Presneti k.reten zarukan...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Maček je ubil 3 ljudi, tale je spravil na oni svet 3+ in še enga ima na vesti od prej. Maček prej ni bil problematičen.
Pa grem stavit, da ga tud 10% tolk ne bodo vlačili po medijih, ko so Mačka. Tole bo šlo hitro v pozabo, ker pač ni bil pijan, Gonja in linči se izvajajo proti pijanim. Da se spomnimo, Maček je bil v medijih nekaj dva meseca po nesreči skoraj vsak dan, v živo so se v dnevnik javljali iz bolnice, sodišča, videli smo jumbo plakate, No še ta teden so se ga nekajkrat spomnili po TV, ime je bilo takoj po nesreči zanano, videli smo starše žrtev, odvetnike vseh strani, zdravnike, celo njegovo kelnarco, pojavile so se zgodbe stavi, in seveda ugibanja na to temo, policaje ki so na široko razglabljali, obsojali........ Dons je pa policaj kar hitro zaključil govor.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Mislim, da je Maček imel dosti upravičeno pozornost. Ta je spregledal ene luči ob prehitevanju, ki bi jih ob 20.00 že moral videti, tudi če je bil ovinek.
Maček se je krepko napil in naj ne bi vozil. Potem je vozil skoraj dva km po avtocesti v napačno smer in mu še ni kanilo, ali pa je celo vse skupaj naredil lepo namerno.
Na koncu pa obstajajo neki razlogi, da se sojenje v treh letih še ni začelo. To bi moralo biti končano v enem mesecu po nesreči. Ampak ni bilo politične podpore (kot pri primeru "Prijatelj" - toliko o neodvisnosti sodstva). Potem pa se naj človek zdravi, če zdravljenje potrebuje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:je ta povzročitelj slučajno G.P.?
Jaz ne poznam te lokalne scene. Malo poznam edino to cesto, nisem pa tako domač, da bi ravno vedel, kje se je to zgodilo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mislim, da je Maček imel dosti upravičeno pozornost. Ta je spregledal ene luči ob prehitevanju, ki bi jih ob 20.00 že moral videti, tudi če je bil ovinek.
Maček se je krepko napil in naj ne bi vozil. Potem je vozil skoraj dva km po avtocesti v napačno smer in mu še ni kanilo, ali pa je celo vse skupaj naredil lepo namerno.
Na koncu pa obstajajo neki razlogi, da se sojenje v treh letih še ni začelo. To bi moralo biti končano v enem mesecu po nesreči. Ampak ni bilo politične podpore (kot pri primeru "Prijatelj" - toliko o neodvisnosti sodstva). Potem pa se naj človek zdravi, če zdravljenje potrebuje.
Ne morš primerjat Mačka in Prijatelja. ker gre za popolnoma različna dejanja, sploh glede namernosti se ne strinjam s tabo.
Ja, je pa zgodba bolj zanimiva, bolj se vleče, medijski linč je učinkovitejši, ljudje bolj gledajo, berejo, kupujejo...če se ugiba še ali je šel stavit al ne da bo peljal kontra. Pa ob taki reklami je tud lažje sprejet kak zakon, ki povišuje kazni za tovrstne prekrške a ne? Pa bo država spet zaslužila.

Maček bo kaznovan po istih zakonih al se sojenje začne zdej ali pa čez par let. Isto kazen bo dobil. Sam če bi blo sojenje že predlani, bi kazen že do danes pol odslužil, tko ga pa še vse čaka.
Je pa civilizirano, da se sodi zdravemu človeku. Da ima pa psihične težave je pa povsem razumljivo. Ampak skrivanje v Vojniku mu ni v prednost, prej v škodo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Se kdo spomni kretena z Dolenjske pred leti, ko je ubil 5 ali 8 ljudi? Dobil je 1 leto, LOL.....res farsa od države,

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Se kdo spomni kretena z Dolenjske pred leti, ko je ubil 5 ali 8 ljudi? Dobil je 1 leto, LOL.....res farsa od države,
Dobil je 4 leta. Preveč če mene vprašaš. Po moje on sploh kriv ni bil oebene smrti, krivi so bili vozniki v avtomobilih, ker niso spoštovali varnostne razdalje.
Zakaj pa v verižnem trčenju v megli vsi krivite tiste, ki so naleteli v razbitine sred ceste, pri prej omenjeni nesreči pa ne?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Res zelo žalostno kar se je zgodilo!

Naj povem, da so ti trije domači umrli slab kilometer od svojega doma. Sicer jih osebno ne poznam, sem pa že videl mlajšo sestro velikokrat, ko sem bil pri kolegici na obisku, saj so samo 2 3 hiše stran od nje.

Morem pa povedati, da se je tako v četrtek skoraj zgodilo meni.
Šel sem z maribora domov, pa ravno na tej cesti Ptuj-Dornava je en z audiom hotel prehitevati terenca ... ravno je ven pogledal z nosom, da bi ga prehitel, pa je še pravi čas zasukal nazaj notri ... če bi še sekundo pozneje vedno peljal, da bi ga prehiteval, bi dobesedno sam zavil s ceste na njivo, če ne bi, bi bilo čelno trčenje neizbežno!

Morem pa še povedati, da je na tej cesti omejitev 90kmh ... pod 100 pa se malo kdo sploh pelje ... zato je moglo biti trčenje zelo silovito.
Če je kdo gledal oddajo mythbusterse, kjer sta pokazala kaj naredi z avtom pri 80kmh, pove skoraj vse ...

Drugače je pa ta cesta katastrofalna. Vsa spokana, na nekaterih delih manjka alsvalt in se vidi še tisti stari alsvalt, katerega so prekrili itd ...

Kar se pa tiče preglednosti ... preglednost je zelo dobra, razen ko imajo na njivah nasajeno koruzo, takrat pa ni vidljivosti ...
Ampak sedaj ... sedaj je vidljivost 1km zagotovo in je ovinkasta cesta, tako da zagotovo vidiš že pri naslednjih 50m kaj se približuje z nasprotne strani ... ampak ta morilec se je po vsej verjetnosti prlilepil tovornjaku za rit v mrtvi kot, pa ni videl kaj se dogaja na nasprotnem pasu ...

ČE bi jaz bil ta [censored], ki jih je ubil ... ni variante, da ne bi takoj zavil s ceste na njivo! Ni nobenega jarka ob cesti, le cesta je nekoliko višje kakšnih pol metra ali meter zadnje ... malo skočiš pa je ... pleh je pleh ... življenje je pa življenje ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
.....Ta je spregledal ene luči ob prehitevanju, ki bi jih ob 20.00 že moral videti, tudi če je bil ovinek. .....
Sicer ne mislim zmanjševat krivde Mačka, ampak tudi pri njegovi nesreči bi tisti mulci lahko videli ene luči ki peljejo nasproti a ne?.
Pa kolk hitro so se mulci peljali se tud ni nikoli ugotovilo.
Jest mislim da bi en izkušen šofer na mestu tistega fanta znal nesrečo morebiti preprečit, (se umaknit na desni pas ko je videl luči nasproti, peljat počasneje, stisnit kam med tovornjake???, cesta je tam precej pregledna...) No zgolj ugibanja, Itak da je Maček kriv.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če je cesta res samo višja, izlet varen, meten nižje, njive, pa v terencu...pisuka da ne vem kaj mu je bilo, d ani odvil
Sej je odvil, pa ženska tudi. Vsaj približno tako sem jest razbral iz medijev.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem..torej sta oba upala, da se izide in oba reagirala ko sta videla da se ne

jaz si vendo recem ob izletu bi dal zmigavc, da vidi, da zavijam dol..sam..je treba dat, pa un mor avidet..mi pa ni jasno, zakaj kombi ni odvil dol..ce bi on..ja..bi pa oba na njegov pas odvila

usoda..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Dobil je 4 leta. Preveč če mene vprašaš. Po moje on sploh kriv ni bil oebene smrti, krivi so bili vozniki v avtomobilih, ker niso spoštovali varnostne razdalje.
Zakaj pa v verižnem trčenju v megli vsi krivite tiste, ki so naleteli v razbitine sred ceste, pri prej omenjeni nesreči pa ne?

Zaradi njegove akcije, se je vse zgodilo, ko je šel prehitevat v desni nepregledni ovinek. Če ne bi tega storil, bi bili vsi živi pustimo varnostno na miru. Nalijmo si æistega vina.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Sicer ne mislim zmanjševat krivde Mačka, ampak tudi pri njegovi nesreči bi tisti mulci lahko videli ene luči ki peljejo nasproti a ne?.

Ne zdi se mi ravno primerno razpravljati o tem, da je sploh lahko pri trku v nasproti vozeče vozilo na avtocesti kriv še kdo drug.

Nekako tako kot da bi pripomnil, da ustreljeni (civilist) ni nosil neprebojnega jopiča.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
467716-post_slo.gif

Uvedimo smrtno kazen. Pardon, uvedimo zaplembo vsega premoženja storilca vse do 15. kolena rođakov, pri čemer premoženje pripade državi, potem ga pa usmrtimo z obdavčitvijo do smrti.
nahrung002.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
A je to mogoče točno to vozilo: Amarok

1_530.jpg

..če je, potem ga itak po torku ne bo več gor.

Sicer pa tragedija da ni večje, ne moreš verjet.
frown-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.457
2.577
113
SV SLO
Citat:
Jest mislim da bi en izkušen šofer na mestu tistega fanta znal nesrečo morebiti preprečit, (se umaknit na desni pas ko je videl luči nasproti, peljat počasneje, stisnit kam med tovornjake???,

Pa dobro si ti kdaj vozil po avtocesti ponoči?

Na avtocesti naj ne bi bilo nasproti vozečih vozil na tvoji polovici avtoceste.
Na splošno brez komentarja na tvoje razmišljanje.

Glede Ptuja in okolice.
Ceste so v katastrofalnem stanju(sploh lokalne), vsem pa se neizmerno mudi in se prav čudim, da ni več takih nesreč.

Če me je kje strah voziti je to prav na območju Ptuja. Tu je tako kot, da bi se ljudem zmešalo ko sedejo za volan.