Premalo prekrškarjev - dvignimo kazni

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Težave z omenjenim imajo tudi tisti, ki imajo veljaven vozniški izpit.
Saj to je napaka, tem vam bi ga morali odvzeti po hitrem postopku, ker niste za na cesto.
Država ima raje, da pokasira nn krat za vožnjo v rdečo luč, kot pa da pokasira 1x in odvzame dovoljenje. Komu bo pa potem kasirala?
Zato tudi za vožnjo v rdečo ni predviden odvzem dovoljenja, še točk ne dobiš.

Sicer so pa mnenja o nevarnosti vožnje v rdečo deljena. Kozamurnik je malo višje napisal, da se mu zdi bolj nevarno malce prehitro peljat skozi križišče, kot pa v rdečo. Kaj pa ti misliš o tem?
No jaz mislim da je vožnja v rdečo nevarna, z ponono uvedbo UZ pa bi število teh voženj lahko močno zmanjšali, ampak kot izgleda za to ni politične volje, ker je policajem €€€ bolj pomemben od naše varnosti.

Drzava bi se najvec "zasluzila", ce ne bi bilo niti ene prometne nesrece ali prometnega prekrska.

Samo tvoje teorije zarote se potem sesujejo...
tongue-1.gif

lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
synthman
V rdečo se NE pelje.

najbolje da se nastavi tisto ograjo kot imajo za motokros pri štartu.

Policija pa je zadolžena za pisanje kazni in polnjenje državnega proračuna....za varnost pa moramo sami poskrabet in za vozniško kulturo tudi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
S tistimi tvojimi izračuni si lahko samo rit obrišeš, ker v praksi ne veljajo popolnoma nič. Postavi se pred semafor, pa štej koliko jih pelje v rdečo, pa primerjaj s tvojimi izračuni, pa boš videl da so povsem zgrešeni.
Ti pa tvoja praksa. Krivi so (ste) vozniki kot si ti, ker ZAVESTNO rinete v rdečo, ne pa zato, ker ne bi utegnili ustaviti. Bemtiš, večina jih lahko brez težav ustavi, nekateri ne morete.

Tale vožnja v rdečo pa že postaja nacionalni šport ...

Sem zato, da se postavi kamere z OCR sistemom za prepoznavanje tablic, pa lepo avtomatski obračun in kuvertiranje kazni, lepo slikca in položnica skupaj, pa ocurit rdečkarje.
nahrung002.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Komu bo kasirala? Upam da res začne čimprej, zaenkrat ne vidim, da bi komu kasirala, pa bi morala, nesposobnih voznikov vas je čisto preveč na cesti.
Ja če pri pol miljona izrečenih kazni in 80 miljobih € pokasiranega denarja v lanskem letu ne vidiš, da bi komu kaj kasirali, potem pač nočeš videti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
S tistimi tvojimi izračuni si lahko samo rit obrišeš, ker v praksi ne veljajo popolnoma nič. Postavi se pred semafor, pa štej koliko jih pelje v rdečo, pa primerjaj s tvojimi izračuni, pa boš videl da so povsem zgrešeni.
Ti pa tvoja praksa. Krivi so (ste) vozniki kot si ti, ker ZAVESTNO rinete v rdečo, ne pa zato, ker ne bi utegnili ustaviti. Bemtiš, večina jih lahko brez težav ustavi, nekateri ne morete.

Sem zato, da se postavi kamere z OCR sistemom za prepoznavanje tablic, pa lepo avtomatski obračun in kuvertiranje kazni, lepo slikca in položnica skupaj, pa ocurit rdečkarje.
nahrung002.gif
A da bi s kakšnim preventivnim ukrepom, kot naprimer uvedba UZ zdesetkala vožnje v rdečo, ti pa ne diši? Raje vidiš da se vozi v rdečo, povzroča nevarnosti in nesreče in da policaji kasirajo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
synthman
V rdečo se NE pelje.

najbolje da se nastavi tisto ograjo kot imajo za motokros pri štartu.

Policija pa je zadolžena za pisanje kazni in polnjenje državnega proračuna....za varnost pa moramo sami poskrabet in za vozniško kulturo tudi.
No noben prekršek se nebi smolo delat, še posebej pa ne takega, s katerim se lahko povzroči prometno nesrečo.
Zgoraj si naposal, da se ti zdo bolj nevarno prehitro skozi zeleno/rumeno, kot pa v rdečo. . Kakšen ukrep pa potetakem predlagaš za tiste, ki pred semaforjem pospešijo? atomsko bombo?

Policija dela to, kar si napisal, piše kazni in polni proračun. V zakonu pa piše, da je naloga policije skrbeti za varnost.

Nisem pa še slišpal, da bi kje kulturo uspešno izboljšali z represijo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Drzava bi se najvec "zasluzila", ce ne bi bilo niti ene prometne nesrece ali prometnega prekrska.

Samo tvoje teorije zarote se potem sesujejo...
tongue-1.gif

lp
Imaš prav. Ko ne bo več prometnih nesreč in prekrškov, se bo moja teorija zarote sesula.
Ampak zaenkrat se še trdno drži.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ko zasveti rdeča bi se moral dvignit en zid od 30 cm.....pa da vidimo kdo bo šel skozi s celim avtom...pa nič kazni dat...samo račun za nov zid pa za zaporo ceste
hysterical-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

nahrung002.gif
A da bi s kakšnim preventivnim ukrepom, kot naprimer uvedba UZ zdesetkala vožnje v rdečo, ti pa ne diši? Raje vidiš da se vozi v rdečo, povzroča nevarnosti in nesreče in da policaji kasirajo.

Daj ti to malo dokaži, da je zaradi ukinitve utripajoče zelene luči več vožen v rdečo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Ja če pri pol miljona izrečenih kazni in 80 miljobih € pokasiranega denarja v lanskem letu ne vidiš, da bi komu kaj kasirali, potem pač nočeš videti.

Vse to za voznjo v rdeco??? Nakladas pa tako, da bos zelo tezko odpeljal vse skupaj
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
ko zasveti rdeča bi se moral dvignit en zid od 30 cm.....pa da vidimo kdo bo šel skozi s celim avtom...pa nič kazni dat...samo račun za nov zid pa za zaporo ceste
hysterical-1.gif
Saj vemo, da je teboi ljubše, da se ljudje v tistem zidu pobijejo, pa dajim država pobere kar imajo, kot pa da bi s kakšnim nežnejšim ukrepom preprečili, da ljudje v rdečo sploh nebi peljali. Škodoželjnost bi temu rekli.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Vse to za voznjo v rdeco??? Nakladas pa tako, da bos zelo tezko odpeljal vse skupaj
grims-1.gif
Imaš težave z branjem? In ja če že hočeš, med temi kaznimi so tudi takšne, da vožnjo v rdečo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz osebno ne poznam nobenega, ki bi dobil kazen za voznjo v rdeco... Sem pa skroaj preprican, da so vsi tvoji kolegi ze dobili kazen za voznjo skozi rdeco... Kar pomeni, da verjetno niso normalni in nimajo pojma o CPP in o tem, da se v rdeco NE VOZI!!!!

Ali je UZ ali ne je tukaj povsem nepomembno... VEDNO se bodo nasli pacienti, ki bodo delali tako,d a bodo ogorezni pstali udelenci v prometu... In dokler se VSEH takih ne izloci iz prometa, ne bo bolje ... In daj si ze enkrat dopovedat, da tudi drugje po svetu imajo tako urejeno, da zelena NE UTRIPA... in tudi drugod po svetu imajo tako, zelena utripa... pa se bodo POVSOD nasli pacienti, ki vozijo v rdeco...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Daj ti to malo dokaži, da je zaradi ukinitve utripajoče zelene luči več vožen v rdečo.
Zapelji se do Celovca (kjer konvencija ne velja) pa se postavi pred semafor in štej. Potem pa to isto ponovi pri kakšnem podobnem križišču v Sloveniji. Pa ne zdej bluzit o balkancih...ker lahko bi to tudi naredil pred ukinitvijo UZ in po njej v sloveniji na istem semaforju, pa bi ugotovil, da se je število voženj v rdečo močno povečalo, ampak si to že zamudil.

Saj to o več vožnjah v rdečo še policaji ne zanikajo, samo pravijo da mora tko bit zaradi konvencije. Takoj po ukinitvi UZ so celo pozvali k večji previdnosti prav zaradi tega.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nežnejši ukrep je semafor ki se ga očitno nekateri ne držijo....zato vozijo v rdečo....in tudi tiste zelene se nekateri ne držijo...se spelje takoj ko zasveti in ne čez nekaj časa ,ker s tem se provocira voznike zadaj ki bodo za takim letelii v rumeno ali celo rdečo. In kaj lahko narediš.....nič. Ne bo pomagala ne utripajoča zelena,ne odštevalnik in po vsej verjetnosti tudi kaj drugega ne....tudi kazni ne.

Tudi prehitevat se ne sme po nepreglednih ovinkih in po polni črti,pa tudi po desnem pasu na avtocesti ne....da niti ne govorim o krožnem prometu.In kaj lahko narediš...kot si sam napisal....zakaj je na mostu ograja...saj lahko vsi peljejo mimo brez težav in je lahko nebi bilo...in če bi bil zid pred semaforjem od 30cm (malo večji robnik ali pa visok ležeči policaj) ne bi blo problema in bi se vsi ustavili.In ti nimaš pojma kaj je meni ljubše....kot prvo...jaz se nisem še nikoli pelajl v rdečo in to neglede kak semafor je...prehiteval nisem še nikoli v škarje in tudi na rizik ne...in še ti lahko naštejem.....pa vseh 16h letih vožnje in milon in pol kilometri vožnje nisem še nikoli plačal nobene kazni.

In kaj tebi je sedaj ljubše če se kdaj pelješ v rdečo zaradi teh običajnih semaforjev in ko bo počilo ko bo nekdo peljal v zeleno se boš izgovarjal na sistem ker ni utripajoče zelene...te malo zeza sposobnos bremzanja al kako?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
.... zaenkrat ne vidim, da bi komu kasirala, pa bi morala, nesposobnih voznikov vas je čisto preveč na cesti.
Veš zakaj jih konec leta ne vidiš? ker so tisto kvoto teh prekrškov v rdečo že dosegli, pa gledajo za tistimi prekrški kjer jo še niso. Decembra je to ponavadi alkohol, ko je lepše vreme pa hitrost.
Kako je s temi kvotami je pa apollo zadnjič povedal iz prve rokel.

Pa tudi bi nerodno izgledalo, če bi število prekrškov za vožnjo v rdečo po ukinitvi UZ naenkrat poskočilo. Bi se takoj kdo vprašal zakaj. Saj bo poskočilo, ko bodo kupili še par kamer, pa bodo vzroke za ta skok pripisali kameram in večjemu nadzoru :).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Spet tvoj Celovec. Pojdi v Italijo, Nemčijo, Francijo, Švedsko, Anglijo, Nizozemsko, Dansko, Češko, Švico, Španijo, kjer nimajo utripajoče, pa poglej, če jim tam uspe ustavit.
17758-icon_confused.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Nežnejši ukrep je semafor ki se ga očitno nekateri ne držijo....zato vozijo v rdečo....in tudi tiste zelene se nekateri ne držijo...se spelje takoj ko zasveti in ne čez nekaj časa ,ker s tem se provocira voznike zadaj ki bodo za takim letelii v rumeno ali celo rdečo. In kaj lahko narediš.....nič. Ne bo pomagala ne utripajoča zelena,ne odštevalnik in po vsej verjetnosti tudi kaj drugega ne....tudi kazni ne.
A ni zanimivo, ko je zelena še utripala so pa ti isti vozniki znali spoštovat rdečo luč? Od trenutka ukinitve UZ pa nič več. Ja krivdo za tako stanje pa ti lahko pripišeš poljubno komur hočeš, meni je popolnoima jasno, da je kriv semafor. Če si obveščen 10s preden se bo prižgala rdeča pač lažje ustaviš pred njo, kot pa če si obveščen samo 3s prej. Koliko jih ne more ustavit, si pa lahko pogledaš na vsakem semaforju, namenoma ali nenamenoma ni popolnoma nič važno. Ker prej si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, sedaj je to splošen pojav.

Je pa sedaj tako, če spelješ takoj ko se prižge zelena, tvegaš da bo še kakšen z boka priletel v rdečo. zato velja prej še pogledat levo in desno. Da pa s tem provociraš voznike, ki bodo tam mimo pripeljali 2min kasneje(ob koncu zelene) je pa mal močna. Počasno speljevanje ni bilo nikoli varnostni problem.

Ko se boš ti takoj zapeljal v zeleno, pa ti bo en iz strani priletel in te poškodoval ali ubil, bo bolj slaba tolažba, da je on kršil predpise ali pa da je peljal namerno, plačal kazen in da ti bo na spomeniku pisalo da si imel prednost. Pa če 100x na papirju preračunaš da bi tist lahko ustavil, pa ni. UZ bi vožnje v rdečo drastično zmanjšala, ta film smo že vidli, pred ukinitvijo UZ jih je bilo namreč mnogo manj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Jaz osebno ne poznam nobenega, ki bi dobil kazen za voznjo v rdeco... Sem pa skroaj preprican, da so vsi tvoji kolegi ze dobili kazen za voznjo skozi rdeco... Kar pomeni, da verjetno niso normalni in nimajo pojma o CPP in o tem, da se v rdeco NE VOZI!!!!

Ali je UZ ali ne je tukaj povsem nepomembno... VEDNO se bodo nasli pacienti, ki bodo delali tako,d a bodo ogorezni pstali udelenci v prometu... In dokler se VSEH takih ne izloci iz prometa, ne bo bolje ... In daj si ze enkrat dopovedat, da tudi drugje po svetu imajo tako urejeno, da zelena NE UTRIPA... in tudi drugod po svetu imajo tako, zelena utripa... pa se bodo POVSOD nasli pacienti, ki vozijo v rdeco...
Tako je. Imam kolega, ki je plačal za vožnjo v rdečo. Pravzaprav ta kolega trdi, da je peljal v rumeno, ustavila ga je pa provida, pa mu posnetka niso hoteli pokazat, čeprav ga je zahteval, samo napisali so mu kazen za vožnjo v rdečo. Saj o tem sem že pisal se mi zdi, prej povem, da se ne boš zdej spomnil da sem si zdej to izmislil.

Vedno so se našli pacienti, ki so vozili v rdečo. Vendar pred ukinitvijo UZ je bilo teh pacientov mnogo manj. od trenutka ukinitve UZ se je število teh moično povečalo. Saj so še policaji pozivali k večji previdnost prav zaradi tega. (ampak konvencijo je treba spoštovat).
Ti iz lastnih izkušenj (in tudi opažanj drugih) povem, da prej nisem nikoli zapeljal v rdečo, sedaj pa se zgodi kdaj.

Ti pa povem, da UZ ni od nekdaj, uvedli so jo z namenom zmanjšati število voženj v rdečo. In v dobršnjem delu sveta, kot sam praviš danes zelena še veselo utripa, ponekod pa tudi ne. vsekakor se mi zdi sistem z UZ varnejši, ampak prinapa manj €€€ v proračun.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Ti iz lastnih izkušenj (in tudi opažanj drugih) povem, da prej nisem nikoli zapeljal v rdečo, sedaj pa se zgodi kdaj.

In zakaj sedaj peljes v rdeco in namerno krsis zakone? V prometu moras biti aktiven in spremlajti situacijo okoli sebe. Ce tega nisi sposoben, potem definitvno nisi za na cesto...
grims-1.gif

Citat:
In v dobršnjem delu sveta, kot sam praviš danes zelena še veselo utripa, ponekod pa tudi ne. vsekakor se mi zdi sistem z UZ varnejši, ampak prinapa manj €€€ v proračun.
Jaz vem samo za Avstrijo ... za drugje nisem preprican in zato tudi ne bom trdil, kako imajo drugje...

Meni osebno se tudi zdi bolje, ce utripa... ampak ker sem prilagodljiv, se pac prilagodim situaciji... a to se ne pomeni, da sedaj vozim v rdeco! ... Se najboljsa resitev pa se mi zdijo "odstevalniki" namesceni poleg semaforja...

Zate pa je itak jasno, da je za VSE KRIVO samo polnjenje drzavne blagajne... Ce bi ta trenutek spet uvedli UZ, bi ze nasel kaksen drug izgovor, zakaj se peljes v rdeco in zakaj tebi in tvojim prikjateljem policaji neupraviceno pobirajo denar iz denarnice...
evil.gif