Požar v trojanskem tunelu

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Lahko gre do roba vsak kamion, nikoli se ne bi dotaknil stene/stropa. A res misliš da bi tunel zasnovali tako, da bi kamion ki vozi po vozišču kadarkoli lahko zapel strop?
Sej maš gor sliko pa si nariši črto navpično od robnika pa boš videl do kje prideš.
Delal sem v dekanih, kastelcu, trojanah, šentvidu, pod Lj gradom, ljubno itd....
Nikjer nisem napisal da bi se lahko normalno peljali trije kamioni skupaj, pač pa da bi lahko stali vštric, ker sem to že doživel. Res pa najbrž niso bili maksimalne širine (naša platforma je cca 220-230cm široka brez ogledal)

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Evo še prečni prerez dvocevnega predora, pasovi po 3,5m pa na vsaki strani še 25cm do robnika. Se pravi 7,5m vozne površine. trije šleperji z 2,6m širine res ne grejo. No sem že zgoraj napisal kaj je blo v mojem primeru.
Na sliki imaš tudi višino (če mal povečaš sliko se da prebrat) 4,7 m, kjer je širina enaka vozišču, 50cm nižje pa je že širše. Kamioni pa so max 4,2m.

precni-prerez-predor.JPG

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
No smo pa ugotovili da 3je ne gredo vstric, niti teoreticno kajsele v praksi. Ker ga tudi ni soferja ki bo pri zaprtih ogledalih spravil kamion med dva v tako majhnem prostoru.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
gredo gredo.....

Vsa tovorna vozila nad 7.5t skupne teže imajo omejevalec hitrosti ( blokado ) na 90 km/h, ne trosi bučk. Vsak dan naredim s tovornim vozilom 400 km in po avtocesti se peljem 90 km/h, ker se lahko in mi vsi zakoni to dovoljujejo in še nisem videl, da bi me kakšno tovorno vozilo prehitelo, torej....Avtobusi pa imajo blokado na 100km/h...In noben izmed teh si tega ni sam izmislil, ampak tako ti naredijo že pri pregledu tahografa, ki je vsako leto, ker drugače ne dobiš nalepke na šipo, nalepke na tahograf in certifikat ( potrdilo ). Nekateri nedeljski vozniki mislite, da je avtocesta samo vaša, ker ste carji na cesti, kao....Ampak ko pa zapade za prst snega, se pa vozite 60 - 70 km /h po avtocesti...In ja, seveda so zdaj spet tovornjakarji krivi za zastoje.

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ma števc mu laže za 20%, pol se pa ***** zakaj ga še šleperji prehitevajo če se pa ja 100 pelje.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
dejte bodite pametni...debatirate o nečem kar so teške stvari in nabijate po praznih loncih..bi vas videl rade volje kako bi bli korajžni ko bi gorelo v vaši bližini!

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
No smo pa ugotovili da 3je ne gredo vstric, niti teoreticno kajsele v praksi. Ker ga tudi ni soferja ki bo pri zaprtih ogledalih spravil kamion med dva v tako majhnem prostoru.

Jaz ti pa že stalno govorim da gre, seveda pa niso kamioni max širine, torej mava oba po svoje prav. Sem pa res v prvem postu preveč na splošno napisal.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Mene pa bolj skrbi kdaj bo padel strop dol.
Kot berem so ga samo pobarvali in čav.
Nisem noben strokovnjak ampak a se ne dela živo apno na način da zakuriš apno dokler ni žareče rumene/rdeče barve in potem ga poliješ z vodo in razbiješ in zmelješ (na preprost način povedano)
Zdaj pa gorelo je in imamo vročino...polivali so ker so gasili...razbijanje pa pride sčasoma ko se bodo vozili in bodo vibracije.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Beton ni apno. Cement za vezanje rabi vodo, gašeno apno pa za 'vezanje' rabi zrak.

Sicer pa notranja obloga tunelov (notranji obok!) nosi le sama sebe. Je zgolj zaščita brizganega betona, v le tem so pa še sidra, jekleni loki, ? kubikov injektirne mase... Ne skrbet. Mora biti veliko večja pi'darija, da se sesuje cev.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
ksz

Če bi vedeli koliko je ta notranja obloga bila popravljana oz štemana in zopet krpana že pred odprtjem, bi se okoli vozili
grin1.gif

No v glavnem nobene panike, poflikali bojo pa gasa naprej.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no sem že prej napisal, ampak ni bilo odgovorja kakega

kako dolgo se bomo zdaj skozi te 4 tunele v obe smeri vozili 80(60)?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.677
6.439
113
"Če je mogoče, vozilo odpeljite iz predora. Pri tem nikoli ne obračajte in vozite vzvratno!"

Zadnji stavek lahko nekdo razume, da ukazuje vzvratno vožnjo? Jaz bi dodal še en "ne":

"Če je mogoče, vozilo odpeljite iz predora. Pri tem nikoli ne obračajte in ne vozite vzvratno!"

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
no sem že prej napisal, ampak ni bilo odgovorja kakega

kako dolgo se bomo zdaj skozi te 4 tunele v obe smeri vozili 80(60)?

Heh sploh nisem bil pozoren pa sem se peljal v obe smeri
bonk.gif

Je pa bili 0 tovornjakov in malo malo avtov

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
NAVI_boy: to ni res. Kamionarji in tovornjakarji gredo vsi 100+, avtobusarji so šli tudi po 120. Dajta mi radar, pa vam dokažem.

flip: števec ne laže.