Policisti v lovu za voznikom...voznika odneslo...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hjao, sintiæ spet prodaja bučke
wink-1.gif

@msenjur
vsi vemo kaj hoče sintiæ povedat, samo lahko bi prebral malo več strani te teme, preden si komentiral, da bi dojel da tako pač ne gre. neumne primerjave stacionarca s policistom so pač neumne
wink-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest se pa strinjam s synthmanom.

Kaj je ponata lova? Zadovoljevanje policistovega egota? Maščevanje? Kaj? In če je to že sledenje že tako nujno, naj bo mirno, brez lučk. lahko so tud 3je avti vmes....

in on hoče povedat, da ogroža ravno tako tisti, katerega ujame stacionarc, kot tisti, ki ga ujame ročni. Oba v nadaljevanju lahko ogrožata. Vendar se je že večkrat izkazalo, da se ogrožanje poveča, če mu za vratom diha policijski avto. Je bilo že kar nekaj takih nesreč. In kaj so policaji pri tem dosegli?? da je mulc razbil avto/motor, staknil hude poškodbe, zato, da so mu lahko osebno izročili plačilni nalog? V čem je res fora???

Če ne ustaviš policaju, pridejo lepo naslednji dan zjutraj, te vklenejo in odpeljejo pred celo ulico v kiblo in te odpeljejo kot največjega kriminalca k sodniku na zaslišanje. Marsikoga bi to bila kazen, k bi ga odvrnila od bega, ne pa zagroženih 1000€.

kaj pa če ima ukradene tablice?
Točno...

Ali pa kot se je razpaslo v mojem kraju med tukajšnjimi divjaki na motorjih, so si tile priredili tablice tako, da se ob vožnji mimo patrulje vzdignejo navzgor proti sedežu in se številka niti približno ne more prebrat. Za takšne je edina rešitev lov in lisice, ker drugače ne gre.
Pa čeprav policisti vedo, za koga gre, jim ne morejo nič, ker ni reg. št. motorja in ni sodnega naloga za vstop na njihovo posest za preverjanje tablic in motorjev.
Sicer bo pa Apollo lahko kaj več povedal o tem, kaj naredit v takem primeru...
A sem že napisal, da se tile naganjajo sredi naselja z 200+km/h, oz. natančneje 250+km/h? Pa da je ogromno otrok in odraslih na cesti in v bližini nje (peš, kolo....), pa tudi to, da je to ena izmed vpadnic v Maribor in zato precej prometna cesta?

Torej, sintman, msenjur in podobni, kakšna je rešitev po vašem v tem primeru?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Kaj je ponata lova? Zadovoljevanje policistovega egota? Maščevanje? Kaj? In če je to že sledenje že tako nujno, naj bo mirno, brez lučk. lahko so tud 3je avti vmes....

in on hoče povedat, da ogroža ravno tako tisti, katerega ujame stacionarc, kot tisti, ki ga ujame ročni. Oba v nadaljevanju lahko ogrožata. Vendar se je že večkrat izkazalo, da se ogrožanje poveča, če mu za vratom diha policijski avto. Je bilo že kar nekaj takih nesreč. In kaj so policaji pri tem dosegli?? da je mulc razbil avto/motor, staknil hude poškodbe, zato, da so mu lahko osebno izročili plačilni nalog? V čem je res fora???

Če ne ustaviš policaju, pridejo lepo naslednji dan zjutraj, te vklenejo in odpeljejo pred celo ulico v kiblo in te odpeljejo kot največjega kriminalca k sodniku na zaslišanje. Marsikoga bi to bila kazen, k bi ga odvrnila od bega, ne pa zagroženih 1000€.

To da bo na poti do doma ubil nedolžno družino bo pa zapor za njega vreden?
Je bolj verjetno da jo bo ubil med lovom, kot pa med mirno vožnjo domov.
Kaj če bo pa polcaj naletel med pregonom na to nesrečno družino? Bo vse dobro potem?

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne mislil sem tako, da se ne cudit, ce bodo policisti ob vsaki cestni kontroli pri tebi iskali se srotarco. Ce bos pa bezal in je avto nate pisan bo pa se bolj veselo potem ko bodo vedeli da je mozno da imas srotarco v avtu.

Lejga frajer... je pri meni bil človk ki se predstavlja za podkomandirja polcajev v ljubljani.. v stvari menda pomočnik komandirja..(bom nekaj delal pri njemu)( in je trenutno na bolniški--in boš ziher vedel za katerega se gre--imena nočem tukaj pisat).še dva dni nazaj je bila na njegovem vikendu (blizu mene ) zelo pisana druščina vip polcajev.

Zdaj ti je morda jasno, da se jst ne sekiram preveč za tvoje nakladanje..lahko pa pošlješ na ZS tvoje ime...da te jutri mal pohvalim pred tem tvojim pod šefom
grims-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Kaj če bo pa polcaj naletel med pregonom na to nesrečno družino? Bo vse dobro potem?

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne mislil sem tako, da se ne cudit, ce bodo policisti ob vsaki cestni kontroli pri tebi iskali se srotarco. Ce bos pa bezal in je avto nate pisan bo pa se bolj veselo potem ko bodo vedeli da je mozno da imas srotarco v avtu.

Lejga frajer... je pri meni bil človk ki se predstavlja za podkomandirja polcajev v ljubljani.. v stvari menda pomočnik komandirja..(bom nekaj delal pri njemu)( in je trenutno na bolniški--in boš ziher vedel za katerega se gre--imena nočem tukaj pisat).še dva dni nazaj je bila na njegovem vikendu (blizu mene ) zelo pisana druščina vip polcajev.

Zdaj ti je morda jasno, da se jst ne sekiram preveč za tvoje nakladanje..lahko pa pošlješ na ZS tvoje ime...da te jutri mal pohvalim pred tem tvojim pod šefom
grims-1.gif

Mah, sm rajš post popravla, ker si mi ne da s tabo ukvarjat. Još jedan na ignore!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
hjao, sintiæ spet prodaja bučke
wink-1.gif

@msenjur
vsi vemo kaj hoče sintiæ povedat, samo lahko bi prebral malo več strani te teme, preden si komentiral, da bi dojel da tako pač ne gre. neumne primerjave stacionarca s policistom so pač neumne
wink-1.gif

imaš prav, nisem prebral cele teme, ampak s čim se upraviči pregon in stem možnost poškodbe nedolžnih mi še vedno ni jasno. Na zadnjih 2 straneh teče tema o tem. A policaji si rečejo bmk, če se un zaleti v gručo ljudi, itak bo on kriv, al kako? Mene samo zanima, kaj upraviči ta pregon?! Koliko je bilo že primerov, ko so lovili ljudi z 5 avti, helikopterjem, motoristi na koncu so mu bodice nastavili in ugotovili, da je se je tipsonu hotel malo sprostit in je šel tišat. Sej dokler je to na AC so take igrice varne. Ne moreš pa ti v naselju nekoga preganjat, pa če je karkoli naredil - ker lahko poškoduje še druge. Ne vem... sej spet se bojo našli taki, k se bojo potem bunili na policaje, zakaj ga niso lovili in ulovili. Ampak, sej mu pošlješ helikopter pa se nima kam skrit recimo.... Do takrat ga pa zasleduješ tiho in je...

S čim si bojo te policaji, k so lovili tega v začetku teme kdaj opravičil, da so bili deloma tud oni kriv za nesrečo?? zakaj se lepo en policijski avto ne postavi pred njega in ga ustavi - pa tud če se un zaleti vanjga - če je tako pomembno da se vozilo izloči takoj iz prometa... Med tem "takoj" lahko preteče nekaj časa in km, vmes je pa veliko nedolžnih. Nej mu v naslednjem km vržejo ježa na cesto pa je mir, če je tok ogrožal in vozil skozi rdeče. Kakšna je cena, da se tako vozilo takoj odstrani iz prometa?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Na kratko... V osnovi pregon opraviči to, da če se policija ne bi podala za tistim, ki noče ustavit, se potem itak nobeden, ki bi vozil pijan ali prehitro, ne bi več ustavil, ampak bi odpeljal naprej. Ko in če bi policija prišla na njegov dom, bi pač ta-isti rekel, da so mu ukradli tablice ali kaj podobnega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Na kratko... V osnovi pregon opraviči to, da če se policija ne bi podala za tistim, ki noče ustavit, se potem itak nobeden, ki bi vozil pijan ali prehitro, ne bi več ustavil, ampak bi odpeljal naprej. Ko in če bi policija prišla na njegov dom, bi pač ta-isti rekel, da so mu ukradli tablice ali kaj podobnega.
Pred hišo pa parkiran avto, na katerem so prave tablice???

To so napačna predvidevanja, če bi res bilo kaj na tem, potem bi vozniki isti izgovor uporabljali že sedaj, v primeru ko jih ujame stacionarni radar. Pa se to ne dogaja.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja, torej smo v začaranem krogu. lahko so posledice, če ne grejo za njim, lahko so pa tudi, če grejo za njim...

in kaj zdej narest? upat, da med pregonom ne bo naredil še kaj hujšega? ali upat, da se bo ustavil v naslednjem bifeju in mu tam zaplenijo avto?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja, torej smo v začaranem krogu. lahko so posledice, če ne grejo za njim, lahko so pa tudi, če grejo za njim...

in kaj zdej narest? upat, da med pregonom ne bo naredil še kaj hujšega? ali upat, da se bo ustavil v naslednjem bifeju in mu tam zaplenijo avto?
Mnogo bolj verjetno je, da bo do nesreče (pogosto s hudimi posledicami) prišlo med filmskim pregonom, kot med mirno vožnjo do doma.
Mnogo bolj verjetno je, da bo izplen večji med pregonom, če ga dobijo (se še manjkajoča žarnica v opremi najde), kot pa če ga obiščejo naslednji dan.
Kako se zdej odločit?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja, tud če ga ne preganjajo, gre lahko v naslednjem semaforju spet skozi rdečo... in je isto lahko huda piz.darija.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Mnogo bolj verjetno je, da bo do nesreče (pogosto s hudimi posledicami) prišlo med filmskim pregonom, kot med mirno vožnjo do doma.
In zelo verjetno je, da bo tak pijanček do doma pripeljal zelo mirno in varno, verjetno bo še bolje vozil, kot pa ko je trezen?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no ja, tud če ga ne preganjajo, gre lahko v naslednjem semaforju spet skozi rdečo... in je isto lahko huda piz.darija.
Ta možnost vedno obstaja, ampak če ga preganjajo bo šel pa zagotovo skoz vse rdeče, na vsej poti, pa gas do daske.

sej tudi tist v novem mestu je šel skoz rdečo med lovom, ne prej. valjda da ne bo pobegnil, pol pa počakal pri rdeči lol.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
In zelo verjetno je, da bo tak pijanček do doma pripeljal zelo mirno in varno, verjetno bo še bolje vozil, kot pa ko je trezen?
Tako kot že 1000x prej.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.388
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Če ne ustaviš policaju, pridejo lepo naslednji dan zjutraj, te vklenejo in odpeljejo pred celo ulico v kiblo in te odpeljejo kot največjega kriminalca k sodniku na zaslišanje. Marsikoga bi to bila kazen, k bi ga odvrnila od bega, ne pa zagroženih 1000.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

grims-1.gif
Torej hotel si povedat, da poznas nekega policista, ki naj bi bil pomocnik komandirja. Ima vikend v tvoji blizini in ima tam zabave kljub temu da je na bolniski. Pomoje bo ful vesel ce mu kdo pride v kontrolo in mu pove da je nek suzica na alterju povedal kaj pocne. Tok o tvoji kratki pameti.

Kok se ti sekiras je meni precej vseeno. Jaz sem toliko fer, da ti prej povem, da dolocenih stvari ne bom jemal kot hec.

Da pa ne bo dvomov - meni je vseeno s kom ti pijes in pri komu na crno delas. Lahko je to sam generalni direktor policije pa ne bos imel nobenih popustov. V bistvu imam take gobcace najraje "a se vi kaj pogovarjate s svojimi sefi? Poznate xy? -ja se, ce ga poznate tudi vi, vam lahko pomaga pri razumevanju pravnega pouka, nasvidenje" sicer pa ne cenim ravno ljudi, ki se v privatnem casu druzijo s clovekom ki grozi po forumih in ki fizicno obracunava ce se s kom glede cesa ne strinja. Tako da ta tvoja stranka na crno pri meni ni ravno v cislih kdorkoli ze je.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

ko bi ti vedel, koliko se jih vsak dan pripelje domov mirno in varno...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.388
113
hoces rect koliko se jih pripelje domov brez nesrece? Oz koliko jih privijuga do doma pa se jim nihce ni nasproti pripeljal? To ne pomeni da se domov pripeljejo varno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Brezvezna diskusija.

V tistem trenutku, ko si naredil izpit si sprejel pravila igre na cesti in "podpisal", da boš pazil tudi na druge udeležence v prometu.

To pa pomeni, da boš vozil po omejitvah, da NE boš vozil pijan ipd. in tudi DA BOŠ upošteval signale in navodila pooblaščencev - tj. policije.
Če tega ne boš, boš pa nosil vse posledice - tj. kazni in v skrajnem primeru zaplembo vozila in celo tožbo za povzročeno škodo ali celo smrt.

In JA - meni kot udeležencu v prometu je v interesu, da se nevarni primerki (vožnja pod vplivom alkoholom/drog, neupoštevanje pravil (vožnja v rdečo, divjanje, neupoštevanje "ustavljanja" ipd.) čimprej spravi s ceste.

Se tudi zavedam, da v primeru pregona obstaja možnost, da bo nastal "kolateralna škoda" - ampak za to ne morem in nebom krivil policije ampak zgolj in samo tistega, ki je bežal.
Za vse, ki mogoče ne dojamejo povezave vzroka in poseldice: če bi ustavil, ne bi prišlo do pregona in ne bi nastala še bolj nevarna situacija - ergo: samo ustaviti je treba.

Pa še nekaj - vsi tisti, ki nimate jajc ustaviti in odgovarjati za svoje dejanja, ste navadne p.izde, enako velja za tiste, ki takšno početje zgovarjate. (sorry - moral sem).

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Brezvezna diskusija.

V tistem trenutku, ko si naredil izpit si sprejel pravila igre na cesti in "podpisal", da boš pazil tudi na druge udeležence v prometu.

To pa pomeni, da boš vozil po omejitvah, da NE boš vozil pijan ipd. in tudi DA BOŠ upošteval signale in navodila pooblaščencev - tj. policije.
Če tega ne boš, boš pa nosil vse posledice - tj. kazni in v skrajnem primeru zaplembo vozila in celo tožbo za povzročeno škodo ali celo smrt.

In JA - meni kot udeležencu v prometu je v interesu, da se nevarni primerki (vožnja pod vplivom alkoholom/drog, neupoštevanje pravil (vožnja v rdečo, divjanje, neupoštevanje "ustavljanja" ipd.) čimprej spravi s ceste.

Se tudi zavedam, da v primeru pregona obstaja možnost, da bo nastal "kolateralna škoda" - ampak za to ne morem in nebom krivil policije ampak zgolj in samo tistega, ki je bežal.
Za vse, ki mogoče ne dojamejo povezave vzroka in poseldice: če bi ustavil, ne bi prišlo do pregona in ne bi nastala še bolj nevarna situacija - ergo: samo ustaviti je treba.

Pa še nekaj - vsi tisti, ki nimate jajc ustaviti in odgovarjati za svoje dejanja, ste navadne p.izde, enako velja za tiste, ki takšno početje zgovarjate. (sorry - moral sem).

467716-post_slo.gif
Odlično napisano!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kot je povedal msjeur. Me je bilo strah, da se bo dejansko človek vsedel v avto. Sem bil klican, naj se postavim na avtobusno postajo in čakam, če se pripelje mimo. Itak, da nisem verjel. Na mojo žalost pride mimo. WTF? Speljem in mu sledim 100m zadaj. Ne moreš verjet, kako se je peljal lepo po sredini svojega pasu brez vijuganja.
shocked-1.gif
splet okoliščin. Spet drugi je pa na ravnini zagaral v betonski konfin. Kaj pa če bi takrat ravno pripeljala mlada družina. Ja, kaj pa če bi takrat ravno v lokalu 7 ljudi pili svoj zadnji pir. In ja, ogromno je ljudi, ko pripeljejo domov mrtvo pijano lepo po svoji strani. Ne, ne zagovarjam tega. To je pač kruta realnost, ne si zatiskat oči. In Msejour je lepo napisal, da se lahko stvari uredijo tudi na lepši in bolj varen način. Tudi sam sem tega mnenja.

Spet me čudi tole. Nabašeš radar in lastnik avtomobila avtomatsko odgovarja. Državo ne zanima, kdo, kje, kaj. Cola se. A v tem primeru pa ne? 1x boš tako posodil, potem ne več. Kraja tablic je pa prijavljena in ne bo oškodovan po nedolžnem. Kaj pa če je vedno tako? Ja prov, potam pa za njim, no matther what, ker že tako zagovarjate tole. Dobili boste enega, ostalih 20 bo pa živih prišlo do doma. Sintič vam pa skoz tupi, kaj je s temi dvajsetimi? Ja nič. Doma so.

edit: gr69 točno tako. Ampak, če eden nima toliko jajc, se da stvari urejat na bolj eleganten način. Ne da se potem še dodatno ogroža, če že dobijo pijanega za volanom.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: