Držim pesti, da ti dimnikar ne bo našel ob čiščenju da je peč naknadno svasana.
Sicer je to majhna možnost, ampak pri kakšnem picajzlu nikol ne veš.
Sicer je to majhna možnost, ampak pri kakšnem picajzlu nikol ne veš.
Res ne vem ,ali se eni delate ali ste res brihtni sam za tipkovnico.
Zakaj ne popravljati ,obnoviti ,ali narediti na novo ?? Jaz pa vem ,da bi pravi maček to z veseljem naredil ,in dobil to plačano ,samo težava je ,da takšen človek zelo malo časa preživi ali pa sploh nič za tipkovnico.
Dejansko je pred nami še vsaj par mesecev kurilne sezone. In če bi sedaj imel že vse izdelano do potankosti v svoji glavi kako in kaj ,bi bilo to realizirano dvomim da kaj dosti prej kot do jeseni.
Tako pa sem v tem trenutku totalno nepripravljen . Rad bi lepo v miru po pameti izbral in se odločil kako bomo naprej.
A imajo še beneficiran staž?No, dimnikar in totengrobar sta pri nas edina eksekucijska poklica, kjer zadostuje izobrazba 6 let osnovne šole, dve leti verouka ni pomembeno. Ampak eksekucijska pa sta. Ljudje pa plačajo.
A si dal oglas da iščeš peč.Iščem tudi peč za odkup. Ali sem čorav ali pa res ne najdem nič pametnega. Da ne govorim o tem ,da je še večje vprašanje kaj bom privlekel domov , pa če tudi samo za 100-200 evrov. 100x sem zapisal da je težava tudi v velikost ,ki naj v širino ne presega cca 45-50cm. Kupim z velikim veseljem tudi NOVO če je še kje v kakšnem kotu ,ali jo je kdo morda kupil na zalogo pa je sedaj ne potrebuje. Ampak kaj to pišem ,če itak nihče ne bere ampak samo evre štejete. Vse to sem zapisal že najmanj 10x. Takoj sem za nakup nove , ampak v strahu da privlečem nekaj neuporabnega domov ,pa bi vseeno raje poizkusil zrihtati mojo ,ki je pa vseeno relativno še "mlada" 10 let..
Samo še vedno poslušam samo neke nasvete ,ki jih sploh nisem iskal . Iščem mojstra ali peč. Bo sedaj razumljivo.
Ne vem ,ali bi razširil temo ,ali bi odprl novo.
1. obstaja toplovodni kamin , ki ne oddaja toplote v sam prostor ,in ima izhod dimnika zadaj ?
2.obstaja etažna peč za centralno ,ampak da nima na vrhu "kuhalne " plošče , ampak je klasično zaprta ,izoliran kot peč.
Bistvo da je na drva in da ne oddaja toplote v prostor.
Imamo kakšnega dimnikarja, da ne ugibamo ?
Je že pisal da rabi ozek kotel, teh pa ni na pretek. Naš je od oka vsaj 70 če ne še več v širino, pa niti ni pri tavelkih.
Če bo dal noter nov kotel se pa na 100 metrov vidi da je nov, razen če so bo igral in dal gor star pleh