Če smo že ravno pri mimovrste:
eno leto nazaj se jim je pripetil zajeb, žal na plečih mene poštenjaka. Naročim ohišje za dvd enoto, ranga 30€ in izberem prevzem v BTC. Pridem, plačam, grem... in čez dve uri telefon iz centrale, da sem plačal 10€ premalo
Da me imajo posnetega na kameri, kjer se jasno vidijo bankovci, ki romajo iz rok v roke in da mi je prodajalec vrnil desetaka preveč, prav tolikšen je manko v blagajni. Prislit da me ne morejo, da vrnem denar, ampak naj vem, da nisem plačal dogovrjenega zneska. Iz dobre volje in deloma firbca se kasneje vrnem in povprašam, če lahko vidim ta famozni posnetek (iz stanja v denarnici nisem potegnil nobenega zaključka).
Ne.
Kako ne?
Ja veste, je v centrali na Jesenicah in nimamo dostopa od tukaj. Ampak se res vidi, da smo vrnili preveč denarja.
Naj vam verjamem na besedo?
Ja, vam ga bomo poslali po pošti, pa prav toliko denarja fali v blagajni.
Se lahko dogovorimo, da mi v opravičilo naslednjič omogočite free poštnino, da nimam opravka s überblagajniki?
Ja, za to rabite VIP status.
Ok, dajte mi potem VIP status (mislim, da ga sicer dobiš, če potrošiš cca 600€)
Ja to pa ne morem, bi moral vprašat šefa.
(bla, bla, bla... pride šef, ponovimo zgodbo, s tem da je njegov šef na jesenicah in ga kliče po telefonu).
Odgovor: ne bo šlo, damo pa vam 5€ dobroimetja. A bejž no, to mi niti bencina ne pokrije, da sem prišel nazaja zaradi vašega zajeba. Vmes pristopi še ena blagajničarka in začne zraven nabijat že slišane stvari o kamerah, manku v blagajni... uspejo me razpizdit, da sem enostavno zapustil trgovino. Sicer je bil šefko prijazen, bilo mu je nelagodno in ostal je brez besed razen "se opravičujemo" in "več ne morem storiti".
Grem še v dve štacuni v BTCju, se vrnem rekoč, da mi ne boste očitali, da nisem plačal naročenega in plačam 10€. Vmes sem po tuhtanju glede trošenja gotovine prišel do zaključka, da zgodba pije vodo. Namreč prejšnji dan sem bil na bankomatu in mi je nekako uspelo v spomin priklicat vso potrošnjo.
Dobroimetje imam še kar, posnetka nisem dobil nikoli.
Se zgodi, jebiga. Povem bolj kot zanimivost, še kdaj bom kaj kupil tam, ampak naslednjič bom tudi jaz peezda, mogoče kupim plazmo za fuzbalsko prvenstvo in jo vrnem takoj po finalu