso spravila tistega ki obsoja v dvom, in ji je i pritožbo zavrnili, dosegla je samo to, da so ji namesto polovičke zaračunali celo kazen in stroške postopka. Zdej pa povej, kako so lahko njej dokazali prekršek, če pa ona ni vozila? Je pa plačala kazen, kljub pritožbi. Ni namreč mogoče dokazat nečesa, česr nisi storil. Vidiš, tako delajo policaji in sodišča , da te mal zbudim iz nevednosti. Najbolj važno je, da pokasirajo, al je res tist naredil prekršek, ki ga terjajo pa že ni več važno.
V slučaji makovk ima sodišče na mizi vsaj pozitiven test.

In kaj bi ti naredil, če bi te lani policaj poslal na test (ko še nisi vedel za makovke) čez po leta pa ti poslali domov kazen in bvestilo, da je bil test pozitiven?

Skoraj 500 takšnih, ki niso jedli makovk in se tud drugače niso drogirali so lani policaji osumili da so zadrogirani in jih poslali na test, ki je pokazal negativno. pri skoraj 1000 folka je pa nekaj pokazalo. Če je pa vmes kak tak, ki je jedel samo makovke pa ne bomo nikoli izvedeli. In test nebi pokazal lažen podatek, opiati bi v telesu dejansko bili, če bi jedel makovke.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
No tvoja zgodba z znanko ne drži. Enako je dobil moj znanec. Se je pritožil in navedel 5 prič ki bodo potrdile da je bil takrat na obisku 150km stran od kraja domnevnega prekrška. In je bil prost vseh obtožb. Zato vem da je to kar ti nabijaš pravljica. Spiske si začel omenjat ti - a veš sodniki pri sojenju uporabljajo tudi zdravo pamet itd...

Glej ne bova prišla skupaj, sploh pa ne pri nekih makovkah - najina stališča so jasna: Ti trdiš da je država lopovska in da je celoten nadzor prometa usmerjen v pobiranje denarja in si zato proti alkotestom, testom za droge, radarjem.... Pač ti ne potegne da je treba folk andzirat če se drži pravil. Smo v demokraciji in če ti udobno živiš (brez sekiranja) ob takem mišlenju - pač živi.

Moja stališča so tudi verjetno jasna: pravila je treba upoštevat in ni problemov. A sem že kak prekršek naredil? Ja. A sem že fasal radar? Ja. Samo pač vem da sem jaz prehitro vozil in že vnaprej sem vedel kaj me čaka če me dobijo.

To je to, vse nadaljne razprave so brezvezno filanje diskov na strezniku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
1g makovih zrn vsebije 33 ug morfija.
Industrijske "makovke" vsebujejo 0.67g posipa (makovih zrn), pa dajmo zaokrožit na 1g.

Če poješ 10 makovk in si bolj drobčkan (5l krvi), boš imel v telesu okrog 66ng/ml morfija, kar je skoraj 5x nižja vrednost, kot je cutt-off vrednost pri hitrih testerjih (300 ng/ml morfina).

Je pa bil enkrat članek o makovem pecivu v športu, kjer so ugotavljali, da lahko 6 velikih(!) makovih peciv povzroči pozitiven rezultat na dopinškem testu, pa še to le v 25% primerov. Poleg tega se na dopingu za dokazovanje prisotnosti uporablja plinska kromatografija ali masna spektrometrija, ki so pa bistveno bolj občutljivi, kot hitri testi.

Ne trdim, da ni možno, da si pozitiven zaradi makovk, trdim pa da je precej malo verjetno.

LP
Gargy

No tile podatki so nekoliko bolj verodostojni kot pa od synt.
Se pravi moraš pojesti 50 makovk pa švoh biti če želis da bi bil pozitiven. No od 50 makovk bi bil tudi že tudi od česa drugega pozitiven. (kot od 500 rum kuglic)
bonk.gif
ali pa 15 litrov vode

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
1g makovih zrn vsebije 33 ug morfija.
Industrijske "makovke" vsebujejo 0.67g posipa (makovih zrn), pa dajmo zaokrožit na 1g.

Če poješ 10 makovk in si bolj drobčkan (5l krvi), boš imel v telesu okrog 66ng/ml morfija, kar je skoraj 5x nižja vrednost, kot je cutt-off vrednost pri hitrih testerjih (300 ng/ml morfina).

Je pa bil enkrat članek o makovem pecivu v športu, kjer so ugotavljali, da lahko 6 velikih(!) makovih peciv povzroči pozitiven rezultat na dopinškem testu, pa še to le v 25% primerov. Poleg tega se na dopingu za dokazovanje prisotnosti uporablja plinska kromatografija ali masna spektrometrija, ki so pa bistveno bolj občutljivi, kot hitri testi.

Ne trdim, da ni možno, da si pozitiven zaradi makovk, trdim pa da je precej malo verjetno.

LP
Gargy

No tile podatki so nekoliko bolj verodostojni kot pa od synt.
Se pravi moraš pojesti 50 makovk pa švoh biti če želis da bi bil pozitiven. No od 50 makovk bi bil tudi že tudi od česa drugega pozitiven. (kot od 500 rum kuglic)
bonk.gif
ali pa 15 litrov vode
No zdej pa še verodostojno razloži, zakaj je Mythbusterjem še 8 ur po zaužitju hrane, ki vsebuje makova zrna test kazal pozitivno.
Pokomentiraj tale video.
https://www.youtube.com/watch?v=FMqQLgw7Uz4

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No tvoja zgodba z znanko ne drži. Enako je dobil moj znanec. Se je pritožil in navedel 5 prič ki bodo potrdile da je bil takrat na obisku 150km stran od kraja domnevnega prekrška. In je bil prost vseh obtožb. Zato vem da je to kar ti nabijaš pravljica. Spiske si začel omenjat ti - a veš sodniki pri sojenju uporabljajo tudi zdravo pamet itd...
Tale zgodba z znanko je povsem resnična. Ženska je bila prepoštena, da bi dobila 5 lažnih prič da bi potrdile, da je bla nevem kje daleč. V službi takrat ni bila, je preverila, torej je najverjetneje takrat bila sama doma. Točno se pa ne spomni za pol leta nazaj. Avta pa zagotovi ni vozila, ker ga nikoli ni vozila, ga ne zna vozit in tudi izpita nima. Sicer pa če bi ona vedela, da prej navedena dejstva niso dovolj za uspešno pritožbo pri njenem prekrškovnem organu (drugi lahko odločijo tud drugače) se nebi pritoževala ampak bi raje plačala polovičko, kot pa potem celo kazen + stroški. Sem pa že navajen če napišem kaj, kar ne paše v vaš koncept poštene policije in pravične države označite za pravljice, pa tudi da sogovornik ne odgovarja, ko mu zmanjka argumentov. Ampak s tem niste zadeve popolnoma nič spremenili. Tista ženska je še vedno plačala kazen.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Glej ne bova prišla skupaj, sploh pa ne pri nekih makovkah - najina stališča so jasna: Ti trdiš da je država lopovska in da je celoten nadzor prometa usmerjen v pobiranje denarja in si zato proti alkotestom, testom za droge, radarjem.... Pač ti ne potegne da je treba folk andzirat če se drži pravil. Smo v demokraciji in če ti udobno živiš (brez sekiranja) ob takem mišlenju - pač živi.
Ni čisto tako. Res da trdim, da je država lopovska, in da je celoten nadzor usmerjen k pobiranju denarja, nisem pa proti alkotestom, radarjem, le pravila in kazni bi morala bit drugačna, in ne usmerjena edino v pobiranje denarja.
Zadeva ni črnobela, med zapiranjem in 1000€ za nekoga, ki je spil 5 pirov in NIČ kazni je še marsikaj vmes.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Moja stališča so tudi verjetno jasna: pravila je treba upoštevat in ni problemov. A sem že kak prekršek naredil? Ja. A sem že fasal radar? Ja. Samo pač vem da sem jaz prehitro vozil in že vnaprej sem vedel kaj me čaka če me dobijo.
Pravila bi bila lahko drugačna, sistem bi bil lahko usmerjen k večji varnosti in ne toliko k pobiranju denarja, višina kazni bi bila lahko drugačna.... no saj nič hudega, pač ne bova prišla skupaj, ti imaš svoje mnenje, jaz pa svoje. ti si vzel moje mnenje v razmislek (vsaj upam) jest pa tvoje. Sej kam bi pa prišli, če bi vsi mislili enako. Saj forum je namenjen izmenjavi mnenj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tole s hitrostjo ni prav nič teoretična tema ampak sm že izkusil na lastni koži,

Saj pri tebi bi ti policist verjetno s pomocjo hitrega testerja dokazal, da si drogiran, pa tudi ce bi pred parimi dnevi samo sel mimo kosarice, kjer so notri makovke (po moznosti v foliji)
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Tole s hitrostjo ni prav nič teoretična tema ampak sm že izkusil na lastni koži,

Saj pri tebi bi ti policist verjetno s pomocjo hitrega testerja dokazal, da si drogiran, pa tudi ce bi pred parimi dnevi samo sel mimo kosarice, kjer so notri makovke (po moznosti v foliji)
hysterical-1.gif
Kar se drog tiče, jim nisem bil še nikoli sumljiv, še vprašali me niso nikoli, če se kaj užival. Za alko so me pa že hotli ogoljufati, enkrat mi je na koncu policajtreznemu rekel, "vse je u redu, samo tule se podpiši" - in bi podpisal, da sem pijan, če bi upošteval odredbe policaja.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Pedoman, ti si zgleda prometni mX. Vse se ti je že zgodilo, vse žive kazni so ti že hotli uturit. Če ne teb pa tvojim kolegom, prijateljem....
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Kaj bi dal, da bi bil lahko samo en teden policaj. Cel teden bi se vozil za sythmanom in mu pisal kazni od najbolj banalnih naprej ...
evil.gif
Vem da si eden od tistih, ki drugim želi samo slabo. A to pozornost sem si zaslužil ker povem resnico?

Takole so pred časom policaji lovili in kasirali eni prijatelici, jo pošiljali na teste, no s tem so samo izgubili davkoiplačevalko, Nikoli se ne bo zaposlila, ker ne misli samo delat samo za državo, denarja pa tud ne bodo nikoli izterjali, ker nič nima. še socilno ji plačujejo in bodo še plačevali. Država si je pri njej zabila čisti avtogol. Zdej se vozi brez izpita, kmalu se bo pa še z neregistriranim in nezavarovanim avtom, zakaj bi pa plačala zavarovanje, če ji zavarovalnica ne misli nič plačat v primeru nesreče? znaš povedat? Boš gotovo presrečen, ko se bo zabila vate brez izpita in z nezavarovanim avtom, pa boš od nje direktno terjal odškodnino :) , veš kjer nič ni, ne moreš nič vzeti.

Mislim, da nebi nič manj kot od mene pokasiral tistim, ki trdite, kako nikoli ne naredite nobenega prekrška.

p.s. A bi Hanziju tud kej kasiral, ko brez karte in spričevala o invalidnosti parkira na mestih, določenih za invalide (s karto) ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sintič pozabil si kaj bo ko se bo zaletela v novo sedmko in 25 letnemu vozniku sedmice ter 3 sopotnikom bo vseeno od kje bo vzela - plačala bo. Ji bodo hitro vzeli tudi če nima.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:

Takole so pred časom policaji lovili in kasirali eni prijatelici, jo pošiljali na teste, no s tem so samo izgubili davkoiplačevalko, Nikoli se ne bo zaposlila, ker ne misli samo delat samo za državo, denarja pa tud ne bodo nikoli izterjali, ker nič nima. še socilno ji plačujejo in bodo še plačevali. Država si je pri njej zabila čisti avtogol. Zdej se vozi brez izpita, kmalu se bo pa še z neregistriranim in nezavarovanim avtom, zakaj bi pa plačala zavarovanje, če ji zavarovalnica ne misli nič plačat v primeru nesreče? znaš povedat? Boš gotovo presrečen, ko se bo zabila vate brez izpita in z nezavarovanim avtom, pa boš od nje direktno terjal odškodnino :) , veš kjer nič ni, ne moreš nič vzeti.

Mislim, da nebi nič manj kot od mene pokasiral tistim, ki trdite, kako nikoli ne naredite nobenega prekrška.

p.s. A bi Hanziju tud kej kasiral, ko brez karte in spričevala o invalidnosti parkira na mestih, določenih za invalide (s karto) ?

Točno taka "prijateljica" je meni omogočila xyz dni bolnice in trpljenje do konca življenja. Če pri 20+ letihni sposobna odgovorjat za svoja dejanja potem
10.gif

Če ne bi odvetnik in zavarovalnica nekako rešila problema, verjemi da bi ga probal "sam".

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sintič pozabil si kaj bo ko se bo zaletela v novo sedmko in 25 letnemu vozniku sedmice ter 3 sopotnikom bo vseeno od kje bo vzela - plačala bo. Ji bodo hitro vzeli tudi če nima.
Vse je možno. No sej na dolenjskem imamo cel kup takih primerov, ko se cigani vozijo z neregistriranimi vozili in brez izpitov. In ko pride do nesreče so oškodovani ponavadi pod nosom obriše za odškodnino.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:

Točno taka "prijateljica" je meni omogočila xyz dni bolnice in trpljenje do konca življenja. Če pri 20+ letihni sposobna odgovorjat za svoja dejanja potem
10.gif

Če ne bi odvetnik in zavarovalnica nekako rešila problema, verjemi da bi ga probal "sam".
No in kaj biti po nesreči raje videl, da bi imela tista "prijateljica" ki ti je omogočila trpljenje izpit in zavarovan avto, al bi raje videl da je bla brez tega? Nesreče se dogajajo tudi povsem treznim in tudi takim z izpitom.
Ker, bolj vneto boš izpite jemal, več bo takšnih brez na cesti.
Nisi mi ogovoril na vprašanje zgoraj, ko si razlagaš, da je mythbusterjema še 8 ur po zaužitju makovih zrn test pokazal pozitivno?

In kako bi ti sam rešil problem, (in dobil odškodnino), če ti ga po sreči nekako nebi odvetnik in zavarovalnica?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Kaj bi dal, da bi bil lahko samo en teden policaj. Cel teden bi se vozil za sythmanom in mu pisal kazni od najbolj banalnih naprej ...
evil.gif
Vem da si eden od tistih, ki drugim želi samo slabo.

Ooo, to pa sploh ni res! Nikjer nisem omenjal drugih, samo tebe!
evil.gif
Tud če bi bi ti ratalo bit policaj, nebi bil dlje kot en teden. Takih, ki rabijo kapo da sproščajo svoje frustracije na nedolžnih ljudeh policija ne rabi, ker so ji v škodo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
synthman: ZAPOR in DELAT bi jo jaz poslal.....prisilno delo.
Tako ti, ker si željan krvi.
Jaz ji pa za tak prekršek ki ga je naredila izpita nebi vzel, pa tud nebi bilo problema. In če bi se slučajno zaletela vate, (preko 90% nesreč povzročijo trezni vozniki zveljavnim izpitom) bi ti vsaj dobil odškodnino od zavarovalnice, ti nebi blo treba terjat od nje, izterjal pa nebi bič, ker nič nima.
Če bi jo strpal v zapor maš pa še toliko manj možnosti, da bi kaj dobil, prisilnega dela namreč zakonodaja v civiliziranih državah ne pozna, pa tud naša lopovska država si ne bo delala stroškov, da bi zapirala takšne kršitelje. saj je tebe oškodovala ne državo, ti boš mel razbit avto, pa nikogar, ki bi ti škodo povrnil, kaj ima država pri tem?

No nekateri so lahko ob izpit zaradi makovk, čeprav niso vozili zadeti, ona je bla pa zato, ker je prejšnji dan skadila joint in tudi naslednji ni vozila zadeta. Ampak zakon je jasen za obe kategoriji, obema bi test pokazal enako torej pozitivno.

@Apollo, lahko da kakšni sodniki sodijo po pameti, ta, ki je vzel izpit tej punci pa ni sodil po pameti ampak po zakonu. Punco je kaznoval, čeprav naslednji dan ko je vozila ni bila zadeta, je pa test pokazal, tako kot bi nekomu zaradi makovk.

Ja vem da nebi smela vozit, pravzaprav noben nebi nobenega prekrška ali nesreče smel narest, ampak življenje je pač drugačno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Veš kaj!!!!!!!!!!!!!!!!!
ČE DO SVOJEGA 22 LETA STAROSTI SMRKLJA NI PRINESLA FOTROVEGA DENARJA DO AVTOŠOLE (3X) SI JE ČIST SAMA KRIVA.(pa mogoče vzgoja pred tem, glede na to da je bila brez "šol" in da ni hodila v službo).
Ti bi najbrž taki PUNČKI vsak teden dan vsaj 100 evrov da bi imela za stvari ki so tebi pomembne. Makovke bi pa itak imeli za zajtrk

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Veš kaj!!!!!!!!!!!!!!!!!
ČE DO SVOJEGA 22 LETA STAROSTI SMRKLJA NI PRINESLA FOTROVEGA DENARJA DO AVTOŠOLE (3X) SI JE ČIST SAMA KRIVA.(pa mogoče vzgoja pred tem, glede na to da je bila brez "šol" in da ni hodila v službo).
Ti bi najbrž taki PUNČKI vsak teden dan vsaj 100 evrov da bi imela za stvari ki so tebi pomembne. Makovke bi pa itak imeli za zajtrk
Tale moja kolegica je izpit že 1x naredila, torej vozit zna, samo so ji ga potem vzeli, iz povsem istega razloga, kot bi ji ga vzeli če bi jedla makovke. Ni namreč zadeta vozila, ampak je test našel v telesu prepovedane snovi, kar je po zakonu kaznivo če voziš.
Sej ne rečem, kriva je punca, najebal si ga pa ti. pa še kdo ga bo zaradi trapaste zakonodaje, ki jemlje izpit zaradi makovke ali skajenega jointa par dni prej. Če pa ji izpita nebi vzeli, vsaj težav z izplačilom škode nebi imel, ker bi takoj plačala zavarovalnica. Nesreča je pa nesreča, tud treznim in tistim z izpitom se dogajajo.