Policija?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Dobri policaji znajo dobro oceniti karakter. Nekoga, ki se mu jebe in je vsem jasno, da bo nadaljeval se ne izreče samo opozorilo. Nekomu, ki je npr. prekoračil hitrost, ker se mu mudi v bolnico k poškodovani ženi pa se da samo opozorilo (se ga samo spusti). In tako je tudi prav, policija mora gledati tudi na ugled. In v nekem primeru narediš več škode z kaznijo, ker bo kaznovani samo začel sovražiti policijo.

Ali pa še malce bolj ekstremen primer, ki je tudi resnična zgodba: policist na motorju ustavi prehitro vozeče vozilo, kar krepko prehitro. Pri postavitvi motorja na nogo ni najbolj spreten in se prevrže, zlomi ključnico. Osebi iz ustavljenega vozila dvigneta motor iz njega in pokličeta rešilca. Kaj mislite, sta dobila kazen?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jao
bonk.gif
. Pa kamionđijam, ki jim spodrsne na štengah ob vstopu v kabino kamiona tudi, ane? It doesn't take a wise guy to figure that out. Vsakemu se to lahko zgodi.

@tema: Sem za to, da policisti opozarjajo in ne kaznujejo vsepovprek. Mene je enkrat ustavil policaj pri vključevanju na glavno cesto (zavijal sem v levo, na polno) in me opozoril na pnevmatiko, ki je bila na notranji strani povsem pobrana (gume so imele cca 5000 km). Od tedaj kontroliram tudi te zadeve, torej je lekcija dosegla svoj namen
zmaga.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Verjemi, da se je tudi sam počutil noro in poslušal zbadljivke od drugih policajev še dolgo po tem hehe. Je rekel tolikokrat sem že bil v nevarnih situacijah, pregoni po avtocestah, folk brez obzira za varnost drugih, se podil po makadamu z kraterji, v gozd šel za divjaki da so samo presenečeno/prestrašeno gledali kako sem prišel za njimi, potem pa padem iz motorja na mestu.
grin1.gif

Aja pa še to, takšni veliki motorji, še posebej policijski z opremo so težki... ok ne vem koliko ampak zelo težki. Ko se začne prevračat in izgubi ravnotežje je konec. Dvomim da bi ga jaz lahko sam postavil nazaj gor...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Dobri policaji znajo dobro oceniti karakter. Nekoga, ki se mu jebe in je vsem jasno, da bo nadaljeval se ne izreče samo opozorilo. Nekomu, ki je npr. prekoračil hitrost, ker se mu mudi v bolnico k poškodovani ženi pa se da samo opozorilo (se ga samo spusti). In tako je tudi prav, policija mora gledati tudi na ugled. In v nekem primeru narediš več škode z kaznijo, ker bo kaznovani samo začel sovražiti policijo.

Ali pa še malce bolj ekstremen primer, ki je tudi resnična zgodba: policist na motorju ustavi prehitro vozeče vozilo, kar krepko prehitro. Pri postavitvi motorja na nogo ni najbolj spreten in se prevrže, zlomi ključnico. Osebi iz ustavljenega vozila dvigneta motor iz njega in pokličeta rešilca. Kaj mislite, sta dobila kazen?
NI RES ! Traparija kar si napisal, če pa to še verjameš si pa res bogi !
Primer. Kolega se je ob dveh ponoči vračal s porodnišnive Kranj proti domu in na Laborah Puhloglavci z radarjem. OB DVEH PONOČI
stupid-1.gif
Ko jim je razložil da je "prvkar rodil" in da zato morda ni bil pozoren je ravno tako dobil položnico. Kdor je bil že pri porodu bo vedel !

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Ja itak, samo reči neki izgovor pa te bo spustili. Tako pa tudi ne gre, ljudje so polni izgovorov in tudi vnaprej pripravijo komplesne laži. (pomaga če pokažeš kaki papir iz bolnice). Ampak tudi takrat je odvisno od policaja. Seveda lahko naletiš na kretena. Tudi vozniki rešilcev so že dobili kazen kar se kao naj nebi delalo če ni naredil res hude napake. Pa tudi odvisno kako mu poveš izgovor, karizma, kakšen avto imaš, kako si oblečen,... vse gre v psihološki profil (ki ga delamo vsi ljudje vsaki dan o vseh okoli nas). To še posebej velja pri carinikih haha. To so šele paranoiki. Vsaj dobri so paranoiki hehe.

Kot bi lahko sklepal, sem bil nekako povezan s policijo (ampak nisem bil policaj, čeprav bi to skoraj postal). To je bilo že kar nekaj let nazaj. Potem pa so dosti starih policajev prisilno upokojili (tudi pred 50 letom, dali so nemogoče pogoje in se je večina takoj upokojila ali pa bi delali dlje za manjšo pokojnino ali nekako tako, vedno se je nekaj pletlo v ozadju, politika je [censored]). In policija je izgubila dosti izkušenih ljudi in več je bilo mladih policajev, ki pa so stereotipno najslabši prav zaradi tega, ker se preveč držijo pravil. Ne vem kako je sedaj (dvomim da se je kaj spremenilo), ampak do policajev se nadrejeni ne vedejo prav lepo, jim ne dajo ugodnosti, zadostne opreme. Da policija še stoji so zaslužni dobri, pošteni in motivirani policaji, ki jim je to več kot samo služba. Ogromno takih se je upokojilo. Dosti od njih je zlomilo dejstvo, da nikoli več ne bodo oblekli uniforme...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tisto, kar se ti pa jaz napisal pa je ustava! To pa je najvišji pravni akt in vsi zakoni, predpisi, podzakonski akti... morajo biti v skladu z ustavo! Torej...!
bonk.gif

Zato pa smo še vedno bananarepublika, ker vsak lahko dela kot mu paše!

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pa kaj jokaš?
crazy1.gif

Pred zakonom smo vsi enaki: če storiš prekršek, te policaj ustavi.
Zakon pa dopušča policaju, da za manjše prekrške lahko namesto kazni izreče opomin (temu se reče diskrecijska pravica, če se ne motim).
Kaj je tukaj tako težkega za razumeti?
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Kazen bi vsekakor najprej zaslužil policaj, zaradi povzročitve nesreče s hujšimi telesnimi poškodbami. Pa je dobil kazen?
Tist voznik prehitrega vozila, vsaj nesreče ni povzročil, pa tud verjetno policaj ni vozil provide, da bi mu pravilno po zakonu izmeril hitrost.

Jest policaju, ki me je želel spraviti ob €€€, nebi dvigoval motorja, me hrbet boli. naj počaka kolege, reševalce in gasilce. Pa tud mobitela nebi imel s sabo..

koneckoncev tud policaj zna zaračunat, če s kolesom padeš, brez poškodb.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kazen bi vsekakor najprej zaslužil policaj, zaradi povzročitve nesreče s hujšimi telesnimi poškodbami. Pa je dobil kazen?

Sam sebe je poškodoval! Skupaj z motorjem se je prevrnil na tla.
rolleyes-1.gif

Pa še to, zaradi takih kot si ti so policaji nezaupljivi in paranoični. KARMA! In boljše da ostali policaji ne zvejo da si pustil njihovega kolega poškodovanega na cesti in te nikoli ne dobijo ker takrat pa bi videl kako ti lahko policaj zagreni dan.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Pa kaj jokaš?
crazy1.gif

Pred zakonom smo vsi enaki: če storiš prekršek, te policaj ustavi.
Zakon pa dopušča policaju, da za manjše prekrške lahko namesto kazni izreče opomin (temu se reče diskrecijska pravica, če se ne motim).
Kaj je tukaj tako težkega za razumeti?
rolleyes-1.gif

Saj ne jokam, kje si ti to opazil?
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Niti dva prekrška nista ista, ker niso iste okoliščine (verjetno si opazil, da se o kazni sodi glede na prekršek oz KD in glede na okoliščine storitve - če nisi, ti itak ni pomoči). In zato je popolnoma logično, da tudi kazen ni nujno, da je enaka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Tisto, kar se ti pa jaz napisal pa je ustava! To pa je najvišji pravni akt in vsi zakoni, predpisi, podzakonski akti... morajo biti v skladu z ustavo! Torej...!
bonk.gif

Zato pa smo še vedno bananarepublika, ker vsak lahko dela kot mu paše!
Bravo, Vaginko!

Odkril si napako v sistemu. Hitro Preverjeno poklicat in mogoče boš za 5 minut celo bolj slaven kot Murko.

zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Sam sebe je poškodoval! Skupaj z motorjem se je prevrnil na tla.
rolleyes-1.gif

Kar ni nič drugega kot povzročitev nesreče s težko telesni poškodbo (zlom). A misliš da če boš ti sam zletel s ceste in se sam poškodoval, ne boš dobol kazni? Boš, boš, pravzaprav jo je ravno ta policaj hotel nekomu dati še predno je povzročil nesrečo.
pa mislim da je povzročitev nesreče hujši in bolj nevaren prekršek, kot pa neka kršitev zakona, pri kateri neposredni ne ogrožaš nikogar. A če voziš neprivezan se ti zdi prav da plačaš, če pa povzročiš poškodbo (bolnica, bolniška...) pa ne?

Citat:
Pa še to, zaradi takih kot si ti so policaji nezaupljivi in paranoični. KARMA! In boljše da ostali policaji ne zvejo da si pustil njihovega kolega poškodovanega na cesti in te nikoli ne dobijo ker takrat pa bi videl kako ti lahko policaj zagreni dan.

Hočeš rečt, da za policaje nismo vsi enaki pred zakonom?

Boš rekel, da je policajeva služba, da kasira denar. No, moja služba vsekakor ni, da dvigam motorje. Za to so plačani drugi. Pa naj policaj kar njih počaka. Rad pomagam prijateljem, pa tudi drugim, Tistimu, ki me pa ravno hoče spravit ob €€€ pa ne bom pomagal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Brez besed sem. Kaj lahko sploh odgovorim takšnemu? Mi je pa jasno zakaj se ne razumeš z policaji (spet ne z vsemi saj niso klonirani). Pa verjetno imaš z ljudmi na splošno težave.
evil.gif
A kako odgovorit?
Samo napiši, kakšno kazen bi dal policaju, ki je v preveliki vnemi, kako nekoga spravit ob težko prislužen denar (za nepomemben prekršek) povzročil nesrečo s težko telesno poškodbo.