Policija?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Že par dni gledam reklamo po TV, ko ženska policistka ustavi nekoga, ki je peljal 58 namesto omejitve 50 in ga pusti naprej, češ da je to opozorilo. Kaj so hotli povedat, da sami ne spoštujejo zakonov, kolikor vem ja za tak prekršek predpisana kazen ona pa ga spusti naprej? Spodbujajo ljudi, da ne bi vozili po predpisih, češ saj policistka v reklami spusti naprej, verjetno je tut v realnosti tako? Se vam ne zdi, da bi v časih, ko je spet ogromno mertvih na cesti lahko bila reklama bolj okusna (bi pokazali kok je kazen za tak prekršek in položnico)?
confused-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja zdej je pojavila kontra reakcija, in folk vozi prepočasi! eni itak sploh ne gledajo znakov in peljejo 50 povsod kjer je le plata za bajto narejena, če je pa bajta pa itak obvezno, pa še noga skoz na bremzi. Vsi se bojijo teh "majhnih" prestopov omejitve...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
naloga policije je tudi, da opozarja in deluje vzgojno,

npr. tuki v Bruslju, zapeljes po pomoti v enosmerno, policaj, ki te ustavi te ponavadi prijazno napoti v nasprotno smer
se ustavis na prehodu za pesce in recimo cakas nekoga, se prpelejo policaji, spustijo signal in pomahajo, da se odstranis

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
naloga policije je tudi, da opozarja in deluje vzgojno,

Torej če mi mi slučajno zgodi, da bom naslednjič peljal recima 30 km nad omejitvijo, lahko pričakujem tut samo opozorilo, ker bo to delovalo vzgojno?
17758-icon_confused.gif

Popolnoma razumem tvoj primer da opozorijo nekoga, ki pride v enosmerno ulico na napačni strani, saj je verjetnost nesreče s smrtnim izidom skoraj nična, z 58 km/h pa se že lahko tut ubiješ! In tu mislim da ni pardona!

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Boš rekel, da se policist odloči a bo spoštoval zakon al ne?

Včasih je opozorilo bolj učinkovito kot kazen. Mene je policaj ustavil nekje na Štajerskem, nekoč je bila tam omejitev 90, potem so jo zaradi naselja spustili na 50. Jaz sem vozil 68, ko me je "ustrelil". Ker nisem bil nič "pameten", pa ker je bilo vse ostalo ok, me je spustil z opozorilom. In vedno, ko grem tam mimo, se tega spomnim, vozim pa že itak po predpisih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
res je da se odločim jaz, apmak policist bi pa moral spoštovat zakon ,če ga že jaz ne!