Presneti k.reten zarukan...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Kakor koli obračate bila je nesreča in ne naklepni umor.

Zavedat se je treba, da se lahko kaj takega zgodi vsakemu.

Samo otroci skočijo na prehodi za pešce za kombijem pred avto pa ga s 50 na 0 ne bom nihče ustavil...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne vem..torej sta oba upala, da se izide in oba reagirala ko sta videla da se ne

jaz si vendo recem ob izletu bi dal zmigavc, da vidi, da zavijam dol..sam..je treba dat, pa un mor avidet..mi pa ni jasno, zakaj kombi ni odvil dol..ce bi on..ja..bi pa oba na njegov pas odvila

usoda..

Avto boš pri prometni usmeril tja kamor gledaš. Torej če gledaš v drugega, boš v drugega tudi počil. Če gledaš mimo boš verjetno mimo tudi peljal... Pač večina ljudi fiksira neko stvar in se v njo tudi zapelje. Zato je vedno potrebno iskati rešitev... Imaš nekaj možnosti.
Imam kar nekaj izkušenj s tem. In še vsi so peljali tja kamor so gledali... Namesto bi iskali rešitev, gledajo tja kamor nebi smeli...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:

Samo otroci skočijo na prehodi za pešce za kombijem pred avto pa ga s 50 na 0 ne bom nihče ustavil...

Nesreče se dogajajo. Tole ni bila nesreča ampak umor. Moje mnenje. Srečo je imel samo da ni naletel na kakšnega, ki se bi mu utrgalo. Če bi meni ubil družino, lahko verjameš da je on tudi nebi več imel, vključno z njim.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne vem..torej sta oba upala, da se izide in oba reagirala ko sta videla da se ne

jaz si vendo recem ob izletu bi dal zmigavc, da vidi, da zavijam dol..sam..je treba dat, pa un mor avidet..mi pa ni jasno, zakaj kombi ni odvil dol..ce bi on..ja..bi pa oba na njegov pas odvila

usoda..

Avto boš pri prometni usmeril tja kamor gledaš. Torej če gledaš v drugega, boš v drugega tudi počil. Če gledaš mimo boš verjetno mimo tudi peljal... Pač večina ljudi fiksira neko stvar in se v njo tudi zapelje. Zato je vedno potrebno iskati rešitev... Imaš nekaj možnosti.
Imam kar nekaj izkušenj s tem. In še vsi so peljali tja kamor so gledali... Namesto bi iskali rešitev, gledajo tja kamor nebi smeli...

Počila sta zunaj cestišča torej žal sta gledala drug drugega...Greš pa nagonsko tja kamor gledaš.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Citat:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

usoda..

Počila sta zunaj cestišča torej žal sta gledala drug drugega...Greš pa nagonsko tja kamor gledaš.

To kje sta počila nebi vedel...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:

V primeru da je bil trezen in pač samo prehiter, pol tut jaz nerazumem zakaj ga linčat.
Nesreča je bila, in zgodila se je pri polni prisebnosti voznika. Prehiter pa je bil tako vsak tretji, sploh med vikendom.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V primeru da je bil trezen in pač samo prehiter, pol tut jaz nerazumem zakaj ga linčat.
Nesreča je bila, in zgodila se je pri polni prisebnosti voznika. Prehiter pa je bil tako vsak tretji, sploh med vikendom.
V tem primeru je celo možno da je bil prepočasen.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V tem primeru je celo možno da je bil prepočasen.
Hja, tudi to je možno. Si ni upal čez 90km/h, ker je bil sicer vzoren voznik.
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Jaz bi rekel, da se je to zgodi tako hitro, da ni časa za noben žmigavec, niti za kako razmišljanje. Takrat je pri povprečnem vozniku nek refleks, ki naredi, kar pač naredi. Obrne volan, pohodi zavoro... Kdo ve. Ko se vam bo primerilo (upam, da nikoli), boste za nekaj stotink sekunde vedeli, kaj ste naredili.
Jaz mislim, da se v takem primeru ne pelješ 50 metrov en proti drugemu in se gledaš in si blendaš z lučkami. Razen tega denimo da sta se oba peljala približno 100 km/h, kar je na tisti cesti precej verjetno, sta bila zadnjih 50 metrov medsebojne razdalje v cca 1 sekundi skupaj. To pa je komaj reakcijski čas.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Amarok: več km cjazi za mr 70 guy-om v cadyu in čakal na priliko za prehitet. V nekem desnem ovinku je po desni strani gledal če je frej in je pač blo frej - nobenih luči nasproti. BTW fiat bravo je znan po tem da ima zanič luči. Lepo nakaže s smernikom in se odpravi prehitevat, takrat pa šok - za dolžino avta pred njim fiat bravo. V tistem trenutku edino kar lahko naredi: hitro po bremzi in reši situacijo tako da zapelje s ceste - torej zavije v levo.

Bravo: družba se pelje, muzika nabija, lih zbirajo nasledn komad, display na radiu je mejhn, ne vidi se dobr vsi bulijo v tist radio, kr na enkrat neki za škripa, pred njimi je velik terenec edina možna reakcija umaknit se s ceste.

Zgodba je sicer izmišljena in ne izbriše njegove krivde ampak zgolj v razmislek.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?
confused-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Torej če zaradi prevelike hitrosti in objestne vožnje nekdo ubije tri ljudi, lahko pač vsi samo skomignemo z rameni in rečemo "se zgodi"? Ni bil pijan, dinamični vozniki so pa itak dobri vozniki. WTF?!?
confused-1.gif
Neki je prehitra in objestna vožnja, neki druzga pa da nekoga pač spregledaš. Ne morš zdej kr sodit da je pa tip apriori vozil prehitro. Takole bi zgledala objestna in prehitra vožnja:
Pelješ 80-150 čez vsa naselja - pa še to sam zato ker te kdo "bremza", na relacijah 160-240 ali kolkr pač gre... tiste ki vozijo 90 obvoziš kot da bi stali - prehitevanje kolone? Kaj je to kolona - padeš mim vseh na polno preden kdo kaj dojame, vmes prehitiš še nekaj motoristov - enga ki pelje v ovinek ob sredinski črti prehitiš kar po desni - k ti je že lih plac naredu, če pripelješ v ovinek prehitro popraviš z ročno (ane alan), potem pa enkrat mal zacincaš, ker ne veš če bi v slabo pregleden ovinek bremzal al bi kar na polno prehitel enga - itak boš takoj mimo pa najbrž se sploh nebi uspel ustavt do njega in bi poču v rit, zato stopiš še mal na gas.. pa prehitiš - takrat pride nekdo nasproti.

To je objestna in prehitra vožnja.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Saj zato pa je danes tko, kot je v Sloveniji, s politiko na čelu. Sami izgovori in prelaganje krivde in odgovornosti na druge. Če si sami ne spišejo izgovorov, jim jih pa drugi pomagajo.
frown-1.gif

Če je prehiteval čez polno črto je izključno njegova krivda in zato, da je s tem ubil tri ljudi, bi moral najstrožje in najhitreje odgovarjati. Tudi v poduk nam, ostalim udeležencem v prometu.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Amarok: več km cjazi za mr 70 guy-om v cadyu in čakal na priliko za prehitet. V nekem desnem ovinku je po desni strani gledal če je frej in je pač blo frej - nobenih luči nasproti. BTW fiat bravo je znan po tem da ima zanič luči. Lepo nakaže s smernikom in se odpravi prehitevat, takrat pa šok - za dolžino avta pred njim fiat bravo. V tistem trenutku edino kar lahko naredi: hitro po bremzi in reši situacijo tako da zapelje s ceste - torej zavije v levo.

Bravo: družba se pelje, muzika nabija, lih zbirajo nasledn komad, display na radiu je mejhn, ne vidi se dobr vsi bulijo v tist radio, kr na enkrat neki za škripa, pred njimi je velik terenec edina možna reakcija umaknit se s ceste.

Zgodba je sicer izmišljena in ne izbriše njegove krivde ampak zgolj v razmislek.

vidm, da ti domišljija dobr dela..."več km se je cijazi " prehitel ga je pa z več kot 100km na uro
bonk.gif

dej še zodbico za uno nesrečo, ko je otroka povozil par let nazaj
rolleyes-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
vidm, da ti domišljija dobr dela..."več km se je cijazi " prehitel ga je pa z več kot 100km na uro
bonk.gif

dej še zodbico za uno nesrečo, ko je otroka povozil par let nazaj
rolleyes-1.gif
Kam pa pridemo brez domišlija?
Ti maš kr dost uporabne podatke.
Kako si tok dobr zmeru hitrost?

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
tam si preber, ko piše da je to cesta izven naselja, kjer pa sicer noben ne pelje pod 100, razen mr70 guyev, ki vozijo 50 in katere po nekaj km cijazenja ,prehitiš z 100 km na uro
grims-1.gif

take bolnike lahko zagovarjajo samo tisti, ki delajo podobne prekrške (prehitevanje v ovinkih), pa se jim je do sedaj vedno izšlo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Če je bil divjak res neki poklicni šofer, bo to zagotovo obteževalna okoliščina.

Nesreče se res dogajajo, a to ni primer "se zgodi".

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A to je sedaj tekmovanje, kdo uspe bolje zagovarjati cestne morilce?

Zdrs s cestišča zaradi prevelike hitrosti - slaba cesta.
Prehitra vožnja - ostali so prepočasni in s tako dobrim avtom zlahka obvladaš tudi večje hitrosti.
Telefoniranje med vožnjo - saj smo "multitasking" generacija.

Tako nekako?

Dejstvo je, da Slovenci nimamo občutka odgovornosti na cesti. Cesta in druga vozila na njej nam predstavljajo zgolj enotirno železnico (NAŠO železnico) s parimi ovirami na poti do našega cilja. Nobene strpnosti, nobene odgovornosti, nobenega predvidevanja nevarnih situacij in predvsem nobenega spoštovanja cestnoprometnih predpisov.

Povsem jasno mi je, da so ponekod omejitve neprimerno in neživljenjsko postavljene in črte na cesti same sebi namen - ampak v splošnem so tam z namenom. Če bi se jih ljudje držali, bi bilo nesreč neprimerno manj.

Kdor je naredil malo več kilometrov po tujini, da ne rečem čez lužo v ZDA, mu je kristalno jasno, da cestni Texas ni v ZDA, ampak pod Alpami.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
confused-1.gif
Neki je prehitra in objestna vožnja, neki druzga pa da nekoga pač spregledaš. Ne morš zdej kr sodit da je pa tip apriori vozil prehitro. Takole bi zgledala objestna in prehitra vožnja:

To je objestna in prehitra vožnja.

Objestnost je to, da se nekdo spravi prehitevati v desni ovinek. Po možnosti še kakšen aroganten in vseveden podjetnik s prevoženimi xy mio km.