Prepis oziroma podaritev vozila ženi.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Od 1.7.2011

Citat:
8. člen

(odgovornost lastnika vozila)

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se kaznuje za prekršek lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek njihova odgovorna oseba.

(3) Lastnik, imetnik pravice uporabe vozila oziroma voznik, kateremu je bilo tako vozilo zaupano za vožnjo, ne sme omogočiti, dopustiti ali dovoliti vožnjo vozila osebi, ki kaže znake nezanesljivega ravnanja ali osebi, ki ne sme voziti tega vozila.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Maj 2011 - kolega z bratovim avtom, slikan... dobil kazen seveda (brat, lastnik), dal je ugovor s potrdilom, da je bil tačas v službi in konec... tudi sam nisem verjel, pa sem se prepričal na lastne oči...

Treba je tehtno dokazat, da si bil na petem koncu, kak službeni potni nalog spisan nahitro in poštemplan, al pa enostavno
da si bil na šihtu in ferik, in je to to, kdo pa je avto vozil pa mislim da nisi dolžen povedat, nekaj v zvezi z ožjimi družinskimi člani,
da jih nerabiš izdat, da se nebi skregali in bla bla bla, bo maroni povedal kako uradno...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
"Obvezno" prodajna pogodba. Jaz sem pred leti enkrat hotel tako naredit-darilna pog., pa je v to smer bil baje davek. V smer oce sin pa ne! Bog si ga vedi ce so danes po 15 letih se taki zakoni.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Kaj pa ob tem ni nobenega davka za placat?

DA si drzava nic ne vzame, skoraj ne verjamem
bonk.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
100% nobenega davka od 1.7.2011 dalje. To opraviš vse skupaj na tehničnem, z overitvijo vred. Smo glihkar uredil v familiji.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
to se pravi.... Jaz nimam časa med tednom. Dam denar bratu da kupi avto. in da ga potem prepiševa name ko imam čas stane 46e. ali je to to?