Presneti k.reten zarukan...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?

Lej če poslušaš STJV1, pravi da je varen voznik, pa če tudi seka ovinke in vozi po njegovem varno in hitro.......

Se pa popolnoma strinjam stabo.... Žalostno je, da take kvasi novinar avtomagazina in potem se čudimo temu, da je toliko "dinamičnih" voznikov na cesti.... Sam imam tri otroke in si ne predstavljam, kako se more družina počutit ob taki izgubi...

res WTF!

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V primeru da je bil trezen in pač samo prehiter, pol tut jaz nerazumem zakaj ga linčat.

Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?
confused-1.gif

Ja res.

Sploh pa hipotetično pijan pri 50km/h in trezen pri 100km/h. Kdo naredi večjo škodo v primeru nesreče. Mislim, da ste vsi že kdaj pogledali kakšen crash test.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
take bolnike lahko zagovarjajo samo tisti, ki delajo podobne prekrške (prehitevanje v ovinkih), pa se jim je do sedaj vedno izšlo...
Ko prehitevaš imaš vedno tri možnosti:
1. vidiš da ni nasproti nikogar - da je vse prazno
2. vidiš da je nekdo nasproti vendar oceniš da je dovolj prostora za varno prehitevanje
3. ne vidiš nikogar nasproti

Osebno prehitevam samo v 1. primeru.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
2. vidiš da je nekdo nasproti vendar oceniš da je dovolj prostora za varno prehitevanje

Rahlo neumna logika, če smem pripomniti.

Hint: ceste niso premice. Kjer je v tem trenutku vse prazno, je lahko že v naslednjem trenutku desni ovinek, ki zavija navzdol in v gozd. Zveni znano?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Rahlo neumna logika, če smem pripomniti.

Hint: ceste niso premice. Kjer je v tem trenutku vse prazno, je lahko že v naslednjem trenutku desni ovinek, ki zavija navzdol in v gozd. Zveni znano?
Ti si se znašel na točki 3 in ne prehitevaj prosim!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potem pa drugič drugače formuliraj. To, "da je vse prazno", je lahko ponoči in na nepregledni cesti sila varljivo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.588
493
83
Če cesto poznaš je gornja logika povsem OK. Če je ne je treba biti previdnejši.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Če cesto poznaš je gornja logika povsem OK. Če je ne je treba biti previdnejši.
Tako je. Če ne poznaš konfiguracije ceste in če 101% nimaš nadzora nad situacijo, NE prehitevaš.

Problem je ko pride do precenjevanja svojih sposobnosti.

@Jernej: če voziš in ni nikjer nič potem pa je kar na enkrat ovinek in gozd je stanje kritično. Zgleda da si med vožnjo zaspal. Čas je za počitek.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tukaj se z Jernejem strinjam......... ravno tisti oz lokalci, ki poznajo cesto nardijo največ krešov oz najhujše...........

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Tukaj se z Jernejem strinjam......... ravno tisti oz lokalci, ki poznajo cesto nardijo največ krešov oz najhujše...........
Itak, če se pa 95% svojih kilometrov naredijo ravno na teh cestah. Ti boš tukaj težko crash naredil, če se v življenju nisi še peljal, prav tako bom jaz v tvoji ulici težko kak crash naredil, če sploh ne vem kje si doma ...
Tudi ti boš prej podrl garažna vrata svoje garaže, kot pa sosedove.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
confused-1.gif
Neki je prehitra in objestna vožnja, neki druzga pa da nekoga pač spregledaš. Ne morš zdej kr sodit da je pa tip apriori vozil prehitro. Takole bi zgledala objestna in prehitra vožnja:

To je objestna in prehitra vožnja.

Objestnost je to, da se nekdo spravi prehitevati v desni ovinek. Po možnosti še kakšen aroganten in vseveden podjetnik s prevoženimi xy mio km.

Objestnost je tudi to, da ocenjuješ situacijo, ki je niti približno ne poznaš.

Kolikor sem jaz razbral, je tam cesta kar daleč pregledna, in desni ovinek tega ne spremeni, če pa je ob cesti levo-desno polje.

Človek je povzročil nesrečo, ubil 3 ljudi. Preden se ga pribije na križ, pa bi bilo dobro, da se pozna okoliščine. Če je bil pijan, če je pridivjal in samo mimo ali karkoli podobnega, potem je.... za odstrel. Čisto možno pa je, da je bil vse skup splet nesrečnih okoliščin. Če pa je tako, potem se bo pa itak sam še bolj žrl kot če bi bil objestn pijanc...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Ko sem bil v Dominikanski 2x, vožnja tam in tukaj sploh ni razlika, razen to, da tam pravil skoraj ni, ampak stvari laufajo, se ne zabijajo. Pa kršijo CPP 100% vsi in vedno, ampak neka strpnost je vseeno.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
nisi me razumel iz objestnosti da poznajo cesto........ letijo namreč vn tudi zaradi prevelike hitrosti.....

če greš recimo na Jezersko boš videl kaj počnejo lokalci Kokre in Jezerskega, skoraj vsak seka nepregledn ovink in to z hitrostjo, da se je sam nebi upal peljat, če bi vedel da sem sam na cesti....

o tem govorim......

zdej pa še upoštevaj faktor da vidi takega nek neizkušen voznik, ki se še ustraši takega voznika ali reagira nepričakovano....

Jernej je prav napisal, sam vi ne dojamete tega...... Cesta ni premica in imaš neznanke oz ovire da boš razumel na cesti in na nasprotni strani, ki se vedejo na random.....

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne vem, kaj ti ni jasno ...

Očitno že ni dovolj pregledno, če je šel prehitevat, potem pa mu je nasproti pravilno pripeljala in je počilo? Daj razmišljaj malo.
smirk-1.gif

Kakšen splet nesrečnih okoliščin, človek božji, DESNI OVINEK, PREHITEVANJE TOVORNJAKA in ČELNO TRČENJE, to ni nič drugega kot huda malomarnost.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Avto boš pri prometni usmeril tja kamor gledaš. Torej če gledaš v drugega, boš v drugega tudi počil. Če gledaš mimo boš verjetno mimo tudi peljal... Pač večina ljudi fiksira neko stvar in se v njo tudi zapelje. Zato je vedno potrebno iskati rešitev... Imaš nekaj možnosti.
Imam kar nekaj izkušenj s tem. In še vsi so peljali tja kamor so gledali... Namesto bi iskali rešitev, gledajo tja kamor nebi smeli...

To je res. Še vedno imam problem s tem, da gledam oviro in ne cesto, kje bi lahko obvozil oviro. V tisti sekundi je jeba, ker nagon dela svoje. Ampak se trudim preprogramirat te možgane. To bi bilo fajn, da bi lahko nekje na eni cesti treniral. Poligon Vransko bi bil najbrž kar primeren. SJTV1 mogoče kakšen nasvet, ker verjamem, da prevoziš več kilometrov kot jaz, pa že jaz jih preveč.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ne zdi se mi ravno primerno razpravljati o tem, da je sploh lahko pri trku v nasproti vozeče vozilo na avtocesti kriv še kdo drug.

Nekako tako kot da bi pripomnil, da ustreljeni (civilist) ni nosil neprebojnega jopiča.

Se strinjam. Pa bom spet povedal moj primer. Vedno vidijo mene in mojo hitrost. Dam dva posnetka kjer sem komaj rešil debila. In glej ga zlomka, vsi se usedejo na mojo hitrost, pa čeprav je bila vedno pod omejitvijo. Enostavno je le peščica pomislila na tole, da bi bilo čisto preprosto, da bi tiste dva bedaka samo pripeljal po svoji strani, pa ni važna moja hitrost. Al je to 40, 60 al pa 90. Viš, pa reč, da niso slovencem opral možgane s to neprilagojeno hitrostjo.

Pridno čakam, kaj bojo nagobcal po TV. Najbrž bo kresalka sedaj modro tiho, da se stvari poležejo, potem bo pa zlila svojo pamet na TV.
crazy1.gif

Ampak naši varuhi pravice razmišljajo kako in kje bi se najbolj zahrbtno postavili, da dobro pocolajo. Teh radarjev je bilo zadnje 14 dni ogromno.
shocked-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Povsem jasno mi je, da so ponekod omejitve neprimerno in neživljenjsko postavljene in črte na cesti same sebi namen - ampak v splošnem so tam z namenom. Če bi se jih ljudje držali, bi bilo nesreč neprimerno manj.

Da se jih jaz začnem držati, sem ob prvi poti v službo mrtev. Sej se strinjam s teboj, ne da bi te lovil na vsako besedo, ampak te črte so pri nas katastrofa. Video ob prvi priliki
grin1.gif

Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
take bolnike lahko zagovarjajo samo tisti, ki delajo podobne prekrške (prehitevanje v ovinkih), pa se jim je do sedaj vedno izšlo...

Evo, simple as that. Najbrž problem nastane, ko misliš da je ravnina ( ponoči in ceste ne poznaš) in se prehiteva. Nekdo živčen zadaj in, ko mu dokurči se spusti in bo kar bo. Sicer on takrat ne pomisli na tole, kar bo pa bo, on ma cilj samo prehiteti. Ker ne pozna ceste, mu nekdo čisto nedolžen prekriža pot. Pa mamo tragedije, da se lahko potem izkorišča neprilagojeno hitrost in nabija kazni v višave. Policistov je nažalost premalo, ampak s tem dvigovanjem v višave ne bojo rešili ama NIČ. No, kratkoročno že. S prvim julijem bo spet kaos na cesti, s cjazenjem polovice dovoljene hitrosti. Obup. Seveda bo nesreč manj, logično in spet bojo tulili kako je novi zakon uspešen. Ehhh.....že poznana zgodba.
smirk-1.gif

Tudi glede amerike se strinjam. Vožnja tam čez lužo, užitek. Vsakič, ko sem se moral vključiti v promet nisem čakal več kot 2-3 avtomobile. Ko sem jaz bil v koloni in videl kako nekdo čaka sem ga z veseljem spustil, ker sem vedel, da ko bom sam rabil, ne bom čakal 5min. Nobenega iziljevanje, zaviranja, živčnosti, ampak tam če je omejitev 40milj se pelje 40milj, če je omejitev 70milj se pelje 70milj in ne 40. Red je pa zato tam tak, ker pri nas pomoriš pol družine in se sprehajaš free, tam kažeš znake pijanosti in si v zaporu do sojenja, če ne plačaš varščine.
wink-1.gif
Pa varščina ni 100$.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Evo, simple as that. Najbrž problem nastane, ko misliš da je ravnina ( ponoči in ceste ne poznaš) in se prehiteva. Nekdo živčen zadaj in, ko mu dokurči se spusti in bo kar bo. Sicer on takrat ne pomisli na tole, kar bo pa bo, on ma cilj samo prehiteti. Ker ne pozna ceste, mu nekdo čisto nedolžen prekriža pot. Pa mamo tragedije, da se lahko potem izkorišča neprilagojeno hitrost in nabija kazni v višave. Policistov je nažalost premalo, ampak s tem dvigovanjem v višave ne bojo rešili ama NIČ. No, kratkoročno že. S prvim julijem bo spet kaos na cesti, s cjazenjem polovice dovoljene hitrosti. Obup. Seveda bo nesreč manj, logično in spet bojo tulili kako je novi zakon uspešen. Ehhh.....že poznana zgodba.
smirk-1.gif
Zdej ti bodo pa napisal: ja ampak on je poznal cesto - je lokalc.
smile-1.gif

Jst hitr pokažem par ovinkov v desno kjer lahko prehitevaš - to so blagi ovinki da ne bo pomote - motoristi po njih vozijo 200+... ne samo da se vidi, tudi črtkana črta je ki bojda označuje da naj bi bilo prehitevanje dovoljeno. Kljub vsemu pa vedno lahko nekoga spregledaš, še najlažje motorista ki ti pripelje 200 nasproti. (ja vem motoriste je vedno luštn zravn mešat - ker so tok z lahkoto vedno krivi)

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Evo še en primer. Tudi tale je do kolega. Lepo se čaka na semaforju. Priletijo motoristi in gremo vsi naprej. Do tukaj še vse OK. Zakaj pa ne, so itak hitrejši. Ampak glej ga zlomka, so očitno nekaj cjazili, dokler ni spredaj vozečemu dokurčilo in je naredil skoraj sranje. Me zanima kaj vse bi bilo tukaj krivo, da so se zaleteli, dokler se ne bi našel posnetek.

Meni se je 1x zgodilo popolnoma enako. Ma so mi trije kreteni cjazili proti Godoviču. Nekak sem videl, da ne bo šlo in sem se usedel na trombo, da me je budala opazila in začela nekaj mahat. Lepo sem mu pokazal z roko, da se ti meni umakni, ker se mi ne da več zajebavat s tabo, da oddivjam svojih 80 naprej.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne vem, kaj ti ni jasno ...

Očitno že ni dovolj pregledno, če je šel prehitevat, potem pa mu je nasproti pravilno pripeljala in je počilo? Daj razmišljaj malo.
smirk-1.gif

Kakšen splet nesrečnih okoliščin, človek božji, DESNI OVINEK, PREHITEVANJE TOVORNJAKA in ČELNO TRČENJE, to ni nič drugega kot huda malomarnost.

no, zdaj si tudi sam prišel do spoznanja, da to ni nujno objestnost ampak malomarnost

in ne, ta dva pojma nista sinonima

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Voznik golfa vozi prehitro, objestno, malomarno, poleg tega vsega pa ne zna vzdrževati varnostne razdalje in nima spoštovanja do motoristov, ki so hitrejši tudi če vozijo počasneje.