Prešibak avto

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A ste že vozili kak avto in imeli ob tem občutek, da bi bilo zelo dobro, če bi bil kakšen konjiček več? Recimo, da se da vsaj normalno prehitevati, da na avtocesti v hrib ne izgublja hitrosti, da je sploh uporaben za prehitevanje nad 80 ...

Sam se lahko omejim na Opel Corsa 1.0 12v l98. Jaz ne vem, ali je kaj narobe (dela sicer vse super), ampak tale avto je dejansko prešvohen za na cesto. To sem opazil že večkrat, zdaj, ko sem se pa peljal v Maribor, se mi je pa to še potrdilo. Enostavno nisem konkurenčen ostalim. Še renault petka me je ownala. Pospeškov nobenih, pri hitrosti nad 80 se sploh ne upam prehitevat in tudi nasploh poskušam izbirati res tista hitra prehitevanja, da se ne cijazim po levem pasu. Jasno, če kdo pritisne, je hitro pred mano. Pa bi rekel, da so vsi malčki takšni, a drek ... Kolega ima 106 1.1 motor. Pri 100 se da povsem lepo prehiteti, motor lepo poje in čisto solidno pospeši. Enako kolegov stari clio, da ne govorim o drugem kolegu, ki ima twingota. Vsi avtočki so nekako normalni, imajo lep zvok motorja, s to corsico pa imam občutek, da se bo razpadla, če jo malo pritisnem. Ne vem, je kdo vozil tole corso? Ste torej že naleteli na kakšen avto, v katerem ste imeli občutek, da ste ovira na cesti??

lp

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To ni odgovor!!!

Zdej se bom malo ponovil, a vseeno. Mi smo imeli vectro 8 let, sosed ima že 5. opla, en kolega ima astro cabrio, drugi navadno, en je imel astro sedan. Vsi super avtomobili. Noben nobenih problemov, grejo čisto solidno, imajo lep glas motorja, edino tale naša corsa je bolj boga.
stupid-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pri mlinčkih je pač problem, da niso mišljeni za na AC. Strogo mesto in strogo nedeljski voznik.
Ko pa pri 80 prehitevaš, oz se spraviš prehitevat, pa nujno v tretjo prestavo, predtem si vzames 5m
lufta pred sprednjim avtom, tako da sem mu nato v tretji "zaletiš" v rit, cukneš ven in gremo... More it.
Če tu pubeci prehitevajo z marutiji 800, pol še bos ti s korso. Rabiš pač obrate, tam nad 4500...

Sam sem imel pred leti AX-a 1.1i, letel ko satan. No ni bil ravno raketa, ampak 170 je letel brez problema.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Tista mašina iz AXa je svetlobna leta pred corsino. Pa dodajmo še, da je imela 60 KM pri 708 kg, kolikor je teža avtomobila.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Imel sem enako probleme kot ti, le da sem jaz vozil VW Polo 1.0. Ta kanta od polota ni šla nikamor. Najbolj na k. mi je šlo, ker sem moral biti zelo previden pri speljevanju. V primeru, da sem dal premalo gasa ali pa prehitro spustil sklopko je avto takoj crknil. Prehiteval nisem kaj dosti, ker bi ogrožal samega sebe.
crazy1.gif

Avto mora imet določeno število konjev, glede na svojo težo. Če jih ni dovolj zna bit vožnja rahlo neprijetna.
smile-1.gif

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
to je vse lepo in prav - več konjev...ko pa jih dejansko je pša imaš druge pomanjklivosti...trenutno vozim 146KM - registracija+zavarovanje raje ne omenjam, poraba pa je brez problema 1x večja kot verjetno tvoja; prednosti-udobje, varnost,...-ključni stvari pri meni

v štartu pred nakupom avta se je treba sam s sabo pogovoriti kaj hočeš oz. za kaj potrebuješ

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Golfa nimam že kakšnih deset let. Za prvi avto je bil pa odlična zadeva. Sicer sem pristaš malo večje kubature in moči. Trenutno vozim foresterja s 125 KM in 2,0 mašino. Je ravno prava kombinacija performansov in stroškov.
grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Kaj moreš 3 cilinderski motor. Od tega kaj več kot mestno vožnjo ni za pričakovati. Ta oplov 1.0 12v motor je nekaj najslabše kar sem imel priliko voziti in preizkusiti. Potrebuješ 20 sekund da greš iz mesta do 80km/h. Dobro daewoo matiz je isto sranje le da je 800 ccm.
Sicer pa vsi 1.0 motorji niso konkurenčni ostalim malo večjim motorjem tam 1.1 ali 1.2.

Je pa pametno, da si lastiš 1.0 motor ker se vsaj od hitrosti ne moreš ubiti, je pa res da te lahko kdo ubije ker si prepočasen.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tista mašina iz AXa je svetlobna leta pred corsino.

Joj ne govori tega, ker naju bodo opelaši spet napadli, tako 2 dni nazaj mene v temi katerega opla...

Pa dobro no, tam si kvasal bedarije in potem spretno zbežal iz teme...

Tudi ta "Opl pač" je takšna...tvoja... V ta razred spadajo Corsa 1.0, Astra 1.2 in 1.4 in Vectra 1.6. Ostali Opli so sposobni prehitevanj pri večjih hitrostih tudi s strani manj sposobnih voznikov.

Vprašanje, če smo kdaj imeli podobne občutke? Non stop. Pa lahko imaš 400KM, ko boš enkrat prišel do spoznanja, da ne bi bilo nič narobe, če bi jih imel 500. Neverending story.

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Meni je včasih 150 KM premalo, odvisno od situacije.
Sicer pa se počasi tudi daleč pride.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Pa dobro no, tam si kvasal bedarije in potem spretno zbežal iz teme...

Glej, jaz tak samo jeb*m ježa v avtomobilizmu, ker uživam kak eni zagrizejo! Eni so res tak naivni da te ubije.
Ne da zagrize v trnek, trnek požere pa zagrize v plovec. Res legendarno. Jaz zdaj naredim kregarijo v avtomobilizmu,
v roku 5ih minut. Odprem temo da me zanima kaj naj kupim raje novega civicka typeR al bmw 130... Pol še dodam
kaj je boljse da ne jemljem športnih modelov ampak dizle, tako da še ekonomičarje pritegnem, v 3 dneh mamo
10 strani kregarije.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Vprašanje, če smo kdaj imeli podobne občutke? Non stop. Pa lahko imaš 400KM, ko boš enkrat prišel do spoznanja, da ne bi bilo nič narobe, če bi jih imel 500. Neverending story.

To je daleč od resnice. Ok res je da se navadiš. Ampak ko enkrat vozis recimo m3, pol turbo poršeja, nato enzota,
več nerabis. 500 konjev je enostavno dovolj in jih še 100 nerabis. Po tej logiki, bi mel avto z 2000 konji, pa bi si
želel takega z 3000. Vse dokler mi ne zlomi tilnika? Vse kaj gre pod 4 sekunde do 120, je čist dovol...

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma to je treba že prej premisliti, preden greš v nakup. Prešvoh avti so bedarija, ker prihraniš edino pri registraciji, pri gorivu pa nikakor, saj ti pije več kot primerno močan enak model. Če je pa polno naložen je sploh tragedija...

Sem proti. Imel tudi corso, sicer 1.2 75KM, ni šla slabo, vendar samo tja do 100km/h. Za na avtocesto je bila hudo boga. Za moje pojme.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Z takšno Corso, par let novejšo, 1.0 mašina, 3 cilindri, sem jo pred leti mahnil v München. Nad motorjem sem bil prijetno presenečen, mlinček se je rad vrtel, rdeče polje je bilo relativno visoko. Skoraj kot formula
tongue-1.gif

Edino kar me je motilo je bil zvok - kot pri zjahani stoenki, ki je tik pred generalno.

B.