Policija?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Če sem pravilno razbral iz prej napisanega...ti situacijo, v kateri se policist ustavi in med sestopanjem iz motorja pade ter se poškoduje smatraš za povzročitev nesreče s težko telesno poškodbo? DA/NE?

DA. O tem ni nobenega dvoma.
Padec z motorjem je povzročitev nesreče, zlom ključnice pa težja poškodba. Tako bi policaj napisal v zapisnik, če bi se tebi zgodilo isto. Pa pri nesrečah s telesnimi poškodbami tud moraš poklicat policijo, pa ne mislit da zastonj pridejo. In če bi kar sam odšel do bolnice, bi ti zaračunali še pobeg - na policijo bi te prijavili na urgenci, to so dolžni narest.

Stari, ti si živa legenda. Mulder ti ne seže do jajčk...
stupid-1.gif
preberi si Tole pa boš videl, da so policaji popolnoma enakega mnenja kot jest.
med tistim policajem z motorjem in tole upokojenko je razlika samo ta, da se ta upokojenka ni poškodovala, pa da so kazni pri nas večje.

No koliko bi ti dal kazni temu našemu policaju, ki je povzročil nesrečo s hujšo telesno poškodbo? v €€€€ mislim?

Pa če meniš, da policaj sme kršit predpise in nekaznovano povzročat nesreče, pa to napiši. Pa če je tako, še napiši da zagovarjaš neenakost pred zakonom.
Smo nekej bluziš o nekih jajcih, svojega mnenja te je pa sram napisat.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa dobro....kaj ta policija je samo in izključno namenjena za urejanje promata in pisaje kazni ???

Kar je bilo meni ukradenega še vedno niso našli in tudi ne bodo!Ker sploh ne iščejo!

Bi lahko ti policaji delali še kaj in ne samo polnili državni proračun.Pa mimogrede....policiste sploh ne briga za našo varnost...če se brigaš zase boš ok ,če ne pa ne.

Ko se govori že od mrtvih na cestah ki jih je 200.....pa bi blo pametno pomislit na tistih 600 samomorov ki se zgodijo.
Se sprašujem koliko jih naredi samomor na cesti?

Pa policisti so tudi ljudje...prijatelj je imel prometno pa je šel s ceste in so prišli policaji...ma niso dali nobene kazni ker ni bil nobeden udeležen poleg voznika pa tudi poškodb ni bilo....so pa rekli celo da naj toži cestno.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
(...)
Kaj pa enakost pred zakonom? jest še za neprivezanost dobiš kazen, policaj pa za zlomljno ključnico nič?

Kaj ti te dela tip? To ti resno ali samo trolaš?! Kapiraš da je sam sebi zlomil ključnico? Hočeš da še sam sebe toži?

In za neprivezanost se ti zdi nesmiselno dobiti kazen? Če malce pomislimo s tem ne ogrožamo samo sebe. Ko se boš nekam zaletel pri majhni hitrosti bi te pas morda rešil poškodbe in bi te bolj skrbelo zavarovanje. Brez pasa pa boš z glavo udaril ob volan, pretres možganov z možnimi hudimi komplikacijami, urgenten primer. Do tukaj še vse vredu, ker je tvoj avto in tvoja glava a ne? Ampak poglej kdo prihaja, gospod rešilec! Rešilec, ki bi morda moral biti še nekje pa ne more, ker se ti nisi pripasal! Potem pa mora centrala nekomu, ki sedi zraven svoje krvaveče žene povedati, da bo rešilec prišel komaj čez pol ure! Pa še v bolnici boš zasedal prostor in osebje!

Citat:
Pa povej, zakaj mora bit obsojeni v Ameriki, kjer imajo še smrtno kazen pred izvršitvijo smrtne kazni zdrav?
In ga prej pregleda zdravnik? k si tako pameten.

mimogrede, samomor v sloveniji ni dovoljen.

Z googlom je vsak pameten.
wink-1.gif

edit: Sedaj sem še zgoraj videl link do tiste upokojenke. Popolnoma brezveze razmišljati o tem primeru ker ne veš kaj se je zgodilo (omenjena je bila tudi velika hitrost), ker so takšne male novičke večinoma popolne laži in izmišljotine. Samo da se zanimivo sliši folk pa potem tole širi in se rodi mit.

Nazadnje urejeno:

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Nekje je nekdo napisal, da so policaji zato, da nadzorujejo promet in kaznujejo tiste, ki ne upoštevajo predpisov. Kar se čisto strinjam, ampak naloge policije in policajov so še druge in a jih upravljajo tako vestno kot pisanje kazni zaradi hitrosti, napačnega parkiranja, ker nisi privezan,...? Ne, ker tam je treba še marsikaj drugega narediti kot dvigniti liziko in napisati kazen.

Iz lastnih izkušenj govorim, da v 99% primerov bo policist nadrkan in bo napisal kazen, zakaj je pa drugo vprašanje?

Imam tudi izkušnje 2 izkušnji pri opravljanju postopkov, ko sta policaja kasneje na obravnavi lagala kako je dejansko postopek potekal in njihovi nadrejeni ju je zagovarjal in prav tako sodnica. Ne glede na to, da policaj ni poznal niti zakonov, se nič ni spomnil ampak je govoril, da ponavadi on tako pa tako ravna, medtem ko 3 moje pritožbe so govorile popolnoma nasprotno in sem cel čas enako trdil. Pač tako je pri nas sodišče in policija delujejo z roko v roki in si krijejo hrbet in nas navadne državljane lepo kaznujejo, medtem ko se nekateri sprehajajo brez težav okoli in to kljub večjim prekrškom. Pri enem izmed postopkov proti Strojanovim so ustavili postopek, ker je bil napisan napačno priimek enega izmed obtoženih. Jaz pa lahko rečem, da še niti en plačilni nalog ni bil pravilno izpolnjen (od napačno prepisanih osebnih podatkov, navedbe zakona in člena, kraja prekrška,....) in to na sodišču ne upoštevajo ampak te obravnavajo zaradi tistega kar policist reče, da si storil in ne tistega kar je napisano na plačilnem nalogu. Pač takšna poštena država smo in tudi sodniki so preslabo plačani.

Kar se pa tiče drugih nalog policije me pa zanima komu so kdaj policisti vrnili kakšno ukradeno stvar, razrešili tatvino,.... meni in mojim bližnjim še nobeno in so nam 2 krat vlomili v klet, ukradli 3 kolesa, 2 avtomobila, vse 4 gume,.... in edino kar so vrli policist naredili so vprašali, če mogoče poznamo krivca.

In potem je tukaj še ena zanimiva stvar kako vodijo statistiko rešenih primerov. Namreč vse tiste primere kjer je storilec znan obravnavajo kot, da so jih rešili in zato je procent preiskanih kazenskih dejanj veliko višji kot je dejansko in to je povedal policist, ki je sam dela to statistiko in je dobil takšna navodila, da mora to upoštevati.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
"Navadni" policaji samo ubogajo ukaze, če se reče postavi radar tam in tam se to naredi. Če se reče več bomo kaznovali zaradi pasu in prehitre vožnje se to gre delat. Strategija --> vodja patrulj --> taktika --> policist --> operativa

Glede ukradene robe je zelo težko, sploh kje začeti če pa so edine informacije da je neka stvar izginila?? Ne morejo se iti neke hude preiskave z zelo majhno verjetnostjo zadetka za malenkosti. V bistvu se pri eni sami prijavi nič ne naredi, je samo za statistiko. Mora biti več prijav v nekem prostoru in času, da se bo kaj naredilo. Tako da kraje le prijavite, če že ne za kaj drugega pa za statistiko! In ja, morda ne boste verjeli, ampak ukradene stvari se tudi najdejo, tatu se da lisice na roke in začne se klicati lastnike predmetov (oz. večinoma se proda na dražbi ker ljudje ne prijavijo!).

Se pa moram strinjati, da je kvaliteta policije padla. Ampak hecna stvar pri policiji je, da je policija VEDNO odraz prebivalstva, ki ga represira. Policaj večkrat sreča nasilneže in tako nedolžen hitreje dobi s pendrekom. Policija tudi sama po sebi ne more efektivno učinkovati. Mora biti tesno povezana s prebivalstvom in sodelovati. Če pa se ljudje samo pritožujejo in ovirajo policijo pa je tako kot je.

Pa še to: hočete biti svobodni ali varni? Oboje ne gre! Se trudimo najti zlato sredino ampak...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kaj ti te dela tip? To ti resno ali samo trolaš?! Kapiraš da je sam sebi zlomil ključnico? Hočeš da še sam sebe toži?
A resno misliš, da nekdo, ki zleti s ceste in SAM SEBE poškoduje ne dobi kazni?
če ne veš, država pokasira tud od takšnih, civilne tožbe s tem nimajo nobene veze.

Citat:
In za neprivezanost se ti zdi nesmiselno dobiti kazen? Če malce pomislimo s tem ne ogrožamo samo sebe. Ko se boš nekam zaletel pri majhni hitrosti bi te pas morda rešil poškodbe in bi te bolj skrbelo zavarovanje. Brez pasa pa boš z glavo udaril ob volan, pretres možganov z možnimi hudimi komplikacijami, urgenten primer. Do tukaj še vse vredu, ker je tvoj avto in tvoja glava a ne? Ampak poglej kdo prihaja, gospod rešilec! Rešilec, ki bi morda moral biti še nekje pa ne more, ker se ti nisi pripasal! Potem pa mora centrala nekomu, ki sedi zraven svoje krvaveče žene povedati, da bo rešilec prišel komaj čez pol ure! Pa še v bolnici boš zasedal prostor in osebje!
Kakšne traparije pišeš.
Vsi tisti razlogi za kaznovanje neprivezanega, katere si napisal, ki bi se lahko mogoče zgodili ČE...... pa se niso zgodili... pa bi ga kaznoval tudi ko se ni nič od tega zgodilo, so se temu policaju tud res zgodile, je prišel rešilec, zasedal bolnico, edino na 100% bolniško, ki smo mu jo plačali davkoplačevalci si še pozabil.
LOL ti bi neprivezanemu dal kazen, ker ogroža sebe, tistemu, ki je sebe ogrozil in se polomil pa ne. LOL
Bom pa še jest napisal tako kot nekateri tu vedno radi napišejo, kaj če bi ravno takrat otrok prišel mimo motorja, pa bi se motor zvrnil še nanj?

Citat:
Sedaj sem še zgoraj videl link do tiste upokojenke. Popolnoma brezveze razmišljati o tem primeru ker ne veš kaj se je zgodilo (omenjena je bila tudi velika hitrost), ker so takšne male novičke večinoma popolne laži in izmišljotine. Samo da se zanimivo sliši folk pa potem tole širi in se rodi mit.
V tistem linku ni nikjer omenjena velika hitrost, temveč neprilagojena hitrost, kar je razlika.
Padec z motorjem, pri katerem zlomiš ključnico je povzročitev nesreče s hudo telesno poškodbo, To bi moralo bit vsakemu jasno, in tudi policajem je to jasno, vsaj kadar pišejo kazni drugim. Neglede na to, da je motorist poškodoval le sam sebe. Tudi ko s ceste zletiš in samo sam sebe polomiš, je povsem isto. Ni dvoma, da ti bo policaj napisal kazen. Tudi mora jo. Zapisnik je obvezen.

In je povsem logično, če dobiš kazen zaradi neprivezanosti, ko se ni še nič zgodilo, zakaj je nebi dali tistemu, ki je že povzročil nesrečo, in se tud poškodoval. A tu pa ni razloga kaj če..... bi otrok mimo prišel naprimer, al pa kdo nasproti pripeljal...
Tisti link od hrvatice sem prilimal samo za podkrepitev mojih trditev. Kolk je točno tisto pisanje ne vem, se pa da razbrat da je ženska padla, ni se poškodovala, policaj pa napisal kazen, povsem v skladu z zakonom. pri nas nebi blo razen višine kazni nič drugače. Vsekakor smatram padec s kolesom ali motorjem za hujši prekršek, kot neprivezanost. še posebej, če se udeleženec pri tem huje poškoduje. (zlom se smatra za hujšo poškodbo).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
"Navadni" policaji samo ubogajo ukaze, če se reče postavi radar tam in tam se to naredi. Če se reče več bomo kaznovali zaradi pasu in prehitre vožnje se to gre delat. Strategija --> vodja patrulj --> taktika --> policist --> operativa

Glede ukradene robe je zelo težko, sploh kje začeti če pa so edine informacije da je neka stvar izginila?? Ne morejo se iti neke hude preiskave z zelo majhno verjetnostjo zadetka za malenkosti. V bistvu se pri eni sami prijavi nič ne naredi, je samo za statistiko. Mora biti več prijav v nekem prostoru in času, da se bo kaj naredilo. Tako da kraje le prijavite, če že ne za kaj drugega pa za statistiko! In ja, morda ne boste verjeli, ampak ukradene stvari se tudi najdejo, tatu se da lisice na roke in začne se klicati lastnike predmetov (oz. večinoma se proda na dražbi ker ljudje ne prijavijo!).

Se pa moram strinjati, da je kvaliteta policije padla. Ampak hecna stvar pri policiji je, da je policija VEDNO odraz prebivalstva, ki ga represira. Policaj večkrat sreča nasilneže in tako nedolžen hitreje dobi s pendrekom. Policija tudi sama po sebi ne more efektivno učinkovati. Mora biti tesno povezana s prebivalstvom in sodelovati. Če pa se ljudje samo pritožujejo in ovirajo policijo pa je tako kot je.

Pa še to: hočete biti svobodni ali varni? Oboje ne gre! Se trudimo najti zlato sredino ampak...

Bi lahko kar direkt napisal, da policaji raje kasirajo na zato primernih odsekih, namesto da bi lovili kriminalce.

Od prehitrih voznikov tam takoj za tablo dobro zaslužijo, še posebej ker so tablo namenoma nepravilno postavili, od lovljenja kriminalcev pa imajo samo delo in stroške.
In ko se jim kak kriminalc sam pokaže, raje pogledajo proč, saj se bodo lahko kdaj še kdaj srečali na samem. Zakaj pa včas ni blo tega problema?
A ko tebi kdo kaj ukrade ne preiskujejo zaradi majhne vrednosti, medtem ko nepripenjanje pa znajo dobro lovit.
Kot da bi večje zadeve, kot je rop SKB sefov raziskali? Pa tisti ki so rop izvedli zagotovo niso bili amaterji in začetniki v tem poslu, kot profesionalci bi morali biti policiji dobro znani. No saj mogeče tudi so, pa jih kdo ščiti.
Ja res, pri nepripetih država zasluži €€€, če pa dobi lopova, ki je tebi kaj ukradel pa nič, samo stroške. Tu je ta razlika v vrednosti, če ne veš.

Ja, kako policija dela, je odraz prebivalstva, mnenje prebivalstva pa veš kdo usmerja. In država je lepo prepričala ljudi, da zahtevajo višje kazni za prometne prekrške, tudi nepripenjanje, čeprav se je še vedno pokazalo, da višje kazni ne doprinesejo k višji varnosti. Zaradi ekstremistov najebajo povprečni in nenevarni vozniki, hujših prekrškarjev pa itak ne dobijo. Da bi javnost zahtevala večjo uspešnost pri raziskavi kaznivih dejanj pa ne slišimo. So uspešno prepričali ljudi, da kao se to ne da, da je zahtevno... potem pa še statistiko prirejajo, kot si napisal.
Ja, policija bi morala s prebivalstvom sodelovati. Ampak dokler jim je glavna naloga, kako od nas izpulit še dodatne €€€€, ponavadi za nepomembne prekrške, večkrat celo z goljufijo... vsaj kar se mene tiče, s sodelovanjem ne bo nič. Tud motorja ne bom dvignil, če bo policaj slučajno spodaj. Policaji so si to sami zakuhali.
Pa so drugi bolj pametni ljudje podobnega mnenja. Pa saj policaji - vsaj višji tudi to vedo, pa jim je ljubši pokasiran denar, kot pa uspešno preganjanje kriminala.

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Se boma morala strinjati, da se ne strinjama hehe. Nekako me ne razumeš oz. mogoče pa nočeš razumeti ker imaš neko mišljenje zavarjeno v glavo in kar prebereš po svoje. Jaz sem v bistvu hotel samo pokazati na višje položaje v policiji, oni sprejemajo slabe odločitve, sovraštvo pa leti na policiste na operativnem nivoju. Hotel sem tudi izpostaviti, da ljudje ne razumejo kako je biti policaj, ni vse tako enostavno in biti policaj ne pomeni biti bog ceste. Če so policisti preveč pasivni pri lovljenju težjih kriminalnih dejanj je to kvečjemu zaradi preveč zaščitniških zakonov. Ena majhna napaka pa so najebali in pri tako majhni plači ne bo noben šel riskirat.

In zraven še pridejo izjave naj gredo raje rop SKB banke raziskat, za takšne zadeve so zadolženi drugi oddelki.

Kazni se ne dobijo, ker nekdo sam sebe poškoduje ampak ker je pri pregledu situacije bilo opaženo očitno kršenje predpisov. Če vidijo par kilometrov dolgo zavorno sled verjetno ni bilo vse vredu.

Ampak glej, če niti ne razumeš zakaj se moraš privezati potem mi je pa vse jasno.
tongue-1.gif

Bom jaz strejlal preko tvoje glave pa se potem izgovarjal: "če če če ... pa ni bilo nič!". Torej bi se ti pripasal šele med nesrečo ali kako?
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Jaz sem v bistvu hotel samo pokazati na višje položaje v policiji, oni sprejemajo slabe odločitve, sovraštvo pa leti na policiste na operativnem nivoju. Hotel sem tudi izpostaviti, da ljudje ne razumejo kako je biti policaj, ni vse tako enostavno in biti policaj ne pomeni biti bog ceste. Če so policisti preveč pasivni pri lovljenju težjih kriminalnih dejanj je to kvečjemu zaradi preveč zaščitniških zakonov. Ena majhna napaka pa so najebali in pri tako majhni plači ne bo noben šel riskirat.
In zraven še pridejo izjave naj gredo raje rop SKB banke raziskat, za takšne zadeve so zadolženi drugi oddelki.
:
Tole kar pišeš ni nič drugega, kot izgovarjanje en na drugega, pa vsi so v istem teamu. Polocist na cesti se bo izgovarjal, da so mu tako naročili, tisti višji pa na policaja, saj te je on kaznoval ne mi (lahko bi dal opomin). V ta sistem pa komot lahko vklopimo še zakonodajo in sodstvo, ki skupno poskrbijo za naše denarnice.

Citat:
Kazni se ne dobijo, ker nekdo sam sebe poškoduje ampak ker je pri pregledu situacije bilo opaženo očitno kršenje predpisov. Če vidijo par kilometrov dolgo zavorno sled verjetno ni bilo vse vredu.
Tudi če ni sledi zaviranja, je jasno, da je pri izletu s ceste prišlo do kršenja predpisov, pravtako kot pri padcu z motorjem. Če pa pri nesreči pride do hujših poškodb, so pač kazni višje. Če pri nesreči ne pride do poškodb, se pobereš al pokličeš kolega s traktorjem ki te spravi iz jarka in ni treba klicat policije, če pa je kdo telesno poškodovan je pa obravnava policija obvezna.
Če te je pa policaj pri padcu ali izletu s ceste (beri pri prekršku) ravno videl ti bo pa napisal kazen, lahko se tud odloči za opomin, vendar če je kdo poškodovan opomina ne sme napisat .

Citat:
Ampak glej, če niti ne razumeš zakaj se moraš privezati potem mi je pa vse jasno.
tongue-1.gif

Bom jaz strejlal preko tvoje glave pa se potem izgovarjal: "če če če ... pa ni bilo nič!". Torej bi se ti pripasal šele med nesrečo ali kako?
grin1.gif
Glej, jest dobro razumem, zakaj nekdo za nepripenjanje dobi kazen.
Ne razumem pa, zakaj smatrate (večina vas je takih tukaj), da policaj ne zasluži kazni, če na mestu pade z motorjem in si ob tem zlomi ključnico. To je zamene povzročitev nesreče s hujšo telesno poškodbo, pa kakorkoli obračam. Za kar je v zakonu predvidena kazen. Povsem enako, kot če po svoji krivdi zapelješ v jarek in se poškoduješ.

Mogoče bi ti drugače razmišljal, če bi se z motorjem tam zvrnil in poškodoval jaz, a bi tud rekel da ne zaslužim kazni? ker....?
Pa bo prišla policija, ker mora če je kdo poškodovan, rešilec, delo zdravnikov, bolniška, le da ne bo 100% na davkoplačevalske stroške, pa za motor bom kar sam plačal popravilo ali zavarovanje, za razliko od policaja + kazen za povrh.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
med tistim policajem z motorjem in tole upokojenko je razlika samo ta, da se ta upokojenka ni poškodovala, pa da so kazni pri nas večje.

Je še ena, zelo pomembna razlika. Upokojenka se je bojda premikala s kar veliko hitrostjo, policist na motorju pa naj bi miroval. Česa konkretno bi ti tega policista obtožil? Pa ne mi kvačkat nekaj o "povzročitvi nesreče..."

Citat:
No koliko bi ti dal kazni temu našemu policaju, ki je povzročil nesrečo s hujšo telesno poškodbo? v €€€€ mislim?

Kazni nič (ker, kot že omenjeno, ga nimaš za kaj kaznovat...če se motim, mi dokaži nasprotno. Pa še enkrat...pusti tisto o "povzročitvi nesreče..."), bi mu pa odbil nekaj simboličnega pri plači ali pa da plača razliko v zavarovalni boniteti. In tvoj odgovor bo seveda v stilu: "Če bi to naredil navadni smrtnik, bi dobil topatopato kazen..."

Citat:
Pa če meniš, da policaj sme kršit predpise in nekaznovano povzročat nesreče, pa to napiši. Pa če je tako, še napiši da zagovarjaš neenakost pred zakonom.

Od kje ti ta ideja? Prosim citiraj del mojega besedila, kjer sem omenjal kršenje predpisov s strani policista? Kateri predpis je kršil, če je bil štorast in se med sestopanjem prevrnil?

Citat:
Smo nekej bluziš o nekih jajcih, svojega mnenja te je pa sram napisat.

Rajši sem tiho, kot pa da pišem takšne nebuloze, kot jih berem izpod tvojih tipk... Sploh pa ne vem, kaj mi je bilo, da sem se spustil v takšno "debato"...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Torej ljudje dobijo kazen, ko sami sebe poškodujejo? To se napiše na papir? Oseba A je zlomila ključnico osebi A in za to dobila kazen x EUR?

Pa tole foro, da so nadrejeni v istem teamu povej kakšnemu policaju, ga boš lepo nasmejal. Kot sem že dejal, nimajo spoštovanja do policistov na cesti, od njih se vse zahteva in nič ne da. Ali pa jim to povej kar preko interneta, mislim, da obstaja nek neuraden forum policije.

[zbrisan link] predator je dal ta pravega

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Ja samo tam bo dvakrat strosil nebulozo pa bo odstranjen. Ker tole samo ta forum prenese.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Je še ena, zelo pomembna razlika. Upokojenka se je bojda premikala s kar veliko hitrostjo, policist na motorju pa naj bi miroval. Česa konkretno bi ti tega policista obtožil? Pa ne mi kvačkat nekaj o "povzročitvi nesreče..."
Kaj pa povzročanje splošne nevarnosti?
Tista upokojenka ni bila kaznovana zato, ker naj bi prekoračila dovoljeno hitrost, ampak ker je povzročila nesrečo.
Policaj je že mogoče miroval, samo motor ni miroval, ko je udaril ob njegovo ključnico in jo polomil.
Glej, če na klancu pozabiš pritegnit ročno, in se ti avto spelje, je to kaznivo ali ni? Če pa motorja ne postaviš na nogice je pa povsem isto. S tem, da slednje ni ostalo brez posledic, mislim na telesne poškodbe.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Kazni nič (ker, kot že omenjeno, ga nimaš za kaj kaznovat...če se motim, mi dokaži nasprotno. Pa še enkrat...pusti tisto o "povzročitvi nesreče..."), bi mu pa odbil nekaj simboličnega pri plači ali pa da plača razliko v zavarovalni boniteti. In tvoj odgovor bo seveda v stilu: "Če bi to naredil navadni smrtnik, bi dobil topatopato kazen..."
Da, moj odgovor bi bil ravno tak, kot si napisal. v podkrepitev da bi se res zgodilo tako sem nalepil link od hrvatice.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Od kje ti ta ideja? Prosim citiraj del mojega besedila, kjer sem omenjal kršenje predpisov s strani policista? Kateri predpis je kršil, če je bil štorast in se med sestopanjem prevrnil?
Ne sme bit štorast. Motor se ne sme prevrnit, še najmanj pa na človeka. in ker se je motor prevrnil, je kršil predpise. Pač vozila v tistem trenutku ni obvladal. Voznik pa mora vozilo obvladat v vsakem trenutku.
Kaj če bi ravno takrat prišel mimo otrok, pa bi se motor zvrnil nanj? Mislim ta trapast izgovor o tem otroku stalno prebiram. In o tem kaj če bi..... pa smo kaznovani tud za to, kaj če bi.
Tud če boš zletel s ceste boš kaznovan, to je pomoje isto.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Kaj pa povzročanje splošne nevarnosti?

Citat:
KZ člen 317 odstavek I pravi:
Kdor s požarom, povodnijo, eksplozijo, strupom ali strupenim plinom, z ionizirajočim sevanjem, z motorno silo, električno ali kakšno drugo energijo ali s kakšnim drugim splošno nevarnim dejanjem ali sredstvom ali z opustitvijo dejanja, ki bi ga bil dolžan storiti za zagotovitev splošne varnosti ljudi in premoženja, povzroči nevarnost za življenje ljudi ali za premoženje velike vrednosti, se kaznuje z zaporom do treh let.

Res, neroden policist je bil s svojim dejanjem izredno nevaren.
zmaga.gif

Citat:
Tista upokojenka ni bila kaznovana zato, ker naj bi prekoračila dovoljeno hitrost, ampak ker je povzročila nesrečo.

Ne bluzi. Kaznovana je bila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Še en dokaz, da sam ne veš, kaj bi rad...

Citat:
Policaj je že mogoče miroval, samo motor ni miroval, ko je udaril ob njegovo ključnico in jo polomil.

Ta je v stilu tistih: "Gospod policist...normalno sem se peljal po cesti, ko je pred mene izven zavarovanega prehoda za pešce nenadoma skočilo drevo, kateremu se nisem mogel izogniti."
hysterical-1.gif

Citat:
Glej, če na klancu pozabiš pritegnit ročno, in se ti avto spelje, je to kaznivo ali ni? Če pa motorja ne postaviš na nogice je pa povsem isto. S tem, da slednje ni ostalo brez posledic, mislim na telesne poškodbe.

Kaj pa, če si v fazi postavljanja motorja na nogice? Po katerem členu bi ti tukaj štorastega policista kaznoval?

Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Ne sme bit štorast. Motor se ne sme prevrnit, še najmanj pa na človeka. in ker se je motor prevrnil, je kršil predpise. Pač vozila v tistem trenutku ni obvladal. Voznik pa mora vozilo obvladat v vsakem trenutku.
Kaj če bi ravno takrat prišel mimo otrok, pa bi se motor zvrnil nanj? Mislim ta trapast izgovor o tem otroku stalno prebiram. In o tem kaj če bi..... pa smo kaznovani tud za to, kaj če bi.
Tud če boš zletel s ceste boš kaznovan, to je pomoje isto.

Če se motor prevrne nate in te poškoduje, je to posledica tvoje nerodnosti. Če se motor prevrne in pade na otroka, je to lahko malomarnost. Če pa tebe vrže iz ovinka, pa je to (ponavadi, ne vedno) kršenje ZVCP. In te tri zadeve meni še zdaleč niso iste...

En predlog...spoznaj in priznaj, da ti na trenutke dela "buta buta", ne pa da svoje bedne zlajnane principe goniš do onemoglosti tipkovnice in naprej...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj je za driftanje tudi kazen neobladovanje vozila
smirk-1.gif

ali pa kazen če ti gume zavrti v prazno (pa čeprav je gladek asfalt)
crazy1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
saj je za driftanje tudi kazen neobladovanje vozila
smirk-1.gif

ali pa kazen če ti gume zavrti v prazno (pa čeprav je gladek asfalt)
crazy1.gif

Kakšno vezo ima to z nerodnim policistom?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Še ne poznam primera, da bi policist kaznoval nekoga, ki bi mu pri speljevanju malce zaškripale gume (recimo en obrat), po drugi strani pa sem doživel, da je bil ustavljen (ne vem, če tudi kaznovan) tisti, ki je za seboj pustil 5m špuro. Prvo se zgodi nenamenoma, drugo namenoma. In celo naši "nesposobni" policisti to znajo ločit. Podobna zadeva je pa po vsej verjetnosti pri driftanju.