Citat:
Uporabnik Filipides pravi:
V resnici naj bi na poti čez mesto z biciklom podihal manj strupov iz izpušnih plinov ostalih udeležencev v prometu kot pa če isto pot opraviš z avtom. To sem prebral že nekajkrat, pa ne najdem linka, da bi nalepil. V avtu smo pred zunanjim okoljem zaščiteni zgolj na videz.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Prevlada dizlov je edini razlog, da se pozimi vozim z avtom (bencinskim) v službo. Sicer bi se celo leto s skuterjem/kolesom, ampak kdo bi pa želel v megli vohati ta neogreta sodobno-tehnološka čuda, ki v povprečju prevozijo 3-6 km od doma do službe...
Preden bi katalizator začel opravljati svojo funkcijo, se že zdavnaj popije prva kava v službi.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik Filipides pravi:
V resnici naj bi na poti čez mesto z biciklom podihal manj strupov iz izpušnih plinov ostalih udeležencev v prometu kot pa če isto pot opraviš z avtom. To sem prebral že nekajkrat, pa ne najdem linka, da bi nalepil. V avtu smo pred zunanjim okoljem zaščiteni zgolj na videz.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Prevlada dizlov je edini razlog, da se pozimi vozim z avtom (bencinskim) v službo. Sicer bi se celo leto s skuterjem/kolesom, ampak kdo bi pa želel v megli vohati ta neogreta sodobno-tehnološka čuda, ki v povprečju prevozijo 3-6 km od doma do službe...
Preden bi katalizator začel opravljati svojo funkcijo, se že zdavnaj popije prva kava v službi.
Upoštevajoč filtre kabinskega zraka, možnost preklopa na notranje kroženje in krajši čas, ki ga preživiš v avtu napram kolesu/peš? Ne zveni logično. Pa še diha se na kolesu bolj intenzivno, kor pa v avtu.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
tvoje in šarkijeve trditve + link spodaj potrujejo znano dejstvo, da smo slovenci pri avtih teleta in brezglavo kupujemo dizle. No švabi vseeno znajo očitno boljše kalkulirat kot mi. S tem da so naše kalkulacije na slabšem, ker oni ne kupujejo dizla za 3km do šihta, amak vozijo malo večje relacije.
Če povzamem iz spodnjega linka za vw grupo: passat 80% dizl (pri nas 100%), golf okrog 40%, suv in enoprostorci 60%, polo in manjši pod 20%. Tolko samo malo podatkov na ne bomo kot za šankom.
Praviš da pri nas ne moreš bencina prodat? Zanimivo, golfa tsi sem prodal po 4 dneh za meni zelo všečen znesek.
http://www.focus.de/auto/news/...id_5162088.html
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Pa še en link za vsa registrirana vozila v nemčiji. Delež smrdljivih traktorjev je 1/3. Tako da prosim lepo, ko se grete neke blazne primerjave in analize o popularnosti neke zadeve, vzemite za referenco kako razvito državo, ne pa balkansko vukojebino, ki je po miselnosti 15 let zadaj in kjer velja samo eno: dizl je poceni in se splača. pika.
https://de.statista.com/statis...raftstoffarten/
Brez zamere, ampak ukvarjaš se z brezveznimi stvarmi. Komu bo zagovarjal? A sosedu? A je... ga potem. Če kupuješ avto za soseda, si kupi 4 leta staro Mečko S za ta budget, pa se ti bodo vsi slinili. Bo to ok?Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Super podatek, ampak če sedaj pogledaš povprečnega Janeza ko kupuje Passata ali podoben velik avto. Avto.net je poln dizlov, saloni so polni dizlov, testni avti so dizli, prodajalci poznajo le dizle. Sosedi imajo dizla, ostali avti na cesti so dizli. Zakaj naj Janez kupi bencinarja in kako naj zagovarja svojo odločitev ko bo imel višjo porabo, podobno ali celo slabšo zmogljivost, pri ceni za servis pa itak vsi lažejo
Ko sem kupoval trenutni avto, je bil razlog "zato ker ni dizel" eden glavnih razlogov za precej nižjo ceno kot primerljiv avto v Nemčiji.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Še zanimivost: konkreten avtomobil se je prodal za enako ceno kot bi jo imel primerljivi dizel.
No vidiš, tebi je všeč. Meni tudi ni odveč, odveč mi je ''vleka kot smrkelj'' dokler se ne ogreje. Pa zanimivo, da tega večina ljudi ne čuti.Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Meni je pa dokaj všeč ko dobesedno čutim "hropenje" dizla, ko šklepeta in ropota ob zagonu zjutraj in se potem počasi umiri s kilometri
Kot bi bil živ...
Čudno da potem sploh še kakega bencinarja prodajo - na srečo so vsaj Slovenci pametniCitat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ne vem, a mislite da je folk glup?.