popoldanski s.p. - normiranec

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Bom kar tu vprašal, če kdo ve. Prijatelj ma s.p, normiranec in nezavezanec za DDV. Iz tretje države ima namen uvoziti prvi testni produkt vrednosti cca. 120€. Zanima ga, kako to legalno spraviti čez. Kanadčan je nek lolek pa ne ve z računi. Je dovolj, da ob uvozu plača ddv pa je zadeva čista? Ali kako potem to spraviti "med račune"? Pa kako to potem legalno proda naprej?

Morda malce bedasta vprašanja, ampak meni se o tem ne sanja, njemu pa zgleda tudi ne
smile-1.gif

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Sem redno zaposlen in bi rad odprl še popoldanski s.p. kot normiranec.
Nekje sem prebral, da lahko prijaviš polovični delavni čas 4ure in plačuješ polovične pavšalne prispevke za normiranca.
Ali to drži?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
to bi bilo super, samo ne verjamem da obstaja ta opcija,ker potem bi vsi prešaltali na to varianto

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
malo da ponovim zase in še za koga, letos moramo ponovno do 31.3. oddati letni obračun za leto 2014 z programom SILVESTER FINEUS. V 30 dneh po oddaji moramo doplačati razliko davka na dobiček za leto 2014 (v kolikor smo zaslužili več od predvidenega), do 10.3.2015 pa moramo znesek akontacije nakazati za prvo tromesečje 2015 glede na izračun za leto 2014.
To DRŽI?

hvala in lp

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Kako bi bilo najbolje izpeljat izplačila/o za kratkotrajni posel ali kje ti najmanj poberejo? Eno nakazilo na mesec, trajanje 1 mesec ali 2.

Še eno hipotetično vprašanje. Je kakšen problem, če se s.p. zapre po parih dneh od odprtja? Za koliko časa se plačajo prispevki v tem primeru?