P5008 in C5Air sta na kilo enako težka - no pač kaka oprema malo niha.
Sta pa dobra s to porabo. Jaz po mestu okoli 6,3L pa skoz na eco, je pa res da start-stop pa takoj izključim.
Heh, povprečje na dobrih 8000 km imam trenutno 6,4L. Nekako bi lahko rekel polovico AC in polovico mestne vožnje. Večino časa na ECO (ker mi je vožnja bolj simpatična, ker menda zna "jadrati"), start/stop me živcira in skoraj vedno izklopim. Vožnja po AC 130km/h, mestna vožnja pa malce bolj dinamična od povprečja.
Drugače pa:
- Celje - Nuremberg - Celje Večino časa tempomat na 130, 4 osebe v avtu je bilo povprečje 5,1L/100km.
- Poletni 3 tedenski dopust v Italiji (Toscana - Rim - Neapelj - Amalfi coast - Rimini) 4 osebe, lepa vožnja, avto tudi na mestu precej laufal zaradi klime in je bilo povprečje 6,1l/100km.
- samo mestna vožnja, poletje, avto dosti laufal tudi na mestu, brez da bi bil posebej nežen z njim sem hitro na 7,2 oziroma čez.
A ja, precej uporabljam aktivni tempomat in potjujem hitrost, ki jo prebere na znakih (da bi to znalo avtomatsko bi bilo pa že kičasto) in po lastni presoji bi avto porabil manj, če bi sam vozil, kot pa da avtomatika lovi razdaljo.