Prepis oziroma podaritev vozila ženi.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Glede na to da tega nisem delal že leta, me zanima kakšen je postopek, oziroma kaj je ceneje, da ji podarim avto ali prodam? Ali moram plačati kakšen davek?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Po novem enostavno kupoprodajna pogodba, saj ni več davka pri prodaji. Vse opraviš na tehničnem, saj tam tudi overiš podpis. Brez dragih posrednikov - nategunov.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Vsi podatki so na kupoprodajni pogodbi, kupiš jo v papirnici ali na tehničnem. Tudi cena in pogoji plačila so za izpolnit.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ravno včeraj opravljal prepis. Navesti moraš tudi ceno. Pa žena naj takoj na novo registrira avto, ker drugače ga boš moral odjaviti in vrniti tablice; priporočljivo je tudi, da že prej uredi zavarovanje (če imate kakšnega v redu agenta, da ne bo tam dobila slabše ponudbe).

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
O/T: zakaj bi ga pa prepisal na ženo (razen če se večinoma ti z njim vpziš)? Ker bolje jje imet navzkriž lastništvo ...

Lahko to slednje malo bolj razložiš?

BTW:Zadnjič mi je nekdo (v gostilni seveda) rekel, da moraš imeti pooblastilo, če voziš avto katerega je lasnik nekdo drug, te osebe pa ni poleg.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
O/T: zakaj bi ga pa prepisal na ženo (razen če se večinoma ti z njim vpziš)? Ker bolje jje imet navzkriž lastništvo ...

Jaz te ne razumem čisto. Jaz bom svoj avto prepisal na ženo, ker se samo še ona vozi z njm, sam pa bom kupil večjega in močnješega. Po mojem se mi splača prepisat nanjo, da prenesem svoj popust naprej na večji avto. Razen če obstaja kakšna možnost, da je stari avto še naprej pisan name, ona pa ga registrira in zavaruje s svojim popustom?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
naredil to spomladi. pisal zenin avto nase s kalsično prodajno pogodbo na tehničnih. pred tem uredil zavarovanje pri agenjtu.
sjtv: ne moreš verjet kako me slovenska birokaracija je" prisilila" v to dejanje!
1.,ne izdajo ti parkirne dovolilnice, ker sem jaz lastnik stanovanja,
2.nisi oproščen plačila cestnine ker sem jaz invalid....

zato sem moral avto napisat nase. sicer sva imela samo njen avtov familiji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
patriot: izogibanje kazni. ti narobe parkiraš ženin avto, žena dokaže da je bila v službi drugje, kazen naj bi padla.
brgo: bonuse lahko z izjavo poljubno prenašata med seboj. vsaj jaz sem tako najprej ženi dal bonus z mojega ex avta, potem pa s "prodajo" avta, ona meni nazaj.
da pooblastilo rabiš. za slo je najbrž dobro če je napisan na "skret" papi(imel jaz na roko napisanega na A4 format)r, za tujino mislim da ga moraš nekje potrditi (amzs, overoivtev?)

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
patriot: izogibanje kazni. ti narobe parkiraš ženin avto, žena dokaže da je bila v službi drugje, kazen naj bi padla.

Po 01.07.2011 ne gre več, prej pa je šlo ja... Tudi za radarje...

B81

22. jul 2007
37.708
10.974
113
Zdaj pa nasrka lastnik vozila? Saj to je bilo že pred 1.7.2012.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
2011...
smile-1.gif
Sem tudi jaz tako mislil ja, pa sta mi bila hitro vržena pred nos 2 papirja, da temu ni bilo tako... zadnji iz maja 2011 in isti akter pravi, da zdaj pa ne gre več...

B81

22. jul 2007
37.708
10.974
113
Sestra z maminim avtom 5 let nazaj...mama dobi kazen in sliko (sestra na sliki)...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj pa bi se hebal s prepisovanjem in podobnim? Enostavno ji das avto, ki ostane pisan na tebe?

Al se boji na vprasanje čigav je avto odgovorit "možev"?

Jaz nikol nisem mel, pa nebom mel avta na sebe pisanega
smile-1.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Maj 2011 - kolega z bratovim avtom, slikan... dobil kazen seveda (brat, lastnik), dal je ugovor s potrdilom, da je bil tačas v službi in konec... tudi sam nisem verjel, pa sem se prepričal na lastne oči...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Lahko to slednje malo bolj razložiš?

BTW:Zadnjič mi je nekdo (v gostilni seveda) rekel, da moraš imeti pooblastilo, če voziš avto katerega je lasnik nekdo drug, te osebe pa ni poleg.

Ko so mene ustavli (in niso me malokrat) nisem mel enkrat nase pisanega vozila, nikol problemov, ne pri nas, ne v tujini.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
233. člen - Odgovornost lastnika vozila

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil .
(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

Tale člen je bil sporen, pa so ga bojda popravili...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Po 01.07.2011 ne gre več, prej pa je šlo ja... Tudi za radarje...

S 1.7. se, kar se tega tiče, ni čisto nič spremenilo. Če sodniku vzbudiš dvom o tem, da si vozil, nisi kriv. Odločba ustavnega sodišča seveda še vedno velja, le da je stvar zdaj zapisana v 8. členu ZPrCP ...

Tako da: še vedno deluje, če si seveda sposoben sprducirat kak verodostojen dokaz, da nisi bil ti (razne izjave da si takrat spal doma ali da ne znaš vozit in podobo seveda ne sodijo v to kategorijo) ...