Policija kaznuje tudi varnostno razdaljo in prehit

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Policija kaznuje tudi varnostno razdaljo in prehitevalni pas.

Baje so lani kaznovali tudi nepotrebno vožnjo po prehitevalnem* pasu in prekratko varnostno razdaljo. Članek v Dobro Jutro (ali žurnal, pač po pošti prišlo)

* - kaj zdaj, se levi pas na avtocesti imenuje prehitevalni ali ne?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ni važno, ker tega itak ne kaznujejo, mi je to demonstrirala celjska provida, so se vozili za enim od tunela trojane do cestninske vransko on pa pri 140 na uro cca. 2-4metre za spredaj vozečim

no to ni bilo dovolj, da bi ga junaka ustavila

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
zdele ko sem se vračal proti ljubljani so preverjal vinjete na dolenki na cestninski. na začetku kjer še ni luči pa policiski avto na levem pasu seveda nič osvetljen. Še dobro da se cesta tam razširi ker bi drugače NM in italjan fajn počla vanj. jaz pa vanju ko sem po desnem pripeljal. Kurci vsaj modre luči bi prižgal

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Policija kaznuje tudi varnostno razdaljo in prehitevalni pas.

Sem bral. Varnostna razdalja 2379 x po 120 evrov, prehitevalni pas 69 x po 40 evrov (za tole se pa komaj splača ustavljati),
prehitevanje po desni 46 x po 200 evrov.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
wow šokiran sem, jaz bi vsak dan nabral 50 kazni za varnostno razdaljo v 20minutah vožnje po AC...in pa avtomatsko vsakega tovornjakarja!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow šokiran sem, jaz bi vsak dan nabral 50 kazni za varnostno razdaljo v 20minutah vožnje po AC...in pa avtomatsko vsakega tovornjakarja!
Za vsako rit raste palica, pa tudi za tiste, ki se tu radi hvalijo, da oni ne delajo prekrškov ter so polni nasvetov, kako ob znaku za omejitev lahko zmanjšajo hitrost, ne pijejo alkohola, nikoli ne skadijo jointa, ne vozijo brez izpita, vedno pravilno parkirajo..... in vsako kršenje teh pravil označuejejo kot NAMERNO povzročanje nevarnosti, ki naj bi bilo kaznovo z ..........najmanj zaporom, prisilnim delom, €€€€..... bodo pač dodali k prej omenjenim kršitvam še vožnjo z premajhno varnostno razdaljo, ki je vzrok dobršnjega števila prometnih nesreč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
enim pa nikakor ne
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tepca. Koprčani menda veselo pišejo vsakemu takemu levičarju

prava junaka sta bila, jaz sem v prvem al drugem tunelu v smeri MB šel mimo njiju (takrat je bil audi še pred mano) z kakih 120, pa sem videl, da je provida, pa sem naprej peljal z 100 (pač en tovornjak je še bil, ki sem ga prehiteval), pa sta mi peljala za riti pa blendala

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow šokiran sem, jaz bi vsak dan nabral 50 kazni za varnostno razdaljo v 20minutah vožnje po AC...

Tudi jaz bi se še 14 dni nazaj poplnoma strinjala s tole izjavo, je veljalo enako tudi zame
grin1.gif

Moram pa priznati, da sem v zadnjem času res bolj previdna
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
še enkrat preberi njegovo jam(b)ranje, pa boš videla, da si falila razumevanje njegovega posta za 360°(pa se obrnila in šla stran)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
še enkrat preberi njegovo jam(b)ranje, pa boš videla, da si falila razumevanje njegovega posta za 360°(pa se obrnila in šla stran)

360° = polni krog = gledaš v isto smer kot prej = ENAKO
grims-1.gif

si mislu verjetno 180°- pol kroga = KONTRA = popolnoma druga smer
grin1.gif

se pa POLPOLNOMA STINJAM s tabo - synthman = wrong (vsaj kar se mene tiče - pa nč osebnega)
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne, nisem
smile-1.gif
sem pa oponašal fredija milerja ("če komu kaj ne paše, se pa lahko obrne za 360 stopinj in gre stran")

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
res impresivni podatki. v 1 letu še 100 komadov v celi slo ne dobijo, ki vozijo po levi. jaz jih naštejem sigurno 10 med eno vožnjo med lj in mb. cepci nesposobni, glavno da se nastavljajo sredi ničesa ko je 50 omejitev in kasirajo
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
res impresivni podatki. v 1 letu še 100 komadov v celi slo ne dobijo, ki vozijo po levi. jaz jih naštejem sigurno 10 med eno vožnjo med lj in mb. cepci nesposobni, glavno da se nastavljajo sredi ničesa ko je 50 omejitev in kasirajo
bonk.gif

Po eni strani se pi***, ker ne izvajajo zakona po drugi strani se pi***, ker izvajajo zakon. Si v nasprotju sam s sabo ?

BTW. Sredi ničesar ponavadi niti cest ni.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
AndrejD - uporabil bom kar "odgovor" - čeprav sam post ni direktni odgovor na tvoj post

celotno to "prepucavanje" bi odpadlo, če bi v naši preljubi Sloveniji imeli res izdelano prometno politiko - in bi vsak, opravljal svoje delo v okviru, ki mi pripada in ga "obvlada"

tako naj bi bilo Ministrstvo za promet bilo odgovorno za postavitev prometne politike - aktivno naj bi:
1. postavljalo zakonodajo iz tega področja (in to tako, ki bo omogočala varen in tekoč promet vseh udeleženih)
2. aktivno povezovalo ostala ministrstva, k skupnemo sodelovanju (Ministrstvo za zdravje => da dedeki in babice, ko ne zmorejo več varne vožnje NE dobijo zdraviškega spričevala, Ministrtsvo za notranje zadeve => da izvaja kontrolo in represijo (in na da samo piše zakonodajo iz tega področja), Ministrstvo za šolstvo => izobraževanje o prometu od "malih nog" ter pedagoška podpora avtošolam, Ministrstvo za finance => zagotavljanje sredstev za varen promet (eg. namenska uporaba inkasiranega denarja od kazni tudi za povečanje prometne varnosti, izobraževanje, Ministrstvo za .......
3. izvajalo in nadzorovalo aktivnosti iz prometne politike

zgoraj omenjeno je le mali izsek iz "prometne politike" - kar želim povedati je, da dokler bo vsako Ministrstvo (in vsak posameznik) delal "po svoje" bomo imeli to kar imamo sedaj - kaos in prepucavanje

prometna zavest vsakega posameznika mora priti tako daleč, da se bomo VSI počutili varno na in ob cesti, obenem pa v nekem normalnem času prišli od A do B => začnimo pri sebi!

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Za vsako rit raste palica, pa tudi za tiste, ki se tu radi hvalijo, da oni ne delajo prekrškov ter so polni nasvetov, kako ob znaku za omejitev lahko zmanjšajo hitrost, ne pijejo alkohola, nikoli ne skadijo jointa, ne vozijo brez izpita, vedno pravilno parkirajo..... in vsako kršenje teh pravil označuejejo kot NAMERNO povzročanje nevarnosti, ki naj bi bilo kaznovo z ..........najmanj zaporom, prisilnim delom, €€€€..... bodo pač dodali k prej omenjenim kršitvam še vožnjo z premajhno varnostno razdaljo, ki je vzrok dobršnjega števila prometnih nesreč.

Glede na to, da se sam namerno odločiš, da pred znakom za omejitev ne zmanjšaš hitrost, je to namerno kršenje zakona. Verjetno med vožnjo nimaš pištole nastavljene na čelo, tako da si se za kršenje zakona sam prostovoljno odločil in sprejmi riziko, če te policaj ustavi. Si si čisto sam kriv, če se ti ne da na zavore pritiskat.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana