Povprečna plača 985,55 evrov...jo dosegate?

Ali dosegate povprečno plačo?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Na naši firmi dobi čistilka z nedokončano OŠ z plačo+prevoz+malca cca 700 Eur, univerzitetni diplomirani inženir z strokovnim izpitom pa 1000 EUR.
bonk.gif

P.S.
Smo paradržavna firma, ki jo vodijo sindikati.
Če sem odkrit sem raje univ. dipl ing s plačo 700 €, kot čistim veceje za 1000 €

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
grikos nej pa uni dipl ing gre skrete pucat če se čuti da je premalo plačan..

Zato takega razmišljanja pa smo kjer smo....
uf-1.gif

Čudno, da se Boscarol in Jakopina tega ne spomnita - lahko bi odpustili inženirje, na njihovo mesto zaposlili čistilke ter znižali strošek dela 30%
zmaga.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nimaš pojma! Pri nas se denar itak dobi, ne pa zasluži. Po nekem čudnem naklučju dobijo barabe inženirske preveč denarja in jim je treba to vzet. Država pravično poskrbi, da je prek cen vrtcev, otroških dodatkov in ostalih na dohodek vezanih ugodnosti inženir na koncu na istem kot čistilka.

Živel socializem! Živel!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mogoče ima pa inžinir premalo in ne čistilka preveč, mogoče pa Boscarol noče dat več, čeprav ima in bi lahko,
....in sploh, če prav razumem, inžinir hoče socijalne transferje, iste kot čistilka, ?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Na forumu je bilo že ene par tem, v kerih družno zagovarjate trenutni sistem socijale, to je, da je prav, da ti ne pripada, če imaš privarčevan denar, ali nepremičnino v Sloveniji in kje je pol tu logika zagovarjanja, da inžinirju pripadajo iste socijalne ugodnosti, kot čistilki.
Sej vem, vi hočete, da se čistilki vzamejo transferji, da se potem sami počutite večvredni, pa v vrtcih bo več prostora, ker pri minimalcu, sigurno ne more plačat 500€ vrtca, pa brezposelnost bo malo manjša, ker otroka ne more samega pustit doma, pa stanovanj bo več, ker bo brez službe živela pod mostom, itd....
....in vi boste imeli zato večje plače,
stupid-1.gif
.....
Sploh pa vedno znova dokazujete svojo butalsko sposobnost,....kaj [cenzura] imajo sindikati pri subvencijoniranju vrtca?, a ne plačuje to občina?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Na naši firmi dobi čistilka z nedokončano OŠ z plačo+prevoz+malca cca 700 Eur, univerzitetni diplomirani inženir z strokovnim izpitom pa 1000 EUR.
bonk.gif

P.S.
Smo paradržavna firma, ki jo vodijo sindikati.
Če sem odkrit sem raje univ. dipl ing s plačo 700 €, kot čistim veceje za 1000 €

Pa 15 let si se jebal zastonj....
cheer.gif

Razen, če si supergenij ali si pa v srbiji naredu.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pismo, če pogledaš tole povprečno NETO plačo; vidiš kako kradejo eni denar, da dvignejo povprečje na takšno RAVEN!!!

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pa saj imajo vsi tako placo. To je problem. Cistilka in inzenir sta prakticno skupaj.

Kradejo? Tistih, ki kradejo statistika ne zajema. Saj si videl teden, dva nazaj. Nov mercedes, za hiso se en avto, v hisi precej tehnike, uradna placa pa pod tole. Ce bi zajela vse, bi bilo povprecje visje.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Pa še nekaj vsi skupaj pozabljate, -ponudba in povpraševanje, ...sploh malo mlajši ste danes vsi visokošolani in če je nečesa preveč, cena pade , čist simpl
evil.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja to da imajo inženirji premajhno mi je jasno (govorim o uni in vsš), dobijo 1k€; če gledaš francijo ima dober inženir višjo plačo od zdravnika, saj mu konec koncev on ustvari vse "pogoje" za njegovo delo (aparature...);

Pa kaj čistilke, saj so tajnice, ali poslovne šole....fdv...plačani več kot inženirji za manj obremenjeno delo...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Pa še nekaj vsi skupaj pozabljate, -ponudba in povpraševanje, ...sploh malo mlajši ste danes vsi visokošolani in če je nečesa preveč, cena pade , čist simpl
evil.gif

UNI inženirje -> strojništvo, elektrotehnika se išče povsod, samo vsi bi radi 5 let delovnih izkušenj, nwm kaka znanja, zahteve; plača pa 1k€
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
evil.gif

UNI inženirje -> strojništvo, elektrotehnika se išče povsod, samo vsi bi radi 5 let delovnih izkušenj, nwm kaka znanja, zahteve; plača pa 1k€
bonk.gif

2008 sem bil na razgovoru, mi je rekel trudi se, uči se, ... 1.5k€ ni noben problem. Pa z slabimi 2 leti izkušenj sem začel z 1.2k€ + stroški. Plus imel sem še ogledan služben avto, kakršnega si je priboril tip katerga bi zamenjal, plus še kaj bi lahko izsilu s časom.

Čez 2 leti sem šiht iskal, so mi pa 700€ ponujal, če sem pa še napisal da nisem iz ljubljane sem pa direkt odpadu.
hysterical-1.gif

Zdaj delam za jurja pa nekaj stroškov... par mesec na začetku sem za 800€. Doma sem pa tut reku, da če se ravno ne bi novih stvari učil, da raje doma ostanem.
hysterical-1.gif
Brez veze vse skup.

Res, da je oglasov en kup.. no relativno, samo da bi videl kaj dolgoročnega
rolleyes-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Borim se proti temu, ampak dobrota v meni, zahteva, da vam poskusim pomagat, s koristnim namigom,....
...upoštevajte svoje lastne, še ne dve leti stare nasvete, :zamenjaj službo, če nisi zadovoljen s plačo, izobražuje se in naredi nekaj zase, več delaj, ker plača je odvisna samo od tvoje delavnosti in sposobnosti.......in še kaj, bi našel...
....dobro da me mate tule gor, upam, da boste uspešno uporabili SVOJE, nasvete ,.......zaj pa rečte, če nisn poosebljena dobrota in prijaznost...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Borim se proti temu, ampak dobrota v meni, zahteva, da vam poskusim pomagat, s koristnim namigom,....
...upoštevajte svoje lastne, še ne dve leti stare nasvete, :zamenjaj službo, če nisi zadovoljen s plačo, izobražuje se in naredi nekaj zase, več delaj, ker plača je odvisna samo od tvoje delavnosti in sposobnosti.......in še kaj, bi našel...
....dobro da me mate tule gor, upam, da boste uspešno uporabili SVOJE, nasvete ,.......zaj pa rečte, če nisn poosebljena dobrota in prijaznost...

Očitno živiš v pravljici, ali imaš zelo dobre šefe ali veliko sreče!

Si rekel:
1. Več študiraj = FAIL po črti, službo že tako težko dobiš, tudi s tehničnimi faxi (da bi imel doktorate pa bo še težje)
2. zamenjaj službo = kam boš pa šel če je razlika med enim pa drugim po 50€, tisti ki so pa "top" za slo razmere pa ne prideš notri...
3. delaj več = ti si že prisiljen delati več, samo denarji ni več; dobiš dodatne ure, ki jih lahko koristiš po porabljenem dopustu al ti to kaj pomaga

Skratka lahko je govoriti v praksi je drugače
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sj mi laska, de me maš za tolk brihtnega, ampak moram bit pošten in priznat, da so to nasveti altersrednjega, najbolj sposobnega sloja, nekateri še komaj dobo leto nazaj.
Ne smem si lastit tujih zaslug, pa še kaznivo je, kraja intelektualne lastnine in to......