Prekoračitev hitrosti na AC kjer je "delovišče"

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP! Mene pa zanima kako je v SLO z kaznimi na avtocesti npr. sedaj ko pri Celju nonstop nekaj delajo in je omejitev 80 ali celi 60. Jasno mi je kakšne kazni so na avtocesti pri določenih prekoračitvah, nisem pa nikjer našel ali te prekoračiteve in kazni veljajo tudi ko je niža omejitev? Torej če na 130km/h prekoračim 10km/h je verjetno dost manjši prekršek ko da na 60km/h prekoračim 10km/h? Torej je kazen enaka oz. če ni, po katerem kriteriju se potem določajo te kazni? Hvala

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Po logiki (kaj je že to v tej državi?) bi morala biti kazen taka, kot je predpisana za dotično kategorijo cest.

Torej na AC enaka kazen za 160 km/h pri 130 omejitve in 90 km/h pri 60 omejitve.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Če je malo OFF:

Zakaj pri Celju 16 meterski protihrupni zidovi in to na področjih, kjer je za njim gozd ali travnik, na ostalih 550km slovenski avtocest pa niti 2 meterskih? Kaj smo ostali Slovenci vsi naglušni in po 22 uri ugasnemo slušne aparate, samo Celjani pa imajo studijski sluh?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Zato, ker je to nek EU projekt in smo dobili denar za njega. Pametno je bilo počrpat sredstva, saj se je s tem naredilo tudi nekaj delovnih mest. Mogoče pa bodo tudi drugi odseki deležni tega, začelo se je pač pri celju, zakaj...ne vem...lahko je kdo lobiral, lahko pa so pač ocenili da je to primerno področje, ker je pač blizu večji kraj. In tudi trasa je dolga, kar nekaj km in dobili so miljone. Če bi šli delat ograjo nekje v vukojebini, kjer so ob cesti tri hiše, pa bi dobili toliko manj denarja.

Drugače pa, back to OP, afroC je povedal prav, gleda se kolikšne so kazni na AC in pač začasna omejitev. Na AC velja "splošno" pravilo, vozi se 30kmh več, kot je omejitev, ker potem je kazen samo 80 eur
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
OK
smile-1.gif
Vprasam ker sem vceraj ravno na zgoraj navedeni lokaciji v smeri LJ proti MB pred odcepom Žalec naletel na neko grdo sivo škatlo ampak nevem ali je to bil radar (poln ali prazen) ali je bil zgolj kak generator za te lučke.... skratka ravno je bilo zmanjšanje hitrosti iz 80 na 60 in sem po števcu imel notri enih slabih 70 (minus kolikor laže števec minus kolikor ima radar tolerance) ampak sem bil verjetno vseeeno še po teh odbitkih nekaj km/h prehiter (2-3-4km/h)...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Je radar ja, oz škatla od radarja, če pa je not, pa ne vemo. Tudi jaz sem kdaj že naletel, pa kazni (še) nisem dobil. Mogoče ja nastavljen za višje brzine, mogoče je prazen, toliko da se straši folk. Je pa en alter uporabnik že pisal o tem in je dejal, da je skoraj ziher, da je prazno, ker si ga je enkrat pobližje ogledal in ni bilo videt, da bi bil dejansko radar not.

Za prekoračitev do 10kmh na AC je pa kazen 40 eur. tako da se ne sekiraj, mogoče še dobiš polovičko gor, pa je manj kot dobro kosilo
wink-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Zadnje čase, ko te škatle v okolici Celja tako radi postavljajo, so bile še vedno prazne, pa se dnevno vozim mimo. Ampak to seveda ne pomeni, da je v ponedeljek ne bodo napolnili...
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Rešitev bi bila radar detektor, kateri bi naj te radarje brez problema zaznal, tudi tak detektor za par 10 eur. Pa ima človek vsaj mir, če se vozi na tej relaciji vsak dan.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rešitev bi bila radar detektor, kateri bi naj te radarje brez problema zaznal, tudi tak detektor za par 10 eur. Pa ima človek vsaj mir, če se vozi na tej relaciji vsak dan.

Obstajajo tudi drugi načini, da ima človek mir na tej relaciji...
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ma ja, ampak potem si pa preračunaj, koliko minut dnevno zgubiš, če se voziš tu po omejitvah. Za nekoga, ki se vsak dan vozi MB LJ, se lahko na tedenski ravni nabere uro, dve, kar pa je ogromna potrata časa za bedarijo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
60 omejitev je z razlogom mimo počivališča in pa na uvozu na avtocesto, kjer ni vključevalnega pasa zaradi del na cesti, glede na nekulturo pri nas se pravi čudim da še ni kaka kamikaza zmazala koga ob vključevanju.

drugače je pa bilo danes zjutraj po radiju da je pri celje center zdaj ena niša ko so naredli ograjo do konca, pa da je že stal radar tam

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Je ja, ampak vsak sposoben voznik se mora znati prilagajat razmeram in ne rabi omejitve, plus radarja. Ponoči, ko ni žive duše na AC ga komot stisneš, ko pa je konica pa se voziš v koloni, tako kot vsi. Ali kakšna korist, da ponoči, ko je prazna cesta, spustiš na 60 pri uvozu, da treniraš potem pospeške avta?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ma ja, ampak potem si pa preračunaj, koliko minut dnevno zgubiš, če se voziš tu po omejitvah. Za nekoga, ki se vsak dan vozi MB LJ, se lahko na tedenski ravni nabere uro, dve, kar pa je ogromna potrata časa za bedarijo.

Recimo, da je na relaciji MB - LJ trenutno okoli 10 kilometrov zožanja v eno smer, v obe smeri 20. Pri 80 km/h to razdaljo prevoziš v cca. 15-ih minutah. Omejitve 60 km/h namenoma nisem upošteval, ker je relacija omejitve 60 trenutno zelo kratka (nekaj 100 metrov). Pri 130 km/h pa za to razdaljo porabiš cca. 9 minut. Delovnih dni je 5 - to pomeni, da v enem tednu na račun zožanj izgubiš cca. pol ure.

Torej, pod črto...tedensko namesto cca. 15-ih ur v avtomobilu zaradi zožanj porabiš 15 ur in 30 minut. Zaskrbljujoče...res...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Če je malo OFF:

Zakaj pri Celju 16 meterski protihrupni zidovi in to na področjih, kjer je za njim gozd ali travnik, na ostalih 550km slovenski avtocest pa niti 2 meterskih? Kaj smo ostali Slovenci vsi naglušni in po 22 uri ugasnemo slušne aparate, samo Celjani pa imajo studijski sluh?

To ti je pa Slovenija, namesto da bi dodali tretji pas, delamo okoli betonske ograjce, da bo potem širitev dražja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
heh, samo tisti pri celju je 7km, tisti pri žalcu pa ene 10, ali še več, sem pozabil pogledati. Potem pa še imaš zdaj novo pogruntavščino, da merijo hitrost skozi tunele, kjer je ene 20km poti...pa računaj na novo s temi podatki
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, samo tisti pri celju je 7km, tisti pri žalcu pa ene 10, ali še več, sem pozabil pogledati.

Zožanje na relaciji Šempeter - Celje je dolgo 5,6 km, Celje - Dramlje pa cca. 5, natančne razdalje se tukaj ne spomnem. Govora je o vožnji v eno smer.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem pa še imaš zdaj novo pogruntavščino, da merijo hitrost skozi tunele, kjer je ene 20km poti...pa računaj na novo s temi podatki
smile-1.gif

Ma dobr no...a ni najboljš, da kr odstranimo omejitve?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ne, ker naša AC tudi ni primerna temu, je pa primerna da se vozimo veliko hitreje, kot so trenutne omejitve. Saj če nekje neka omejitev je, ne pomeni da je tam upravičeno, razen pač če vzameš za resnico, da imajo prometni strokovnjaki vedno prav.

PS, iste ljudi pa tako zelo radi kurcamo ko je govora o cestah, trasah, ipd..ko pa je govora o omejitva, pa imajo seveda 100% prav?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Glej, tudi meni se določene omejitve zdijo nesmiselne, tudi jaz sem cca. mesec nazaj pridelal 250€ kazni in 3 KT in tudi jaz se ne držim striktno teh 80 km/h na zožanju. Ampak jaz vsaj ne jamram nonstop in ne napihujem zadev... Ne leti na tebe osebno, ampak tule se konkretno preveč jamra nad situacijo na AC, tako nad vozniki os. avtov, kot nad kamionarji in prometnimi ureditvami. In to ponavadi s strani ljudi, ki jim je višek vožnje po AC pot v Lijepo njihovo ali pa šoping v BTC...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Točno tule sem se peljal prejšnji vikend... škatla na omejitvi 60, kolona je šla 80. Zdej, ali bomo vsi fasali ali pa...

Glede igrač, ki te opozarjajo na radar: ali je to pri nas dovoljeno imeti ali je prepovedano? Motilca logično ne smeš imet, detektor pa...?

lp

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tam pri Celju, v smeri MB, je bila dva vikenda škatla in čez dve 'odprtini' taki dva črna plastična pokrova. Sem si še posebej pogledal doma na kameri iz avta, tako da vsaj takrat, ko sem se jaz peljal, notri ni bilo merilca.