Pritožba na kazen - parkiranje?- kdaj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Sicer sem bil pameten pred dnevi glede parkiranja, sedaj sem ga še sam fasal.
O okoliščinah nebi, (mislim da smo vsi-večina ki smo kazen dobili le to dobili "neupravičeno", ampak dobro.Jankovič s snegom zbira denar za stadion in podobne projekte, namesto da bi sneg skidal..)
Se pravi na redarjevo obvestilo se ne moreš pritožit.(vsaj tako piše na njem, ali se lahko)?
Kasneje predvidevam da dobiš "pravi "plačilni nalog od redarjev.
Upam da se na ta nalog lahko pritožiš (najbrž pa ni več polovičke).

Pa da ne boste pametni: Listke smo dobili stanovalci pred blokom ki parkiramo vsakodnevno OB intervencijski poti. Sedaj po 4 letih kar sem v tem bloku je jankovič ugotovil da niti OB intervencijiski poti ne smemo parkirat.
Sicer se bom jaz iz drugega razloga pritožil ampak tudi pritožba na to dejstvo bi najbrž uspela.

Grem na lov za info....

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Po mojih informacijah in izkušnjah, sicer kar nekaj časa nazaj, boš dobil še eno pošto, priporočeno pošto, in takrat se ti bo to štelo, kot da je vročeno. Ker na kraju samem ti tega niso vročili, ampak zataknili ali nalepili nekam, in to bi vsak lahko dol vzel. Skratka ko dobiš pošto imaš 8 dni časa za pritožbo ali 16 dni časa za plačilo polovičke (8 dan po pravnomočnosti, pravnomočna pa je 8. dan, če se ne pritožiš).
Mislim, da je še tako.

Lp, Tuši

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Tako je, ti si dobil obvestilo o prekršku. Ker ne boš plačal boš domov dobil plačilni nalog. Polovička velja 8 dni po pravnomočnosti, pravnomočen postane 8. dan če se ne pritožiš. Tudi če prekrškovni organ zavrne pritožbo še velja polovička (8 dni po preteku roka da vložiš zahtevo za sodno varstvo). Če se na to odločitev pritožiš (in gre stvar naprej) pa potem ni več polovičk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Najlepša hvala za dobre info.
Sem že brskal in bral 53. člen ZVCP in ostale pravilnike povezane s tem členom.
Pa da vidimo "pravico" v tej državi!
Več pa nekoliko kasneje ko se bo zadeva začela zapletat in razpletat.
Zanimivo branje zna biti predvsem za invalide in za tiste ki na to "potrditev" še čakajo.
Se bom kar najavil pri zdravnici

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zakaj se boš pa pritožil, pa ne da te je redar hotel ogojufati, ti parkiral pravilno, redar pa dal kazen.?
Kolk €€€ pa hoče Jankovič od tebe?
Zaradi takih, ki ovirajo gasilce, reševalce lahko komu bajta zgori ali kdo umre, ko gasilci/reševalci ne morejo do njega. Takim bi blo treba dat 18 kazenskih točk, pa upilit vsaj toliko, da bo kak občinski svetnik iz tega lahko šel na tedenske počitnice kam v tople kraje. Al pa bi jih poslal igrat klavir ob ričetu.

No ti se kar pritoži, pa poročaj o "pravici" v naši državi. Dokler niso tebe haklali, do nas drugih kršiteljev namreč nisi bil ravno uvideven. A si mislil da tebe ne more doleteti, ko si se hvalil s svojo vzorno vožnjo in hvalil povišanje kazni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ravno danes dobil na mail...
860124-Obvestilo.jpg

Priponke

• 860124-Obvestilo.jpg
    860124-Obvestilo.jpg
    169,5 KB · Ogledi: 605

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Zakaj se boš pa pritožil, pa ne da te je redar hotel ogojufati, ti parkiral pravilno, redar pa dal kazen.?
Kolk €€€ pa hoče Jankovič od tebe?
Zaradi takih, ki ovirajo gasilce, reševalce lahko komu bajta zgori ali kdo umre, ko gasilci/reševalci ne morejo do njega. Takim bi blo treba dat 18 kazenskih točk, pa upilit vsaj toliko, da bo kak občinski svetnik iz tega lahko šel na tedenske počitnice kam v tople kraje. Al pa bi jih poslal igrat klavir ob ričetu.

No ti se kar pritoži, pa poročaj o "pravici" v naši državi. Dokler niso tebe haklali, do nas drugih kršiteljev namreč nisi bil ravno uvideven. A si mislil da tebe ne more doleteti, ko si se hvalil s svojo vzorno vožnjo in hvalil povišanje kazni.

a nisi ti ponavadi tisti ki se mu vedno godi krivica in kritizira vse povprek kar se kazni tiče
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
A zakaj se bom pritožil?
1. zato ker nisem parkiral NA intervencijski poti ampak OB njej.(na njej ni nikdar parkiranega avtomobila ker smo stanovalci tako uvidevni sami do sebe). To je prva njihova napaka, na katero bi se jaz takoj skliceval, če ne bi imel bolj konkretnih razlogov)
2. Zato ker sem parkiral ob tej intervencijski poti, kjer sicer lahko parkirajo invalidi.
Sicer mislim da je za parkiranje na takih površinah še večja kazen vendar... beri dalje če se ti ljubi
Pa da bo mera še bolj polna.
Dovoz je slep, na začetku je tabla dovoljeno za intervencijo, na koncu dovoza kjer se da obrniti pa je tabla da lahko ob dovozu parkirajo invalidi.(a se tebi zdi logično da prepovejo dostop, ko pa prideš do konca ti dovolijo celo parkirat- pa čeprav so to samo invalidi?)

Aja pritožil se bom ker se smatram za invalida, čeprav mi država v zadnjih skoraj 8 letih tega ne prizna. (bom sedaj pritisnil za izdajo parkirne karte, ker to je prva kazen za parkiranje v 15 letih kar vozim!)
Saj vem da ti glava vre od sovraštva od namišljenih invalidov (meni še bolj kot tebi poglej si tale link http://www.mojalbum.com/parkiranje/in-quot-parkirni-in-quot-invalidi )
ampak ti bom na kratko napisal kaj je "pravica" v slo in zakaj smatram da sem upravičen do te karte. Sicer dvomim da boš prebral, še manj da boš bral z glavo, še manj pa da boš razumel.

Če si 359 dni nepretrgoma v bolnici na postelji (rabiš papirje da boš verjel?)
Če si po teh 359 dneh kakšne 3 leta na invalidskem vozičku in potem še nekaj let na bergla, vmes pa na xy operacijah.... blabla...
In ko omeniš da bi imel to (nekoč še tisto nalepko) parkirno karto ti dohtarji rečejo da to ni mogoče, ker zdravljenje ni zaključeno, ozioroma nimam ocene IK.

Evo to ti je SLO "pravica"
Zgoraj pa imaš link do vseh ki imajo to "pravico"

Ker si precej razgledan te prosim da mi pomagaš pri pridobivanju te karte.
Zavarovalnica triglav mi je priznala višjo invalidnost kot jo zahtevajo ti za izdajo karte.
Vendar sumim da njihova priznana invalidnost za njih ni merodajna, ampak jo moram imeti od IK.(na katero pa že precej dolgo čakam)
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ravno danes dobil na mail...

Dej,

ne sesmešit s takimi listki... Ustava je krovni pravni akt, ostalo urejajo zakoni, ki so uvedli prekrškovne organe. In to je to.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A zakaj se bom pritožil?
1. zato ker nisem parkiral NA intervencijski poti ampak OB njej.(na njej ni nikdar parkiranega avtomobila ker smo stanovalci tako uvidevni sami do sebe). To je prva njihova napaka, na katero bi se jaz takoj skliceval, če ne bi imel bolj konkretnih razlogov)
Pa je tam za vozila brez oznake invalid dovoljeno? Je tam kak znak P (parkiranje)

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
2. Zato ker sem parkiral ob tej intervencijski poti, kjer sicer lahko parkirajo invalidi.
Sicer mislim da je za parkiranje na takih površinah še večja kazen vendar... beri dalje če se ti ljubi
Misliš rečt, da lahko tam parkirajo vozniki z vozili, ki imajo oznako "invalidi"?

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa da bo mera še bolj polna.
Dovoz je slep, na začetku je tabla dovoljeno za intervencijo, na koncu dovoza kjer se da obrniti pa je tabla da lahko ob dovozu parkirajo invalidi.(a se tebi zdi logično da prepovejo dostop, ko pa prideš do konca ti dovolijo celo parkirat- pa čeprav so to samo invalidi?)
Ne zdi se mi logično. A se tebi zdi logično, da bi meni zadnjič ponoči vzeli izpit, mogoče celo v zapor strpali, ker sm se pijan prpeljal iz gostilne domov, ker sm ogrožal nevemkoga, v resnici pa še srečal nism noibenga,
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aja pritožil se bom ker se smatram za invalida, čeprav mi država v zadnjih skoraj 8 letih tega ne prizna. (bom sedaj pritisnil za izdajo parkirne karte, ker to je prva kazen za parkiranje v 15 letih kar vozim!)
A 8 let nisi čutil potrebe da se pritožiš, ker ti niso priznali invalidnosti, zdej se pa boš?

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj vem da ti glava vre od sovraštva od namišljenih invalidov (meni še bolj kot tebi poglej si tale link http://www.mojalbum.com/parkiranje/in-quot-parkirni-in-quot-invalidi )
Aj napačno si me ocenil, nism jest med tistimi, ki bi orgazme doživljal, če je kdo parkiral na mestu za invalide (tako kot ti) , ajd če si invalidu zasedel prostor že ni prav, če pa ma ta zraven še 5 praznih mest, pa ne. - kot so ble že teme tu na alterju. Pa je tvoj avto kje na tistih slikcah?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ampak ti bom na kratko napisal kaj je "pravica" v slo in zakaj smatram da sem upravičen do te karte. Sicer dvomim da boš prebral, še manj da boš bral z glavo, še manj pa da boš razumel.
Če meniš da si upravičen do karte, pa ti jo ne dajo se pritoži, ampak menim da dokler nimaš karte ne smeš parkirat na mestih za invalide. pomoje.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če si 359 dni nepretrgoma v bolnici na postelji (rabiš papirje da boš verjel?)
Če si po teh 359 dneh kakšne 3 leta na invalidskem vozičku in potem še nekaj let na bergla, vmes pa na xy operacijah.... blabla...
In ko omeniš da bi imel to (nekoč še tisto nalepko) parkirno karto ti dohtarji rečejo da to ni mogoče, ker zdravljenje ni zaključeno, ozioroma nimam ocene IK.
Glej, sej nima veze, ali jest bolj verjamem zdravnikom, ki ti te karte na dajo ali tebi, ki misliš da si jo zaslužiš, Važno ke kaj si misli redar.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:j
Evo to ti je SLO "pravica"
Zgoraj pa imaš link do vseh ki imajo to "pravico"

Ker si precej razgledan te prosim da mi pomagaš pri pridobivanju te karte.
Zavarovalnica triglav mi je priznala višjo invalidnost kot jo zahtevajo ti za izdajo karte.
Vendar sumim da njihova priznana invalidnost za njih ni merodajna, ampak jo moram imeti od IK.(na katero pa že precej dolgo čakam)
bonk.gif
Pojma nimam, kako se pridobi ta karta.
Ti se kar pritoži na izrečeno kazen, pa poročaj o uspehu pritožbe, Kolk €€€ pa hočejo od tebe?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Bova kar od zadaj začela:
skoraj 10% mesečnega "dohodka" (40 evrov).
Vidiš ko nimaš pojma kako se pridobi karta, kljub temu da imaš malo višje od tvojih besed napisano. (ne bereš z glavo)
Ali se strinjaš da je oseba ki je na inv. voziščku upravičena do te karte?
Da
ne
Zakaj potem takem ni upravičena do karte? (v naši pravični državi)

ZATO KER ZDRAVLJENJE NI ZAKLJUČENO (PO VEČ KOT 7 LETIH), OZIROMA NIMAM PRIZNANE INVALIDNOSTI S STRANI ZZZS.
To ti je moj odgovor, za katerega imam osnovo v zakonu ZVCP in pravilniku o parkirni karti za invalida.

Do sedaj sem v nujnih primerih (po nasvetu redarja, sicer ni bil na armaturi) "zlorabljal" star zank za invalida!
Pred blokom tega nisem počel, ker v 4 letih kar sem tukaj ni bilo redarjev, prav tako ni bilo težav(vsaj nisem bil z njimi seznanjen) s parkiranjem pred blokom. .
Sedaj očitno jankovič rabi dodatne mio za stadion.

Ker pa si pameten, pa imam pripomočke, s katerimi ti lahko zrihtam začasne omejitve (brez posledic na tebi, razen če si sam kaj pri kobacanju v avtu narediš)tvoje noge ki bodo enake stalnim omejitvam moje noge, pa te vidim kako se boš splazil v avto na kakšnem ozkem parkingu.
Bi probal?
Enako vprašanje-ponudbo bom postavil tudi vsem ki so pristojni - vpleteni pri izdaji parkirne karte.
Pa da vidim junake!

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
40€, pa to je najmanj kar obstaja.
Se strinjam, da oseba, ki je na invalidskem vozičku zasluži karto. Ampak to nima dost veze s tvojo kaznijo.
Tudi že bi ti karto imel, pa jo nebi dal na vidno mesto, bi fasal kazen. Ker jo nimaš pa še toliko bolj.

Ja res, Jankovič rabi denar za stadion, zdej pa plačaj, saj si vedno podpiral višje kazni. Država pa ga rabi za Patrije, Falcone, Ultro....... da ne naštevam bi blo predolgo, no višanje kazni si ti vedno podpiral, zdej ko si pa sam padel na mino pa jokcaš.

Jest sm vedno trdil, da so kazni namenjene polnjenju proračuna, in ne izboljšanju varnosti, pa se nekako nisi strinjal z mano, prav nasprotno, hotel si da so kazni še višje in višje. Zdej si sam stopil na mino, ki si jo nam postavljal. Pa vedno si se hvalil, kako ne delaš prekrškov, pa kako tebe ne ustavljajo, pa ti povem, da delaš prekrške tako kot vsi drugi. Če si invalid, gotovo ješ kake tablete, pa če bi te dali na krvni test, ni izključeno, da bi našli kako prepovedano snov v telesu, ki zmanjšuje tvojo sposobnost za vožnjo tako kot alkohol naprimer. Pa da te potem vidimo, kako boš še zagovarjal igranje klavirja ob ričetu pa xxxxx€ in doživljenski odvezm izpita za takšne. S tem da kdor hodit ne more, gotovo tudi vozi težko, vsekakor težje kot nekdo po spitih štirih pirih. Pa ne mislim, da bi bilo treba invalidom izpite odvzet, le malo več strpnosti bi bilo treba do njih, kot tudi do alkoholikov in drugih kršiteljev. Ne pa da zagovarjate polnjenje proračunov, iz katerega si potem baše v žepe vladajoča oligarhija.
Se spomnim ene nesreče, ko je en kar z bergljo tiščal na gas in bemzo, no dokler mu ni enkrat spodletelo pa je pristal na žalah.

Ti imaš dve možnosti.
1. plačaš polovičko , se zamisliš nad svojimi stališči ko takšno kasiranje zagovarjaš, poslušaš pridobit karto za naslednjič, (do takrat parkiraš tam kot svetuješ drugim) in se jeziš na redarje, ki so ti neupravičeno kasirali (kot sam praviš).
2. Se pritožiš. Ker policaji, redarji, sodniki ... ne goljufajo, ni dvoma, da boš s pritožbo uspel, in ne boš nič plačal. Pa še karto ti bodo dali. Saj nisi parkiral na intervencijski poti ampak OB njej, ter tudi da si invalid, katerim je parkiranje tam dovoljeno.

No pa po končanem postopku tu napiši, če se je tvoje mnenje o pravičnih policajih in redarjih, ki jih skrbi naša varnost in ne proračun kaj spremenilo. Pa če misliš da bi morale bit kazni še višje tudi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Se strinjam, da oseba, ki je na invalidskem vozičku zasluži karto. Ampak to nima dost veze s tvojo kaznijo.

Ampak ti pa res ne znaš brati od besede do besede, ali pa si prveč multitasking.

V KAKŠNEM FONTU TI MORAM NAPISAT DA NE MOREM DOBITI KARTE, KLJUB TEMU DA SEM NA VOZIČKU.TO PA ZATO KER ZDRAVLJENJE NI ZAKLJUČENO.
ČE PA POZNAŠ NAČIN, PA POVEJ!

Ne jem tablet, so prešvoh in prekomplicirane. Sem na injekcijah
stupid-1.gif

Kar daj me na test, dvomim da bodo našli kakšne prepovedane substance. (vsaj v povišanih količinah, pa še to je lahko baje samo alko). Sicer pa ti najbrž veš kako ekstencilin 2.4 mio vpliva na sposobnost vožnje.
Citat:
le malo več strpnosti bi bilo treba do njih, kot tudi do alkoholikov in drugih kršiteljev

aplauz.gif

Veš kaj ko boš vsaj kak mesec na vozičku, boš mogoče drugače razmišljal.Do takrat pa na srečo teh tovjih besed ne jemljem resno

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:

Ampak ti pa res ne znaš brati od besede do besede, ali pa si prveč multitasking.

V KAKŠNEM FONTU TI MORAM NAPISAT DA NE MOREM DOBITI KARTE, KLJUB TEMU DA SEM NA VOZIČKU.TO PA ZATO KER ZDRAVLJENJE NI ZAKLJUČENO.
ČE PA POZNAŠ NAČIN, PA POVEJ!

Ne jem tablet, so prešvoh in prekomplicirane. Sem na injekcijah
stupid-1.gif

Kar daj me na test, dvomim da bodo našli kakšne prepovedane substance. (vsaj v povišanih količinah, pa še to je lahko baje samo alko). Sicer pa ti najbrž veš kako ekstencilin 2.4 mio vpliva na sposobnost vožnje.
Citat:
le malo več strpnosti bi bilo treba do njih, kot tudi do alkoholikov in drugih kršiteljev

aplauz.gif

Veš kaj ko boš vsaj kak mesec na vozičku, boš mogoče drugače razmišljal.Do takrat pa na srečo teh tovjih besed ne jemljem resno
Bodi vesel, da so ti vozniško pustili ko se filaš z injekcijami in če si na vozičku najbrž nimaš takih sposobnosti, refleksov kot nekdo ki je zdrav. No so že vedeli zakaj so ti pustili, namreč da bodo zdaj še 40€ pokasirali od tebe.
Če ne veš, na krvnih testih se ne ugotavlja količina prepovedanih snovi ampak prisotnost. In če test pokaže prisotnost, si v isti skupini kot narkomani in alkoholiki, za katere predlagaš igranje klavirja z ričetom.
Pojma nimam, kako ekstencilin vpliva na vožnjo prvič slišim to ime, vem pa kako vpliva pivo. to pa ti še nisi probal med vožnjo a ne? Pa tudi to vem, da v Sloveniji zdravniki letno izdajo par miljonov receptov za zdravila, ki vsebujejo za vožnjo prepovedane snovi. A so tvoje tud vmes ali ne, pa ne vem. A misliš da od teh, ki so pojedli teh par miljonov za vožnjo prepovedanih tablet noben ne vozi?

Ko te bodo enkrat zahaklali še za kake prepovedane snovi, boš tud drugače razmišljal, no zaenkrat si še varen, je test predrag, da bi policaji to množično uporabljali, saj se jim ne gre, da bi s cest spravili tabletarje, narkomane, alkoholike, ampak kako največ pokasirati (s čimmanjšim vložkom). Alkotest je poceni, za droge pa precej dražji.

No sej mojih besed ni treba jemat resno, resno vzemi tist listek od redarja.
Kaj boš torej naredi, se pritožil al plačal?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ja super, primerjava s štirimi piri je pa res umesna. Sploh ker bi očitno spet rad neko temo izkoristil za pranje svoje vesti in opravičevanje dejanja.

Itak te pri zdravilih zdravnik opozori na kaj je treba paziti, pa tudi v navodilih so posebnosti in omejitve zdravila napisane, tudi sam zaradi nekih zdravil, ki sem jih jemal, nisem smel voziti. Avte se pa da predelati da jih lahko voziš tudi brez nog.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ah ja,... imava dialoge kajne....
Za vsako rit raste palica, samo ti si mislil da tebe kazen ne more doleteti, zato si navijal za vedno višje kazni. (za druge). Pa si se zmotil, še srečo maš zdej, da si dobil res minimalno kazen. Sej ko boš naslednjič prehlajen in pojedel tri makovke, ti bodo pa v krvi našli še marsikaj prepovedanega. Pa boš takrat še vesel, da država ni sprejela tvojih kazenskih predlogov, ampak ti bo samo vzela izpit pa jurja.

Kaj zdej, a se boš pritožil, al boš poteptal svoja načela in plačal, čeprav nič kriv? In tako priznal da ne zaupaš v pošteno sodstvo in da te je redar nategnil ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ne bom plačal!
Si srečen?
Kaj konkretno ti bodo zaradi treh makovk najdli v krvi?
POvej mi nekaj:
Zakaj človek na inv. vozičku ne more dobiti parkirne karte?

A ti veš kako so označena zdravila zaradi katerih ne smeš voziti?
POzanimaj se, da ne boš kdaj se najedel tablet in potem jokal da nisi vedel.

Predvidevam da ne poznaš prav veliko invalidov in njihovih sposobnosti.
Važno da imaš ti po 4 pirih boljše reflekse kot pa invalid.
Bi te poslal spodaj v sočo na simulator vožnje, pa da vidim tvoje reflekse(v treznem in po 4 pirih). No saj ti bi rekel da je tista naprava KAR NEKAJ

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Itak te pri zdravilih zdravnik opozori na kaj je treba paziti, pa tudi v navodilih so posebnosti in omejitve zdravila napisane, tudi sam zaradi nekih zdravil, ki sem jih jemal, nisem smel voziti.
Ah, kdo pa bere tista navodila, pa kdo vse tisto razume. In kdo to upošteva? Drugač je pa na škatlici baje en znak. ki prepoveduje vožnjo.
Pa tud je vprašanje, al je bolj nevaren en živčen, al en ki je pojedel(za vožnjo prepovedano) tableto za pomiritev živcev.

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Avte se pa da predelati da jih lahko voziš tudi brez nog.
To bi moral tistmu povedat, ki je z bergljo tiščal gas in bremzo - no, še preden mu je enkrat spodletelo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kar pozanimaj se kakšen znak je na tabletah!
da ne boš potem jokal da nisi vedel.
Ko so meni dohtarji rekli da ne smem voziti, oziroma moram naredit določene zadeve da bom lahko vozil , sem te zadeve naredil in imam sedaj mir.