Pritožba na kazen - parkiranje?- kdaj

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne bom plačal!
Si srečen?
Kaj konkretno ti bodo zaradi treh makovk najdli v krvi?
POvej mi nekaj:
Zakaj človek na inv. vozičku ne more dobiti parkirne karte?

A ti veš kako so označena zdravila zaradi katerih ne smeš voziti?
POzanimaj se, da ne boš kdaj se najedel tablet in potem jokal da nisi vedel.

Predvidevam da ne poznaš prav veliko invalidov in njihovih sposobnosti.
Važno da imaš ti po 4 pirih boljše reflekse kot pa invalid.
Bi te poslal spodaj v sočo na simulator vožnje, pa da vidim tvoje reflekse(v treznem in po 4 pirih). No saj ti bi rekel da je tista naprava KAR NEKAJ

boš plačal, četudi si invalid, pa četudi bi imel priznano invalidnost, nebi smel parkirat na označenem parkingu, če nimaš pravilno označenega avta

ne da ti privoščim, samo vsak, je pameten, kako je fajn da dvigujejo kazni pa da se njemu ne more zgodit, ker se vedno po vseh predpisih vozijo, srečen bodi, da si samo 40€ dobil kazni, drugič boš pa kaj spregledal, pa te bojo za 200 al pa 500 drapnili, pa bomo videli, kako boš še zagovarjal take kazni

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Če so uradniki vsaj pol toliko "človeški" kot so redarji s katerimi sem imel do sedaj opravka, potem kazni ne bo treba plačat.
Jih pa bom zasu s konkretnimi listinami!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne bom plačal!
Si srečen?
Me znima kolk časa boš vstrajal.

Da ne bo s tabo tako, kot sm včeraj bral v novicah, so enga upokojenca policaji kaznovali zaradi enega brezveznega prekrška, ki ne vpliva na prometno varnost. Ker se s tem ni strinjal, ni hotel plačat. Nadaljevalo se je z odredbo uklonilnega zapora, ker ni šel, so policaji ponj prišli, potem je policaj kazal pištolo, kar je upokojenca tako zdražilo, da je vzel nož......sedaj pa 7 specialcev vodi skoraj 80-letnega na sodišče, znervirali so ga pa tolk, da da sojenja verjetno ne bodo dokončali, ker ni sposoben spremljat sojenja. (zadnje sojenje so prekinili). In to zaradi čisto brezveznega prekrška, ki pred parimi leti še prekršek ni bil. Lep primer, kako država NEBI smela ravnati, ter še en dokaz, da se ji gre edino za €€€.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj konkretno ti bodo zaradi treh makovk najdli v krvi?
Od makovk bodo našli prepovedane opiate. Mogoče pa še kaj drugega od kakih tvojih zdravil, injekcij, kar še veš ne, no ampak so že opiati zadosti da daš izpit in jurja.
.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
POvej mi nekaj:
Zakaj človek na inv. vozičku ne more dobiti parkirne karte?
Ne vem, jaz bi mu jo dal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če so uradniki vsaj pol toliko "človeški" kot so redarji s katerimi sem imel do sedaj opravka, potem kazni ne bo treba plačat.
Zakon je povsem jasen, no sej ti je KillaKHAN razložil, pa še višje tud že jest.

Če bodo uradniki tolk "človeški" kot bi bil ti, če bi odrejal kazni, potem bi imel plačo premalo za tole kar si zagrešil.
Kar priznaj, da bi ti še pajka poklical, če bi bil redar.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Uradniki so še krepko bolj zahojeni zato ti svetujem, da plačaš polovičko, čene boš kasneje plačal konkretno višji znesek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Uradniki so še krepko bolj zahojeni zato ti svetujem, da plačaš polovičko, čene boš kasneje plačal konkretno višji znesek.

Jest mu pa svetujem, da naj se pritoži. da bo na lastni koži spoznal svoje zablode, ker nam ne verjame. In v lastni denarnici občutil, za kaj se zavzema.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ne da bi ti privoščil, ampak ne vem kaj ti ni jasno...

1. Parkiral si na mestu kjer to ni dovoljeno, če pravilno razumem (po tvoji razlagi je na tem mestu dovoljeno parkirati invalidom z veljavno dovolilnico).
2. Dovolilnice/karte za invalida nimaš, torej nimaš pravice legalno parkirati na tem mestu!

Torej je redar naredil čisto pravilno, da ti je dal kazen. Da je pa sistem v kurcu in ti kljub temu, da si na vozičku (kolikor razberem iz tvojih postov), ti pa ni kriv redar! Torej ne razumem, da bi se pritoževal na redarstvo...kvečjemu tem, ki ti niso odobrili dovolilnice.

Samo ste pa eni dvoličneži. Navijate za nenormalno stroge kazni, ker ste prepričani, da jih vi ne morete dobiti in da ste brezmadežni. Ko pa dobite kazen pa ste vedno vsi prepričani, da se vam je zgodila svetovna krivica in jokcate po forumu. Pa nisi edini takšen tukaj, daleč od tega.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz pa mislim, da bo Hanzi s pritožbo uspel, še posebej, če bo priložil zadosti argumentov. Če jih je toliko, kot jih navaja na forumu, potem po mojem z lahkoto.
Marsikateri uradnik je človeški in bo razumel vsebino.

Vendar se pa nad redarjem nima Hanzi čisto nič za pritoževat. Parkiral je na mesto, kjer se sme parkirati samo z dovolilnico, ki je pa on sam nima. Za redarja se tu zgodba konča. Hanzi pa kot da pričakuje, da bo redar počakal pri avtu vsakega voznika, da preveri, če slučajno ni upravičen do dovolilnice.

Meni se zdi vprašanje podobno, kot:
"Mojemu bratu je zaradi poškodbe iztekala kri in po avtocesti sem drvel 180 km/h proti bolnici. Slikal me je stacionarni radar. Kaj zdaj?"
ali pa
"Za nohtom sem imel črno in zato sem prevozil rdečo luč. Policaj me je oglobil."

Na oboje se lahko pritožiš, ampak oboje je kaznivo. In če boš naletel na kakšnega razumnega naslovnika pritožbe in mu boš priložil dokaze, ti bo vsaj za prvo verjetno oproščeno. Moje izkušnje so take, kadar se pritožim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Mi je jasno da redar ni kriv.
Bom pa pokritiziral delo redarjev,ker se vtikajo tja kamor ni treba. Vsaj nihče od stanovalcev ne ve kdo in zakaj bi klical redarje. V zadnjih 4 letih (od kar živim tu) jih nismo potrebovali, jih tudi sedaj ne potrebujemo.

Kriv je sistem, (pa čeprav je bil refrešan leta 2007) ker človeku ki je dlje časa dovolj velik invalid (po kriterijih za parkirno karto- (reimo več mesecev, let) ne omogoči pridobitve parkirne karte dokler zdravljenje ni zaključeno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Glej redarjev osebno ne maram pa vseeno - kaj nima za vtikat nosu? Pa kdo si ti da odrejaš kam bo on vtikal nos in kam ne?! Naredil je to za kar ga mesto plačuje - oglobil te je zaradi prekrška. Spiši pritožbo in bo stvar rešena.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Če poješ ene 6 makovk se pri pregledu LAHKO pokaže prisotnost opiatov, ampak ne tako visoke da bi bil obsojen recimo. To je bolj problem pri dopinških testih, zato se pa večkrat ponavljajo ker sledi izginejo v parih dneh praviloma.

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa da ne boste pametni: Listke smo dobili stanovalci pred blokom ki parkiramo vsakodnevno OB intervencijski poti. Sedaj po 4 letih kar sem v tem bloku je jankovič ugotovil da niti OB intervencijiski poti ne smemo parkirat.
Sicer se bom jaz iz drugega razloga pritožil ampak tudi pritožba na to dejstvo bi najbrž uspela.

Čisto pravilno kaj jamraš. Dosti slabo da že 4 leta niste kazni dobili. Veš zadnjič je bil požar v stolpnici pa niso gasilci s kamioni mogli pridet zraven ker so vsi OB intervencijski poti parkirali... potem ko je gorelo so se pa sosedje skoraj stepli kdo je tam parkiral pa take fore.

Pač danes se je treba sprijazniti da ni dovolj parkirnih mest in prav je tako. Da se malo naredi red glede cen nepremičnin - pač imaš stanovanje z parkingom ali brez, pa se grem stavit da bi lahko v krogu 200 metrov nekje našel parking. Ampak ne, vsi bi se najraje v stanovanje zapeljali
bonk.gif

Okoli blokov in stolpnic je pa tako, da najprej eden parkira tam kjer je prepovedano, potem drugi vidi da ni dobil kazni in ga še on tja parkira, potem tretji to opazi in četrti... nakoncu 15 avtomobilov na dovozni poti stoji
bonk.gif

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Če poješ ene 6 makovk se pri pregledu LAHKO pokaže prisotnost opiatov, ampak ne tako visoke da bi bil obsojen recimo.
Koliko pa je tista meja, preko katere se smatra prisotnost opiatov kot kršitev 131.čl ZVCP?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Če poješ ene 6 makovk se pri pregledu LAHKO pokaže prisotnost opiatov, ampak ne tako visoke da bi bil obsojen recimo.
Koliko pa je tista meja, preko katere se smatra prisotnost opiatov kot kršitev 131.čl ZVCP?

Nevem to bi lahko ti vedel k poznaš zakone na pamet haha

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če jaz kaj vem je 0.0, sicer si prav napisal, ne bojo te obsodili, lahko pa dobiš kazen za vožnjo pod vplivom opiatov

zdaj spet se lahko pritožiš in dokazuješ, samo vseeno stane čas in denar

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
On bo že zaradi treh makovk ričet žulil na Dobu.
Očitno ima izkušnje!
Še nekaj. Intervencijska pot je tako zgledno urejana, da celo mi praskamo z osebnimi avtomobili po vejah. Kam bi šli gasilski kamioni si ne predstavljam,
Preden pa bodo požagali drevje bo pa kar nekaj časa trajalo (sploh glede na to da lahko na drugi strani bloka z avionom pristaneš)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
celo vi praskate z vejami, to pa ni zajbancije, ko pa vi parkirate, je pa verjetno kar na enrkat še več placa?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Nevem to bi lahko ti vedel k poznaš zakone na pamet haha
No lepo, da smo ugotovili, da pregled lahko pokaže prisotnost opiatov. Od makovk.
Zakon je pa popolnoma jasen in pravi :
Citat:
(2) Pod vplivom snovi iz prejšnjega odstavka je voznik, učitelj vožnje oziroma spremljevalec, pri katerem se s posebnimi sredstvi, napravami ali s strokovnim pregledom ugotovi prisotnost takih snovi v organizmu.
Torej če test pokaže prisotnost, si kriv, ni važna količina. pa adijo izpit in 1000€. Je lahko kako drugače?
In če si prehlajen, imeš rdeče oči, si lahko policaju toliko sumljiv, da te da na pregled, ki kot priznaš lahko pokaže prisotnost opiatov tudi od makovk.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Poleg računa za vinjeto, imej v vozilu za vsak slučaj še račun od nakupa makovk. Tako boš lažje policistu dokazal, da je to zaradi makovk in ne opijatov.