komu je namenjena stavka? tistim s kolektivnim pogodbam? kaj pa tistih xx procentov brez kolektivnih pogodb?
Če se lahko malo oglasim...aja..dvigovanje v tri dni ni odgovor. pomagati delavcu, da bo naredil vec, bolje in potem to bolje plasirati, v razvoj, v delavca, v tehnologijo in v njegovo plačo.
drži. danes je en lepo rekel. gledamo tujce kako podjetniki imajo in mi moramo tudi imet. oni so nabirali skozi leta, mogoče rodove, mi pa skozi mesece.
torej je treba pogledat kdo preveč žre.on, ki ima x5 in vozi rally, ali delavec, ki dela 200 nočnih za 800€
on, ki je letos vzel že 10 mašino na kredo, ali on, ki jih vseh 10 štela 200 ur na mesec za 800
šraufanja se ne držim že več kot dve let....Drži se avtošraufanja, filozofijo pusti nam družboslovcem.
Isti problem, kot pri nas. Avtohtonih kuharjev, kelnarjev in sobaric, ki so pripravljeni delati za mizerno plačo, enostavno ni več. Ali jih bodo nadomestili roboti ali pa migranti.Medtem v Hr
Hrvatska udruga poslodavaca želi migrante, a ne hrvatske radnike
https://www.logicno.com/politika/hr...vaca-zeli-migrante-a-ne-hrvatske-radnike.html
Isti problem, kot pri nas. Avtohtonih kuharjev, kelnarjev in sobaric, ki so pripravljeni delati za mizerno plačo, enostavno ni več. Ali jih bodo nadomestili roboti ali pa migranti.
Šolani so šli v tujino ali pa zamenjali poklic. Preveč garanja za minimalno plačilo.Poklic natakarja in kuharja smo po mojem mnenju popolnoma razvednotili. Praktično ne rabiš imeti šole, da lahko opravljaš ta poklic. Čeprav je velika razlika med šolanim in nešolanim natakarjem/kuharjem, se sprašujem zakaj sploh še imamo šolo za omenjena poklica. Tam kjer se streže hrana, bi po mojem mnenju morali natakarji in kuharji imeti primerno izobrazbo oz. šolo.
ne gre za neumnost. gre za boljso plačo kot jo imajo v srbiji + viza pa še v EU pride brez težavNiso Srbi neumni da gredo v Slovenijo delat.