prepovedano prehitevanje na AC

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:Ja, ko se pa eden pelje 89, drugi pa 100, se pa ZELO pozna, če se za njim vozi več kilometrov... Na več 100 km dolgi poti, se lahko hitro izračuna prihranek na času
grims-1.gif
Če jaz kaj vem je 100 km/h daleč preko naše omejitve za tovornjake
tongue-1.gif
.

Pa dajva po tvoje: 500 km, razlika 10 km/h (ki je sicer ne bi smelo biti), razlika je 5 ur namesto skoraj 6. In? Priračunajva zraven še možnosti kazni in pa višjo porabo in izrabo tovornjaka (sploh gum). Se še splača?

Potem pa tistih 10 km/h razlike spravi na 2 ali 3, kolikor je morda realno.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Če tovornjak izpolnjuje zakonsko predpisane norme (ABS, Euro X, pasovi, pnevmatike...) IMA dovoljenih 100 km/h. In to je dejstvo. Tovornjaki, ki pa ti izpolnjujejo, pa porabijo manj goriva, kot 10 let stara kišta, ki se fura svojih 80 km/h
wink-1.gif

Ko pa se mudi, pa verjemi 1 ura lahko pomeni 100k (in več) € penalov....
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Zaradi mene. Še vedno zagovarjam prepoved prhitevanja in upam, das ebo napovedano (predlog spremembe zakona) tudi kmalu zgodilo.
Naj sio pa vsi kupijo tanove tovornajke in peljejo 100

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Citat:
Uporabnik Wu_Shu_Master pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
po Italiji je takih prepovedi kar veliko, je pa res da ima veliko avtocest 3 pasove

To mene sploh ne zanima. Nimajo se kaj prehitevat med sabo. Eden vozi 88 km/h, drugi pa 89 km/h. Traja tri izhode z ljubljanske obvoznice, preden pride mimo.
bonk.gif

Ja, ko se pa eden pelje 89, drugi pa 100, se pa ZELO pozna, če se za njim vozi več kilometrov... Na več 100 km dolgi poti, se lahko hitro izračuna prihranek na času
grims-1.gif

Če je taka razlika v hitrosti, potem je tudi tik-tak mimo in nikogar ne moti. Ampak v praksi je drugače in tovornjaki sploh ne smejo vozit 100km/h, ni tako?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Še 1x preberi moj post malo višje
bonk.gif

Joj, no. Moje negodovanje leti na stare romunske, madžarske in bolgarske kište, ki se prehitevajo med sabo tako kot sem opisal. Novi kamioni so druga zgodba. Tisti tudi potegne, tako kot se zagre.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Potem te pa neupravičeno napadam in se globoko opravičujem
smile-1.gif

Resno, tudi meni buzerirajo počasni smrdljivi vzhodnjaški tovornjaki. Ves tranzitni promet bi itak moral na železnico! Bi se losali VELIKO problemov na cestah... Samo je pa potem železnica zgodba zase. Sploh Slovenjske Železnice
bonk.gif

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Tudi to je res, da so naši šoferji v Sloveniji pogumni in junaki na cestah, se ne bojijo nikogar in ničesar, medtem ko so pa v tujini zelo zelo pohlevni...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
No pa tudi kakšni jodlarji si dajo pri nas duško, ko kar pred osebnega na prehitevalni pas zapeljejo, imam eno tako izkušnjo. Taoko, da nebi ravno razvrščal tovornjakarjev po poreklu. Drugače pa medsebojno merjenje dolžine organa pri tovornjakarjih na AC je potrebno čimbolj omejiti. Ko en tovornjakar zapelje na prehitevalni pas, skoraj vedno zaustavi celo kolono hitrejših osebnih vozil.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Sem ze videl, da je prehitevani tovornjakar zabremzal, da ga je hitrejsi lahko prehitel. No, to ni blo pri nas
wink-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Sem ze videl, da je prehitevani tovornjakar zabremzal, da ga je hitrejsi lahko prehitel. No, to ni blo pri nas
wink-1.gif

Ravno to sem zadnjič videla pred razcepom Kozarje. Imaš pa tudi take, ki prehiteva in prehiteva potem pa se umakne nazaj.
stupid-1.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Če maš Mercedesa Actrosa se ti sploh ni treba bat da boš oviral promet....ker so Švabi poskrbeli da je Actros najhitrejši kamion v medpospeških in tako recimo če vozi 80km/h pospeši do 120km/h v neverjetnih 9s polno naložen! Ja take majo....

Če pa imaš šit kot je MAN (Mecka je delni lastnik tko da to še nekak gre), Volvo, Scania, Reno, DAF, Iveco......pol pa delaš gužvo a ne?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Swifthead pravi:

Če maš Mercedesa Actrosa se ti sploh ni treba bat da boš oviral promet....ker so Švabi poskrbeli da je Actros najhitrejši kamion v medpospeških in tako recimo če vozi 80km/h pospeši do 120km/h v neverjetnih 9s polno naložen! Ja take majo....

Če pa imaš šit kot je MAN (Mecka je delni lastnik tko da to še nekak gre), Volvo, Scania, Reno, DAF, Iveco......pol pa delaš gužvo a ne?

Sosed Jasmin, ki za Intereuropo vozi novega Actrosa, bi se tem tvojim nebulozam le široko nasmejal.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Swifthead pravi:

Sosed Jasmin, ki za Intereuropo vozi novega Actrosa, bi se tem tvojim nebulozam le široko nasmejal.
hysterical-1.gif

In ne bi bil edini ...
aplauz.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Sem ga povprašal danes, ker sem še imel v glavi tole. Res se je nasmejal. In dodal, da je Actros med najbolj neodzivnimi (prej je vozil Scanio) in ima blokado na 90. Vsaj pri njegovem hladilniku je tako. V hecu je dodal, da polno naložen potrebuje šest minut do 90 km/h.
smile-1.gif

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Res je. Med tem ko mu tukaj dobesedno mamico nekam porivaš
smile-1.gif
Ga v Nemčiji lepo gledaš, se mu smejiš, sodeluješ...hehehe

Ker tukaj naši policisti rabijo recimo kakšno specialno šolanje za voznike kamionov, potem pa to lepo spustit na ceste. Bote vidli kako bo lepo red na naših cestah. Pa malo več kontrole na AC tudi za osebna vozila, počasneže ki ovirajo promet in spravljajo v nevarnost druge udeležence v prometu...