Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
pa dve priči saj veš kako je.
Glej osebno sem prvic slisal za to foro z makovkami. Ce zadeva drzi vodo, potem bo tudi izvedenec na sodiscu povedal da so izmerjene vrednosti lahko posledica tega da si jedel makovke. In sodisce bo razsodilo v tvojo korist. Cinicno pa odgovarjam zato, ker ne maram ljudi ki stalno iscejo neke mejne primere in potem skozi njih dokazujejo da je cel sistem zgresen.
Dve priči haha, glih verjeli bodo.
Ko bom naslednjič napihal, bom potem k sodniku pripeljal dve priči, ki bosta potrdili, da me nista vidla da sem pil alkohol. Pa ne bosta lagali, samo vidli me nista, da sm še par takratkih spil. Bom rekel, da sm malo pred pihanjem spral usta z ustno vodico, (lahko da sem jo res in so priče videle) in sodni izvedenec bo potrdil (če ne bo lagal) da lahko alkotest pokaže zaradi zobne vodice. Kar probaj če ne verjameš. Misliš da me bo sodišæe oprostilo? Haha očitno si samo ti tako naiven.
Pa misliš, da sodni izvedenec lahko iz zapisnika o opravljanju alkotesta ugotovi, al si pil šnops, al si samo rumkokosove kroglice jedel ali spiral zobe? Ti povem da ne more, tako kot ne more ugotoviti, al je test pokazal od makovk ali od pravih drog.
Na sodišču te lahko oprostijo ali ne, ampak če se bodo držali zakona te ne bodo, saj zakon je jasen, če test ugotovi v telesu prepovedane snovi si pač kriv.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
aja, plus to, da ne verjamem da bi te makovke povzrocile da bi policist sploh posumil da si pod vplivom opiatov in da bi te poslal na strokovni pregled. Ce pa dejansko vplivajo potem pa je jasno da se jih ne je. Tako kot ce bi nekdo rekel kaj pa ce sem pijan ker sem 500 rum kokos kroglic pojedel - pijan si in nimas kaj na cesti delat.
Mogoče samo zaradi pojedenih makovk policaj res nebi posumil, da si zadrogiran, lahko pa posumu ker imaš dreade, si peljal mimo kakšnega sumljivega kraja, si v družbi sumljive osebe, maš rdeče oči od prehlada, si kako drugače bolan....
Skratka, policaji so za pijanost lani osumili preko 400 000 treznih ljudi, katerim alkotest ni pokazal pijanosti. Pa veš, na podlagi česa so bili sumljivi?
Pravtako so lani osumili uporabo drog blizu 500 ljudi, katerim je test pokazal negativno. In če bi kateri od teh pojedel kako makovko, bi bil test drugačen. Pa veš na podlagi česa so bili osumljeni, pa test ni pokazal nobenih prepovedanih snovi?
Poglej si zgornji video, kako test izgleda. Pokaže pozitivno ali pa negativno. A zdej naj pa iz zapisnika sodni izvedenec čez nekaj mesecev na sodišču ugotovi, al si jedel makovke al kaj drugega. Lol, mal čudno si to predstavljaš.
Ja,v zadnjem stavku maš prav. Zakon je jasen. Če alkotest pokaže če si pojedel 500 rumkokosovih kroglic, potem jih pač ne smeš tolk pojest. In če test pokaže prisotnost opiatov v telesu (tud dejansko so tam, to ni fake) potem makovk pač ne smeš jest æe voziš.
Ne iščem nobenih mejnih primerov, primer z makovkami je samo odgovor tistim, ki mislijo da ne moreš kar tako ostat brez izpita, pa sem napisal da z malo smole lahko, malo si prehlajen da maš rdeče oči, poješ par makovk, policaj posumi na drogo (kot lani 500x) tesz pokaže pozitivno pa si ob jurja in izpit.
Pa ni samo makovka, tista ki pokaže pozitivno, je še kaj drugega kar ne vemo... poznam primer iz tujine,(ni šlo za promet) ko so nekoga oprostili ko je dokazal da ima thc v krvi, ker v prostoru, kjer se je nahajal nekdo prižgal joint. No ampak naši prometni zakoni bi tud to sankcionirali. če bi sodniki delali po zakonu.