Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Povsem jasno mi je, da so ponekod omejitve neprimerno in neživljenjsko postavljene in črte na cesti same sebi namen - ampak v splošnem so tam z namenom. Če bi se jih ljudje držali, bi bilo nesreč neprimerno manj.
Da se jih jaz začnem držati, sem ob prvi poti v službo mrtev. Sej se strinjam s teboj, ne da bi te lovil na vsako besedo, ampak te črte so pri nas katastrofa. Video ob prvi priliki
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
take bolnike lahko zagovarjajo samo tisti, ki delajo podobne prekrške (prehitevanje v ovinkih), pa se jim je do sedaj vedno izšlo...
Ko prehitevaš imaš vedno tri možnosti:
1. vidiš da ni nasproti nikogar - da je vse prazno
2. vidiš da je nekdo nasproti vendar oceniš da je dovolj prostora za varno prehitevanje
3. ne vidiš nikogar nasproti
Osebno prehitevam samo v 1. primeru.
Evo, simple as that. Najbrž problem nastane, ko misliš da je ravnina ( ponoči in ceste ne poznaš) in se prehiteva. Nekdo živčen zadaj in, ko mu dokurči se spusti in bo kar bo. Sicer on takrat ne pomisli na tole, kar bo pa bo, on ma cilj samo prehiteti. Ker ne pozna ceste, mu nekdo čisto nedolžen prekriža pot. Pa mamo tragedije, da se lahko potem izkorišča neprilagojeno hitrost in nabija kazni v višave. Policistov je nažalost premalo, ampak s tem dvigovanjem v višave ne bojo rešili ama NIČ. No, kratkoročno že. S prvim julijem bo spet kaos na cesti, s cjazenjem polovice dovoljene hitrosti. Obup. Seveda bo nesreč manj, logično in spet bojo tulili kako je novi zakon uspešen. Ehhh.....že poznana zgodba.
Tudi glede amerike se strinjam. Vožnja tam čez lužo, užitek. Vsakič, ko sem se moral vključiti v promet nisem čakal več kot 2-3 avtomobile. Ko sem jaz bil v koloni in videl kako nekdo čaka sem ga z veseljem spustil, ker sem vedel, da ko bom sam rabil, ne bom čakal 5min. Nobenega iziljevanje, zaviranja, živčnosti, ampak tam če je omejitev 40milj se pelje 40milj, če je omejitev 70milj se pelje 70milj in ne 40. Red je pa zato tam tak, ker pri nas pomoriš pol družine in se sprehajaš free, tam kažeš znake pijanosti in si v zaporu do sojenja, če ne plačaš varščine.
Pa varščina ni 100$.