Presneti k.reten zarukan...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kateri ovinek je to bil? in kako veš da je nepregleden? a ni to nekje med njivami.

da ne boste zdaj ven spravli da tipa zagovarjam... sploh ne, ampak še vedno se nagibam najbolj k temu da je napačno ocenil situacijo, ker pač alkohola ni bilo v igri.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
ampak še vedno se nagibam najbolj k temu da je napačno ocenil situacijo
E bejž no... 3-je mladi so umrli, ti pa se nagibaš k temu, da je napačno ocenil situacijo.
bonk.gif

Isti si kot naši policisti in sodišča. Zato pa država ne pride nikamor....

To je isto, kot da bi policisti videli v živo nekoga ubijat, potem pa bi zbirali podatke, če je ta človek res moril...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej..dejstvo je, d aje tole nesreča..katastrofalna, ampak nesreča.

zdej pa
če je tam polna črta, hitrost nad omejitvijo..ni milosti
če je črtkana, hitrost v omejitvi..katastrofalna nesreča, ki ji je botroval splet nesrečnih okoliščin.

glede na vozilo povzročitelja pa si ne morem pomagat, d agre za objestnost v višjem vozilu

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
a ti mislis da je bila bolj varianta, da se je zjutral zbudil in si rekel, "pil ne bom, bom pa 3 ubil? "

ali drzi moja varianta, ali pa tale, teh 3 ne boš obudil, in take nesreče se bodo še naprej dogajale...naslednjič bo mogoče enega možakarja kap pa bo brez vzroka zapeljal na nasprotni pas... kdo bo potem vse kriv?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sm napisal, tale nesreča, čeprav hujša od Mačkove bo hitro utonila v pozabo. Čeprav je imel povzročitelj preteklost. Mačkovo so pa gonili po medijih vsak dan še tedne po nesreči (še prejšnji teden).
A misliš, da bo šla v pozabo? Staršema definitivno ne....
Staršema zagotovo ne, in tudi jima ni v prav nobeno tolažbo, da je bil povzročitelj trezen.
Mediji pa ne bodo pumpali nesreče tako kot so pri Mačku, ker sedaj ni primeren političen trenutek, da bi tole napihovali, ker zakon je bil ravnokar sprejet, pa ni treba preparirat folka, da bodo ploskati, ko bo oblast povišala kazni, predvsem pri hitrostu in alkoholu, ki jih je najlažje pomeriti in zaračunati.
Mediji bodo tole kmalu pozabili, ker je dec vozil trezen, vprašanje če tudi prehitro, pa še kdo bi se utegnil vprašat o učinku ravno sprejetega zakona. Pred dobrim letom pa je oblast potrebovala ogorčenje ljudi da je opravičila višanje kazni in inkasantstvo, predvsem za alkohol in hitrost v zakonu, ki se je ravno takrat pripraljal, zato so uprizarjali medijski linč proti Mačku.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Daj ne pametujte prosim, če ne poznate situacije.

Ovinek je totalno nepregleden, tudi sedaj, ko je posajena oljna ogrščica. Tip pozna cesto v nulo. Vsi ptujčani poznajo to cesto, ki je zelo nevarna.

Prehitevanje v poznani desni nepregledni ovinek se meni ne zdi napaka.A si vi sploh predstavljate kaj je prehitevanje v desni ovinek? To moraš biti hazarder, da to delaš, budala..tale tip in njegova sina so znani širši okolici kot mal butast folk. Vozijo kot divjaki, včasih se stepejo v kaki gostilni...ne bom dalje.

Hotel sem samo povedati, da ne pametujte o tej določeni nesreči, ker vas večina nima pojma kaj in kako.

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Daj ne pametujte prosim, če ne poznate situacije.

Ovinek je totalno nepregleden, tudi sedaj, ko je posajena oljna ogrščica. Tip pozna cesto v nulo. Vsi ptujčani poznajo to cesto, ki je zelo nevarna.

Prehitevanje v poznani desni nepregledni ovinek se meni ne zdi napaka.A si vi sploh predstavljate kaj je prehitevanje v desni ovinek? To moraš biti hazarder, da to delaš, budala..tale tip in njegova sina so znani širši okolici kot mal butast folk. Vozijo kot divjaki, včasih se stepejo v kaki gostilni...ne bom dalje.

Hotel sem samo povedati, da ne pametujte o tej določeni nesreči, ker vas večina nima pojma kaj in kako.
467716-post_slo.gif

Drugega izraza, ne glede na napisano iz strani Diabla in softija, za takega človeka nimam kot pa to, da je morilec. Basta.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.245
11.192
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Sem se pa še spomnil enega [censored]čiča na avtocesti Celje - MB. Mi2 se peljema normalno, 135km/h, vklopljen tempomat. Dohitim enega počasnejšega v malem pežojeku (206 ali 207), Stopim na gas, grem na prehitevalnega, ga prehitim, grem nazaj na voznega, pa spet normalno peljem s tempomatom.
Pa me gre tisti s pežojem prehitevat, zapelje pred mene, pa zabremza na manj kot 130. Jaz pa tudi po bremzi... Ga spet prehitim, pa se zgodba spet ponovi. Ni blo druge, kot da ga potegnem preko omejitve in se oddaljim od njega, zaradi ljubega mira. Če bi bil radar kje tam, bi jaz lepo kazen plačal, ker sem se hotel v miru izognit enega kretena, ki s svojim neumnim prehitevanjem in bremzanjem dela zgago na avtocesti...

100% si naletel na mentalnega šerifa, ki si je za svoj življenjski cilj zadal, da bo osebno prevzgojil vse, ki na AC vozijo več kot 130 km/h, način si pa sam že natančno opisal. Grem stavit, če bi tega tipa ustavil in se z njim pogovoril, da bi blebetal ravno nekaj v smeri omejitve hitrosti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V primeru da je bil trezen in pač samo prehiter, pol tut jaz nerazumem zakaj ga linčat.

Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?
confused-1.gif

Listen up. Furaš zvečer s šihta domov. Utrujen od 12ih ur operiranja al karkoli že počneš v halji, komaj čakaš da prideš domov,
res zjeban od vsega iščeš radensko v torbi, za delček sekunde čekneš če je na zadnjih zicih, spregledaš da imaš odvzem in spikiraš
z Amarokom 50 direktno v vrata šestnajstletice v tisti mini avtomobilček ki ga lahko voziš z izpitom za moped.

Ti imaš modrico na rami od pasa ki teje zategnil, punca pa ni preživela. Dobiš 25let (al kok bi ti dal temu ptujčanu), zgubiš službo,
žena se loči, in je to to? Ker si iskal radensko in te za četrt sekunde "ni blo" za volanom?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V primeru da je bil trezen in pač samo prehiter, pol tut jaz nerazumem zakaj ga linčat.

Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?
confused-1.gif

Listen up. Furaš zvečer s šihta domov. Utrujen od 12ih ur operiranja al karkoli že počneš v halji, komaj čakaš da prideš domov,
res zjeban od vsega iščeš radensko v torbi, za delček sekunde čekneš če je na zadnjih zicih, spregledaš da imaš odvzem in spikiraš
z Amarokom 50 direktno v vrata šestnajstletice v tisti mini avtomobilček ki ga lahko voziš z izpitom za moped.

Ti imaš modrico na rami od pasa ki teje zategnil, punca pa ni preživela. Dobiš 25let (al kok bi ti dal temu ptujčanu), zgubiš službo,
žena se loči, in je to to? Ker si iskal radensko in te za četrt sekunde "ni blo" za volanom?

Tisti voznik kombija na Dolenjki je menda iskal papirnate robčke - posledica 7 mrtvih

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
katastrofa, ampak..v takih primerih pride do izraza smislenost postavljanja odlagalnih površin, knofov in teh jajc v avtu. k si dolgo časa za volanom je še kako pomebno, a je piksna v držalu, al se valja nekje zadi, a so robčku v predalu, al za zici

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Živ dokaz, da je kazen za prehitevanje v škarje prenizka. Če bi bla kazen za to 18 kazenskih točk in odvzem vozniške se to najbrž ne bi zgodilo, ker bi ta oseba bila že brez vozniškega izpita.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

confused-1.gif

Tisti voznik kombija na Dolenjki je menda iskal papirnate robčke - posledica 7 mrtvih

So že ljudje umirali, ker je povzročitel močno kihnil,... Eno je nesreča, drugo pa je ko je človek pijan kot klada in nima tam kaj iskat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

confused-1.gif

So že ljudje umirali, ker je povzročitel močno kihnil,... Eno je nesreča, drugo pa je ko je človek pijan kot klada in nima tam kaj iskat.
Kaj pa če pijan kihneš? je to nesreča?
Ampak dvomim, da je svojcem umrlih, v kakšno boljšo tolažbo ali manjša izguba, če je povzročitel iskal robčke ali kihnil kot pa če je pil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
Tega da je kihnil ni mogel prepreciti. Da je iskal robcke, to bi lahko preprecil, naj se drugic ustavi in jih isce. Da je vozil pijan? Ja, ko je nekaj popil ne bi sel vozit in je. Ja lahko bi se temu izognil, ce imas tezavo z dojemanjem te osnovne logike se skusaj samoomejiti. Naprimer ne vec vozit, ne volit, ne met otrok. v glavnem skusaj minimizirat dogodke kjer bi lahko s svojo zabitostjo skodoval drugim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Sicer si kar pošteno vklopil domišljijo in konkretno naložil, ampak for the sake of argument - ja, tovrstna situacija se lahko zgodi vsakomur. Ampak še vedno ne vidim poante tvojega pisanja. Bistro si namreč izpustil del o iskanju radenske MED objestnim prehitevanjem v nepregledni desni ovinek.

Dejstvo je, da je varnost na slovenskih cestih na zaskrbljujoče nizki ravni. Težko boš tudi zanikal, da je to bolj ali manj posledica obupne vozniške kulture in pomanjkanja odgovornosti potencialnih morilcev za volani. Nadalje visoke kazni evidentno ne delujejo in so bolj ali manj namenjene polnjenju državne blagajne (vzroki so večplastni, ampak v glavnem lahko rečemo, da so v končni fazi (po vseh pritožbah) največji kršitelji redkeje kaznovani kot tisti, ki prekoračijo v naselju omejitev za 5km/h.

Ravno zato se vedno bolj nagibam h krutejšim alternativam. Povprečnemu slovenceljnu je treba vbiti v glavo, da za svoja dejanja na cesti ODGOVARJA. Pač potrebno je poslati jasno sporočilo, da če boš s svojo objestnostjo povzročil hujšo prometno nesrečo, je življenja zate konec. Nič več gostilne, nič več fuzbala, nič več Interspara, nič več igranja s froci in nič več seksa (vsaj v tradicionalni obliki). Podobno kot v ZDA. Javni linč, visoka denarna kazen, zaplemba premoženja in zapor. Potrebno bi bilo samo par primerov in skoraj prepričan sem, da bi se ljudje streznili.

Tako pa imamo razne Mačke, ki se še nekaj let svaljkajo po psihiatričnih ustanovah in v končni fazi dobijo pogojno (ali pa še to ne).

In še enkrat bom poudaril - precej ogabno se mi zdi, da se pri prometnih incidentih, kjer je krivec precej jasen (prehitevanje v nepregledni desni ovinek) - išče neke patetične izgovore, kako je bil to le splet okoliščin. Sicer pa sem dobil občutek, da ste se v tej temi kar uspešno "pofočkali" vsi VARNI DINAMIČNI VOZNIKI. Grow up.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.343
11.367
113
ti pa si zatiskaš oči, a misliš da je za navadnega državljana velika razlika med 1 in 20 letom zapora? men je oboje isto zajebano, in se zaradi tega če bi bilo 100 let zapoa ne bom nič počasneje ali hitreje vozil. Za idiote je vseeno četudi je smrtna kazen.
problem je v vzgoji, kar pa ne rešiš čez noč, tako kot je tudi z višanjem denarnih kazni. tema.