Ponev za jajca

I

Izbrisan uporabnik #9334


Moja je imela idejo, da bi bilo pol plošče indukcija, pol pa plin, tako izvedeno da bi bile v stekleni plošči samo luknje od gorilnikov. Tako odstraniš samo mrežice in ostane steklena plošča prosta za čiščenje. Takrat (10 let nazaj ?) ni bilo prav veliko kombinacij. Danes pa so, ja.

Moderne kuharce niso tako kot moja mama, ko si je vzela vsakič čas za sto procentno čistočo - tu kompromisov ni bilo. Moderne kuharce bi najraje imele na knof. Do takrat bo pa indukcija še najbližje temu.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.649
2.584
113
Ponev za VAŠA jajca. Iz litga železa, ker vam je tok za njega!


Untitled.jpg
 

_jfk_

Fizikalc
23. jul 2007
161
25
28
Moja je izforsirala indukcijo, kar precej let sem zavlačeval z idejo, da iščemo kombinacijo plin - indukcija. Take izvedbe nikakor ni bilo, pa se je bilo treba na koncu vdati.

Torej indukcija. Moja je čisto srečna, seveda zaradi čiščenja. Kaj je lepšega kot, da samo z viledo pobrišeš stekleno površino. Toda, steaka npr. ne moreš narediti. Pa na splošno če je treba kaj prepražiti, je problem.

Indukcija - DA, vsekakor. Sedaj sem se sam tako navadil nanjo, da brez nje ne gre. Toda še vedno bi imel dva plina. Zadevo sem rešil s plinskim žarom na balkonu, toda plin bi vsekakor spadal v komplet kuhinje, skupaj z indukcijo. Mislim da se tako najbolj približaš profesionalnemu delu, le da je strežba enostavnejša. Na koncu samo ugasneš in so delovne plošče mrzle in enostavne za očistit.

Pri nas imamo takole, pa lahko skombiniramo. Na fotki je še v delu...
Je pa tudi res, da večino uporabljamo indukcijo, ker je pač vse enostavneje, vključno s čiščenjem.
Plin se uporabi pri kakih steakih, palačinkah in posodah, ki na indukciji na primejo:) in ko ni elektrike.
IMG_20191108_194910.jpg
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri nas imamo takole, pa lahko skombiniramo. Na fotki je še v delu...
Je pa tudi res, da večino uporabljamo indukcijo, ker je pač vse enostavneje, vključno s čiščenjem.
Plin se uporabi pri kakih steakih, palačinkah in posodah, ki na indukciji na primejo:) in ko ni elektrike.
Poglej priponko 35413

Ni v redu, ker si nisi ohranil delovnega prostora na levi strani. Okoli šporhertov je treba imeti vsaj pol metra delovne površine, sicer "se matraš kot pjes", bi štajerci rekli. Komolci bolijo ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi
I

Izbrisan uporabnik #9334

Vem, da sem prejšnjič mal preveč zapel. Sam človek, dej zastop no, da obstajamo ljudje, ki na plinu veliko raje in udobneje kuhamo in se na razne argumente in statistične podatke pač ne oziramo.

Tako kot jaz npr, ko raje visim na moji, namesto na Dolly Parton. Kaj čmo ... :rolleyes:
 

Podobne teme