Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:
Zdaj pa jaz ne razumem več.
Torej, v zgornji anketi vodite v večini z DA. Po tem sodeč je policist ravnal pravilno.
Na kaj točno se nanaša ta DA? Da ga je preganjal ali da ga je na koncu povozil? Prvi del glede preganjanja je logičen, če pa gre za tole zadnje (da ga je povozil, torej "zob za zob"), me močno skrbi. Ma, dajte no, policist ga ni povozil po nesreči, temveč ... (da ne bo tako bolelo) v afektu. Če bi napisal "ker je bil to njegov cilj", bi bilo neustrezno. Prvič, ker mu tega ne morem dokazat, drugič pa, ker so to hude obtožbe.
Mislim si pa svoje ...
Če to verjameš, prav. Jaz pa verjamem, da je bila pač nesreča. Mulo je bežal, policaj ga je lovil, in ko in če hočeš uspešno lovit, pač ne moreš gledat na varnostno razdaljo do kretena, ki beži. Čim bližje in ga stisnit, da ustavi. In tega se ne da naredit na 50 metrov razdalje. Še 50 cm je pri motoristu preveč. In ko uni spredaj pade, je razplet jasen. Tako pač je, bežeči pa si je kriv čisto sam.
In če je bežeči dovolj nevaren (se na YT tudi pri nas najdejo posnetki bežečih motoristov z 200 skozi naselje), se mi zdi nujno, da ima policist pravico da ga, če ne gre drugače, enostavno butne s ceste tam, kjer je to za ostale udeležence varno (za bežečega je seveda vseeno).