Policisti v lovu za voznikom...voznika odneslo...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
hoces rect koliko se jih pripelje domov brez nesrece? Oz koliko jih privijuga do doma pa se jim nihce ni nasproti pripeljal? To ne pomeni da se domov pripeljejo varno.

467716-post_slo.gif

Tale (stari) video dobro ponazori tvojo poanto. Nescreče sicer ni bilo (izključno zaradi reakcij nasproti vozečih), a tale vožnja je vse prej kot varna. Ampak po sintičevo je treba pustit človeka pri miru, da ja ne bo po nesreči nenamenoma kaj storil
bonk.gif

Pa še 50% verjetnost je da se je ustavil pri naslednji gostilni, ki je 200m dalje od tam kjer so nehal snemat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Kot je povedal msjeur. Me je bilo strah, da se bo dejansko človek vsedel v avto. Sem bil klican, naj se postavim na avtobusno postajo in čakam, če se pripelje mimo. Itak, da nisem verjel. Na mojo žalost pride mimo. WTF? Speljem in mu sledim 100m zadaj. Ne moreš verjet, kako se je peljal lepo po sredini svojega pasu brez vijuganja.
shocked-1.gif
splet okoliščin. Spet drugi je pa na ravnini zagaral v betonski konfin. Kaj pa če bi takrat ravno pripeljala mlada družina. Ja, kaj pa če bi takrat ravno v lokalu 7 ljudi pili svoj zadnji pir. In ja, ogromno je ljudi, ko pripeljejo domov mrtvo pijano lepo po svoji strani. Ne, ne zagovarjam tega. To je pač kruta realnost, ne si zatiskat oči. In Msejour je lepo napisal, da se lahko stvari uredijo tudi na lepši in bolj varen način. Tudi sam sem tega mnenja.

Spet me čudi tole. Nabašeš radar in lastnik avtomobila avtomatsko odgovarja. Državo ne zanima, kdo, kje, kaj. Cola se. A v tem primeru pa ne? 1x boš tako posodil, potem ne več. Kraja tablic je pa prijavljena in ne bo oškodovan po nedolžnem. Kaj pa če je vedno tako? Ja prov, potam pa za njim, no matther what, ker že tako zagovarjate tole. Dobili boste enega, ostalih 20 bo pa živih prišlo do doma. Sintič vam pa skoz tupi, kaj je s temi dvajsetimi? Ja nič. Doma so.

Ta fora kaj je s temi dvajsetimi je precej neumna. namrec tudi ce nekdo lepo pelje, ga ustavis in napiha za v pridrzanje, tisto uro, ko ga patrulja pelje v pridrzanje ni nikogar na terenu, sploh v manjsih krajih. In ja takrat se jih 50 pelje domov pijanih, saj to vsi vemo. Ampak ocitno je tvoje razmisljanje tako, da ce policija ne more dobiti vseh potem naj ne ustavlja/lovi nikogar.

Pravljica s stingerjem (jezev ze 20 let ni vec) je morda za v kak film. Sploh na lokalnih cestah. za stinger rabis dovolj veliko "izletno cono", prostor za tvoje vozilo in pa moras vedeti po kateri cesti se bo pripeljal. Torej ga mra nekdo prehiteti oz ze biti na mestu kjer bo metal stinger. V novem mestu glede na razdaljo, je vse skupaj trajalo par minut in dvomim da je kdo vmes na poti s stingerjem stal in gledal kako se pijanec pelje mimo.

In ko pisete kako cudovito se je nekdo po svojem pasu peljal - tudi tisti ki vozijo prehitro se obicajno celi pripeljejo domov. Vsake toliko pa ne znese.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Mnogo bolj verjetno je, da bo do nesreče (pogosto s hudimi posledicami) prišlo med filmskim pregonom, kot med mirno vožnjo do doma.
In zelo verjetno je, da bo tak pijanček do doma pripeljal zelo mirno in varno, verjetno bo še bolje vozil, kot pa ko je trezen?
Tako kot že 1000x prej.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/usodno-prehitevanje-5.html
Zakaj pa temu potem ni uspelo?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ta fora kaj je s temi dvajsetimi je precej neumna. namrec tudi ce nekdo lepo pelje, ga ustavis in napiha za v pridrzanje, tisto uro, ko ga patrulja pelje v pridrzanje ni nikogar na terenu, sploh v manjsih krajih. In ja takrat se jih 50 pelje domov pijanih, saj to vsi vemo. Ampak ocitno je tvoje razmisljanje tako, da ce policija ne more dobiti vseh potem naj ne ustavlja/lovi nikogar.

Seveda, da boste ustavljali. To je pač logično in se razumemo. Če pa nekdo nima jajc, kot je dejal gr69 in se boste za njim podali z lučkami, bo pizdarijo pa tako ali tako, če je voznik pijan. Če je trezen, vam pa uteče. Pa to je spet kruta realnost in ne si zatiskat oči. Ti veš koliko ste jih polovili, jaz pa vsaki mesec izvem za kakšen podvig, ko vam je spodletel. Sedaj bi bilo samo fajn izvedet, ali so sesul škodo, ko so koga lovili ali kar tako.

Če nekdo na ustavi se lepo mirno zapelješe za njim. Ob prvi priliki, ga prehitiš kot vsako vozilo, lepo zaviraš avto čez cesto in smo rešil zadevo. Ja kaj pa če je dan? Huuuh, ja potem pa spet uporabite no matther what metodo.
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Ob vseh obseznih informacijah o podvigih, ki jih dobivas s terena - a si kdaj vprasal kolege če bi se pustili prehitet?

A si sposoben razumet, da je besedna zveza "ce vam nekdo ne ustavi, mirno lepo zapeljete za njim, da ne pride do divjanja" oksimoron (bistroumni nesmisel)? A ti res verjames, da oseba, ki ne ustavi policiji, nadaljuje voznjo s 50 na uro po svojem pasu?

KAr pa se tice ljudi, ki uspesno pobegnejo - vedno so bili in vedno bodo. nekaj jih poznam. Za cisto vse si zelim, da ce jim enkrat ne bo zneslo, da srecajo drevo namesto kakega drugega avtomobila. kruta realnost kot bi rekel ti.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ni bistroumni nesmisel. Jaz sem dohitel enega takega najbrž. Ma mu je šlo zelo dobro po svoji strani. Iz neznanega razloga, ko sem vozil za njim je pospešil. Obupen občutek, ko si resnično nemočen. Ti bi dal sireno in hoojlaaaaaaaa, akcija. Najbrž nebi dolgo trajal, ker ko ti 1x film zaostaja 2s je jeba zavit v ovinek pri določeni hitrosti. Jaz sem seveda spustil gas in ga pustil naprej. Na moj srečo je zavil na cesto ki pelje v govce. No, tam ne bo ogrožal nobenega. Ti bi skor 100% dal sireno, jaz bi se pa za njim vozil lepo na dolgi razdalji. Ko je zavil s ceste, pa hop cefizelj. Ja kaj pa če nebi zavil s ceste? Ja še vedno bi se vozil za njim, kot da sem eden izmed udeležencev v prometu. Ob prvi priliki bi ga prehitel, avto počes in rešeno.
wink-1.gif
Dogajalo se je ponoči, tako da je veliko varnih placev za prehitevat. Ja kaj pa če je dan? Takrat bi se odločal v tistem trenutku. Za njim s sireno, lučkami na polno je brezveze, bo masaker tako ali tako, če je pijan.

Če se pa ne odzove na ustavljanje pa ima dejansko razlog za tole. Torej, veliko možnosti ni. Ali je pijan, ali pa mogoče brez izpita, bog ne daj pijan in brez izpita
bonk.gif
Če je vzrok samo, da je brez izpita je OK, če je pijan in vidi za sabo lučke bo pa katastrofa. Mogoče se voziš za njim brez lučk recimo. En predlog, da ni ravno ko v filmu, kot je bilo v novem mestu. Jaz vem, da bi samo razmišljal kako bi ga prestregel, s tem, da ne bi še bolj ogrožal vse okoli sebe. Mogoče bi bilo treba razmišljati v tej smeri. Se pa strinjam, težko je kaj in kako bi človek odreagiral. Sam vi imate v glavi, da ga je treba ulovit za vsako ceno.

Da se ne razumemo je problem v tem, da so tebi zakoni jasni do potankosti. Tudi se zavedaš do katere meje lahko greš, da ne fašeš tožbe, čeprav so nekatere nelogične ( v tem primeru sočustvujem s tabo in kaj da fak ni jasno državi s temi zakoni ) in bi jaz marsikaj spremenil. Pri nas je pa svet sestavljen tako. Ustavi, pokaži prekršek, piši kazen, next case please. Dejansko se ne preprečuje, da bi nova nesreča nastala. Pa ne me sedaj spet vprašat kaj bi jaz naredil.
uf-1.gif
Ja prvo kot prvo, če bi imel moč, bi odstavil Žlendra, ker ta bi pa lahko povedal kaj daje v žilo, ker ta roba je svetovna.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Mnogo bolj verjetno je, da bo do nesreče (pogosto s hudimi posledicami) prišlo med filmskim pregonom, kot med mirno vožnjo do doma.
In zelo verjetno je, da bo tak pijanček do doma pripeljal zelo mirno in varno, verjetno bo še bolje vozil, kot pa ko je trezen?
Tako kot že 1000x prej.

Za vsako nesrečo, ki jo je povzročil pijan ti lahko nalimamo 10 takšnih, ki so jih povzročili trezni. Tud treznim ne uspe vedno.
Je pa tale s tvojega linka po vsej verjetnosti zaspal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ni bistroumni nesmisel. Jaz sem dohitel enega takega najbrž. Ma mu je šlo zelo dobro po svoji strani. Iz neznanega razloga, ko sem vozil za njim je pospešil. Obupen občutek, ko si resnično nemočen. Ti bi dal sireno in hoojlaaaaaaaa, akcija. Najbrž nebi dolgo trajal, ker ko ti 1x film zaostaja 2s je jeba zavit v ovinek pri določeni hitrosti. Jaz sem seveda spustil gas in ga pustil naprej. Na moj srečo je zavil na cesto ki pelje v govce. No, tam ne bo ogrožal nobenega. Ti bi skor 100% dal sireno, jaz bi se pa za njim vozil lepo na dolgi razdalji. Ko je zavil s ceste, pa hop cefizelj. Ja kaj pa če nebi zavil s ceste? Ja še vedno bi se vozil za njim, kot da sem eden izmed udeležencev v prometu. Ob prvi priliki bi ga prehitel, avto počes in rešeno.
wink-1.gif
Dogajalo se je ponoči, tako da je veliko varnih placev za prehitevat. Ja kaj pa če je dan? Takrat bi se odločal v tistem trenutku. Za njim s sireno, lučkami na polno je brezveze, bo masaker tako ali tako, če je pijan.

Če se pa ne odzove na ustavljanje pa ima dejansko razlog za tole. Torej, veliko možnosti ni. Ali je pijan, ali pa mogoče brez izpita, bog ne daj pijan in brez izpita
bonk.gif
Če je vzrok samo, da je brez izpita je OK, če je pijan in vidi za sabo lučke bo pa katastrofa. Mogoče se voziš za njim brez lučk recimo. En predlog, da ni ravno ko v filmu, kot je bilo v novem mestu. Jaz vem, da bi samo razmišljal kako bi ga prestregel, s tem, da ne bi še bolj ogrožal vse okoli sebe. Mogoče bi bilo treba razmišljati v tej smeri. Se pa strinjam, težko je kaj in kako bi človek odreagiral. Sam vi imate v glavi, da ga je treba ulovit za vsako ceno.

Da se ne razumemo je problem v tem, da so tebi zakoni jasni do potankosti. Tudi se zavedaš do katere meje lahko greš, da ne fašeš tožbe, čeprav so nekatere nelogične ( v tem primeru sočustvujem s tabo in kaj da fak ni jasno državi s temi zakoni ) in bi jaz marsikaj spremenil. Pri nas je pa svet sestavljen tako. Ustavi, pokaži prekršek, piši kazen, next case please. Dejansko se ne preprečuje, da bi nova nesreča nastala. Pa ne me sedaj spet vprašat kaj bi jaz naredil.
uf-1.gif
Ja prvo kot prvo, če bi imel moč, bi odstavil Žlendra, ker ta bi pa lahko povedal kaj daje v žilo, ker ta roba je svetovna.

aja, si bil v policijskem avtu, tako da veš, da bi pacient enako reagiral a ne da?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Tvoj point je, da če pač beži bo bežal in ga je rteba pustit. kakorkoli - lahko ga takoj začneš ustavljat ali pa potem ko gre na gozdno cesto - če začne bežat bi ga ti pustil. jaz ga pa ne bi - ze zato, ker takoj ko bomo take retarde zaceli spuscat, bo bezal vsakdo ki se mu bo zazdelo.

In ne sanjat o nekih prehitevanjih in podobno. Ti imas ocitno v glavi film kako se tak pijancek pelje 30 na uro domov. No takih je zelo malo. In tudi slucajno ne bom ogrozal sebe s tem, da bi zapeljal vzporedno z nekom ki ga je vec na levem pasu kot na desnem.

Ker jaz ne vem kako si vi predstavljate "lov". Lovi se na varnostni razdalji ze zaradi tega, ker nekako ni cilj policije da se zaleti (ker bo imel policist probleme, ne krsitelj). kaj mislis, da policija strelja za voznikom, da ga priganja naj se hitreje vozi? Pac vozis se za njim s prizganimi lucmi in obvescas ostale kje je (ja tocno, zaradi moznosti uporabe stingerja), saj kaj dosti drugega ne mores narest.

Zdej pa se enkrat: njemu zakon prepoveduje divjanje. zdrava pamet mu prepoveduje divjanje. policija mu ukazuje da mora vozilo ustaviti. on pa divja in se eventuelno zaleti - kako zaboga lahko najdes nek razlog da tak clovek ni sam kriv za to kar se je zgodilo?!

On se je pac zavestno odlocil, da ne bo ustavil policiji. ok. In sam je pritisnil na gas in se posledicno zaletel (ker zakoni fizike pac se kar veljajo tudi ce je on superheroj na dveh litrih cvicka). Kaj ma zdej policija tu zraven? Ker je peljala za njim?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Tako kot že 1000x prej.

Za vsako nesrečo, ki jo je povzročil pijan ti lahko nalimamo 10 takšnih, ki so jih povzročili trezni. Tud treznim ne uspe vedno.
Po tvoje očitno alkohol blagodejno vpliva na sposobnosti za vožnjo. Zakaj je potem prepovedan? Samo zato, da država služi in te lahko policaji kaznujejo?
Zakaj pa se vseeno dogajajo nesreče tistim, ki pijejo? A se nesreče zaradi alkohola dogajajo samo tistim, ki jih lovi policija?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Še dodatek h komentarju Killakhan

Treba se je zavedati, da bo policist, ki bi na tak nežen način zasledoval, odgovarjal v primeru, če bo pacijent sekal ovinek in (bog ne daj) pobil 4 člansko družino, ki bo pripeljel nasproti. Kriv bo namreč, ker ni poskušal ustaviti očitnega kršitelja (tj. tipa, ki na prvo ustavljenje - mahanje z loparčkom - ni ustavil).
Policist dejansko nima kaj drugega kot se "pognati" za takim - prižgati modre luči inpogojno sireno (ga s tem ustavljati) in (grdo rečeno) "upati" na najboljše.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Tako kot že 1000x prej.

Po tvoje očitno alkohol blagodejno vpliva na sposobnosti za vožnjo. Zakaj je potem prepovedan? Samo zato, da država služi in te lahko policaji kaznujejo?
Zakaj pa se vseeno dogajajo nesreče tistim, ki pijejo? A se nesreče zaradi alkohola dogajajo samo tistim, ki jih lovi policija?
Tega nisem nikoli trdil.
Zakaj se dogajajo nesreče tistim ki pijejo? Mnogokrat iz istih razlogov kot treznim. Samo če trezen kaj spregledaš je nesreča, pravoš se se pač dogaja, ....če pa to isto spregledaš pijan, je pa po tvoje kriv izključno alkohol.
Ne rečem, mnogo je nesreč, ki bi jih lahko pripisali alkoholu (predvem pri višjih koncentracijah) , mnogo je pa tudi takih nesreč, ki so jih povzročili sicer pijani, ampak vzroki so pa drugje - isti vzroki kot pri treznih.

Ampak smo zašli od teme Lov za vsako ceno neglede na žrtve, in pri katerem je velika verjetnost, da bo prišlo do nesreče da/ne.
Bežijo pa tudi trezni, tako da se ni treba omejevat samo na pijane.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
.......jaz ga pa ne bi - ze zato, ker takoj ko bomo take retarde zaceli spuscat, bo bezal vsakdo ki se mu bo zazdelo
Nebi rekel da med tem kaka močna povezava, saj tudi zdej, ko so vsi videli da se med pobegom lahko ubiješ, še vedno bežijo in tud bodo še. po tvoji logiki bi zdej morali nehat bežat.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zdej pa se enkrat: njemu zakon prepoveduje divjanje. zdrava pamet mu prepoveduje divjanje. policija mu ukazuje da mora vozilo ustaviti. on pa divja in se eventuelno zaleti - kako zaboga lahko najdes nek razlog da tak clovek ni sam kriv za to kar se je zgodilo?!
Molo se poglobi v psihologijo, kako se obnaša človek, ki je v strahu. In višje so kazni, večji je strah.
Kot prvo, ne reagirajo racionalno, kot drugo je pa tko, da nekateri otrpnejo, nekateri se userjejo, nekateri pa skušajo pobegnit čim dlje od nevarnosti.
Pobeg od nevarnosti je čisto normalna človeška (in živalska) reakcija. Zakone, da ne smeš bežat ampak počakat da policaji pokasirajo, so si pa izmislili ljudje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Molo se poglobi v psihologijo, kako se obnaša človek, ki je v strahu. In višje so kazni, večji je strah.
Kot prvo, ne reagirajo racionalno, kot drugo je pa tko, da nekateri otrpnejo, nekateri se userjejo, nekateri pa skušajo pobegnit čim dlje od nevarnosti.
Pobeg od nevarnosti je čisto normalna človeška (in živalska) reakcija. Zakone, da ne smeš bežat ampak počakat da policaji pokasirajo, so si pa izmislili ljudje.
Pa človek božji, s tabo je res nekaj narobe... In to hudičevo narobe. Še hujše pa je, da se tega sploh ne zavedaš...

Vseh napisanih oslarij pa ne bom komentiral, ker ni vredno.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
mogoc neumestno uprašanje , recimo videvam vedno več folka ko piše po forumih da se je kdo furu tk pa tk da je ogrozu promet prehitevu nevem ka use , pa da so javli št. tablce na policijo + prekršek? a ma to sploh kako veljavo?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:

Zakone, da ne smeš ubiti soseda, ko si lačen, so si tudi izmislili ljudje.

Ko te ustavlja policija, kje je tu nevarnost. Če tu pobegneš, dejansko pobegneš, ne pred nevarnostjo, ampak pred odgovornostjo. Ker si usra.a pi..a, ki se ne upa soočiti s posledicami svojih dejanj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:

Ko te ustavlja policija, kje je tu nevarnost. Če tu pobegneš, dejansko pobegneš, ne pred nevarnostjo, ampak pred odgovornostjo. Ker si usra.a pi..a, ki se ne upa soočiti s posledicami svojih dejanj.
Ko te ustavlja policija, je nevarnost za tvoj osebni proračun, za odvzem vozniške, odvzem svobode in odvzem avta.
ostalo kar si pisal so pa samo prazne floskule, s katerimi se tolažite tisti, ki niste imeli nikol jajc zbežat policaju.

Ko boš ti tolk pošten in ko boš tolk sprejemal svojo odgovornost, da se boš šel prijavit na policijo in plačal za prekrške, ki si jih zagrešil in ki jih policaj ni videl, pa govori o odgovornosti.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:

Ko te ustavlja policija, je nevarnost za tvoj osebni proračun, za odvzem vozniške, odvzem svobode in odvzem avta.
ostalo kar si pisal so pa samo prazne floskule, s katerimi se tolažite tisti, ki niste imeli nikol jajc zbežat policaju.

Ko boš ti tolk pošten in ko boš tolk sprejemal svojo odgovornost, da se boš šel prijavit na policijo in plačal za prekrške, ki si jih zagrešil in ki jih policaj ni videl, pa govori o odgovornosti.

mene je 14 letni vozniški karieri ustavila 2x policija. Pa mi ni ti na pamet ni prišlo, da bi bežal, ker nisem nič narobe naredil. Nisem se počutil ogroženega od njih, in ni bilo nevarnosti za moj proračun, kaj šele osebno svobodo. Zgleda, da pa so tebe zlorabljali v otroštvu, ker maš probleme z avtoriteto. Prepričan sem, da maš neko podjetje, S.P. ali kaj podobnega, ker tebe v službi ne bi nobeden toleriral. Ti veš 5 strani več kot ma knjiga. Pa LP