popoldanski s.p. - normiranec

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
No sej počasi se bomo poštekal
smile-1.gif

Samo tist x0.04 mi ni jasn. Ker so men naračunal bistveno več, kot če računam po tej formuli.

@karamarko
glede dopusta je bilo karikirano, ker jurja glih ne potegne vsak iz levga žepa;)

Povej kam daš denar vezat in imaš na koncu še kaj od tega??

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Zakaj pod ostali stroški "znesek računovodstva"? Kakor smo ugotovili, računovodstvo pri normirancih odpade.

Prispevki so pa očitno 320 eur in ne 220.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Prvo leto poslovanja so prispevki za PIZ 50% nižji. Drugo leto pa 30%.

Nazadnje urejeno:

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Če je to tvoj prvi s.p..

Jaz sem pred leti že imel popoldanca kot študent in pri meni to verjetno odpade.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Imel s.p. kot študent, zdaj že dolgo ne.

Imam kot zaposlen lahko popoldanski s.p. - normiranca? Sem tak drek za birokracijo, da tudi za dodatno delo in plačilo ne mislim izgubljat časa s papirji.

Gledam samo 4% potem in to je to, če sem sicer redno zaposlen za 8 ur? Samo dohodnina naraste?

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Pri popoldancu je popolnoma enako, samo prispevki so nižji. Mislim, da okol 60 eur.

Pri normirancu ti ne gre v dohodnino. Plačaš 4% in to je to to. Kar ostane je tvoje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hvala za odgovor... je tole kar đabe in enostavno ratal, ne bi mislu da bi dočakal.

Zdaj se pa za posel zment.
telephone7.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
No sej počasi se bomo poštekal
smile-1.gif

Samo tist x0.04 mi ni jasn. Ker so men naračunal bistveno več, kot če računam po tej formuli.

@karamarko
glede dopusta je bilo karikirano, ker jurja glih ne potegne vsak iz levga žepa;)

Povej kam daš denar vezat in imaš na koncu še kaj od tega??

Verjetno so ti naračunali 6%
wink-1.gif

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Kdaj se lahko izda prvi račun? Takoj naslednji dan? Če se prav spomnim, lahko vse zrihtaš v enem dnevu.

Katera banka je najcenejša za poslovni TRR? Štampiljko je potrebno imet?

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Hvala.
zmaga.gif

Kako je pa s plačevanjem prispevkov? Je kakšna razlika, če odprem s.p. 28.2. ali 1.3.? Bi v prvem primeru moral plačat še prispevke za februar ali kaj podobnega?

Jih plačuješ po mesecih npr. za februar ali se šteje mesec od dneva, ko odpreš s.p. npr. od 15.2. do 15.3.?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
boljše da imaš štampiljko in daš tistih 25 eurov, lahko posluješ tudi brez vendar moras potem na vsak račun napisati, da posluješ brez štampiljke, poleg tega raæun brez štempla izgleda bolj tak tak, vsak si bo mislil kaj je to za en, ki brez štempla posluje, kaj nima teh nekaj eurov za štempel

lp

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
boljše da imaš štampiljko in daš tistih 25 eurov, lahko posluješ tudi brez vendar moras potem na vsak račun napisati, da posluješ brez štampiljke, poleg tega raæun brez štempla izgleda bolj tak tak, vsak si bo mislil kaj je to za en, ki brez štempla posluje, kaj nima teh nekaj eurov za štempel

lp

No, no, zavajat pa ni treba. Tega ti na račun ni treba napisati, tudi če posluješ brez štampiljke.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Hvala.
zmaga.gif

Kako je pa s plačevanjem prispevkov? Je kakšna razlika, če odprem s.p. 28.2. ali 1.3.? Bi v prvem primeru moral plačat še prispevke za februar ali kaj podobnega?

Jih plačuješ po mesecih npr. za februar ali se šteje mesec od dneva, ko odpreš s.p. npr. od 15.2. do 15.3.?

Vseeno je kdaj odpreš. Prvič boš prispevke plačal od datuma odprtja pa do konca meseca, nato pa za vsak mesec posebej. Prispevki se obračunajo za prejšnji mesec po dejanskih dnevih (torej če odpreš sredi meseca, ne rabiš plačevat za cel mesec) in morajo biti plačani do 15. v mesecu, medtem ko akontacija dohodnine do 10. v mesecu.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik JakeOnBreak pravi:
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Hvala.
zmaga.gif

Vseeno je kdaj odpreš. Prvič boš prispevke plačal od datuma odprtja pa do konca meseca, nato pa za vsak mesec posebej. Prispevki se obračunajo za prejšnji mesec po dejanskih dnevih (torej če odpreš sredi meseca, ne rabiš plačevat za cel mesec) in morajo biti plačani do 15. v mesecu, medtem ko akontacija dohodnine do 10. v mesecu.

Tema je o popoldanskem s.p.-ju in pri njem se prispevki ne štejejo po dnevih.
Šteje se samo polovica meseca ali cel mesec.....in dejansko kot je napisal Ganesh....odpiraj 01.03. drugače boš delno plačeval tudi prispevke za februar.

Razen seveda če ti ni tisti dan tako pomemben pri samem poslovanju.