Druga puberteta in ego znajo zjebat ...do 45-50 spoznaš da so druge stvari pomembnejše v življenju
Druga puberteta in ego znajo zjebat ...do 45-50 spoznaš da so druge stvari pomembnejše v življenju
takrat pa imaš itak druge prioritete kot karieroDruga puberteta in ego znajo zjebat ...
Še en primer: Suzuki v navodilih za uporabo avta trmasto povsod navaja metrične in imperialne merske enote. Povsod, brez izjem. Za slovenskega potrošnika je to popolnoma noro. In, uvoznik gotovo ne bo verjel, nedovoljeno. Vsaj mene so v 7. razredu učili, da je uporaba merskih enot, ki niso določene v sistemu merskih enot SI, pri nas prepovedana.
Ja to je tudi način, da prideš do (dobre) službe, pa še uživaš. Samo tu na alterju berem, da raje hitro končajo.Med študijem sem se imela krasno, ga vlekla kolikor dolgo je šlo.
Moja friz. v pol ure dva ostriže.V teh časih bit frizer tud ni slabo (če maš svoj plac še tok bolš), ampak ta poklic ne bo nikol umru + za pol urce dela 10e v žep, ljubljana 15e+
Ni enega načina, ki je pravilen. Samo to je treba razumeti. In to se navezuje tudi na froce. Zato je vsiljevati njim način, ki je tebi ustrezal neumno.Ja to je tudi način, da prideš do (dobre) službe, pa še uživaš. Samo tu na alterju berem, da raje hitro končajo.
Ja to je tudi način, da prideš do (dobre) službe, pa še uživaš. Samo tu na alterju berem, da raje hitro končajo.
Med študijem sem se imela krasno, ga vlekla kolikor dolgo je šlo.
Si napisala dve zanimivi iztočnici.Za razliko od marsikaterega izobraženca, ki se je pofočkal tu gor, jaz opravljam delo, ki ga ne bi mogla brez svoje izobrazbe, je dobro placano, opravljam ga pa efektivno 20h/teden, ker je placilo za to dovolj dobro. Ostane mi dovolj casa in energije za ostale obveznosti doma, da ne recem zase in svoje male kaprice, ki mi jih ni treba žrtvovati, ker bi crknjena in zagrenjena doma lezala in krivila mamico pa ateja, pa faks pa dedca, pa JJ/Goloba, pa JS, pa vse okoli sebe, kot... nekateri.
Torej jaz osebno ne delim vasih izkusenj. Med študijem sem se imela krasno, ga vlekla kolikor dolgo je šlo. In papir mi je omogocil, da res lepse zivim kot marsikdo, vsekakor pa, lepše kot bi jaz, ce ga ne bi imela. Konec koncev mi je tudi moza dal, ki je pa tudi terna. Torej na koncu dneva sem res lahko in tudi sem zadovoljna.
To je lep primer prispevka, ko oseba s kvazi sarkazmom, zamudi priložnost biti tiho.A ne, na alterju so v to prisiljeni, s tem se jim krade cas in meče v slabo voljo. ce bi bilo po alterjevo sploh ne bi, kaj sele da bi naredili dolgotrajnese in skusali kaj odnesti od tega. Niti uzitka ne, niti sluzbe ne, ce je ze vse ostalo v prazno... Pa sam to zrihta, brez vmesavanja drugih.
Ne da se mi vprašati ChatGPTja kako so definirali EU mere, tako da bom dal odgovor: v čevljih.pa velikost čevljev tudi ne meriš v cm?
To je vse posledica NEIZOBRAŽENIH trgovcev, ki prevajajo kakor jim pač pride na polico, ker jim tisto eno možgansko celico preokupira držanje kalkulatorja v roki. Saj bi bilo lahko napisano kot je treba, pa bi tako manj zaslužili.Tvoj monitor je verjetno 27 palčen, cevi do radiatorja so 3/8 cole, zračna puška s katero frcaš pa strelja v feetih v sekundi...
Si napisala dve zanimivi iztočnici.
Jaz sem hvaležen za izkušnje mojega študija in življenja v različnih okoljih. Zanima me kaj delaš, da si tako produktivna.
Jaz sem tudi vlekel študij ampak sem po diplomi v Jeni vpisal še Doktorat. To je bilo zelo težko delo, ne pa vlečenje.
Ce sem si prav zapomnila, nisi Slovenec in morebiti tukaj malo drugace glede studija vseeno je...
Obe glavni univerzi v Sloveniji sta javni in brezplacni. Imajo seveda tudi placljive opcije, ampak v osnovi se lahko prijavi vsakdo in z zbiranjem tock na koncu srednje sole lahko pride v želeni program in financni status družine ni neka ovira. To je prvi razlog, zakaj ljudje veliko studirajo pri nas. Dostopnost. Drugi pa je, da tekom studija se lahko dela pod drugacnimi pogoji kot zaposleni. V mojih casih je bilo to prakticno neobdavceno, danes kot vem je sicer malo bolj, ampak se pa steje v delovno dobo. Zato nekateri vlecejo status studenta, dokler lahko. Tudi jaz sem ga. Poleg tega je običaj, da ne recem po zakonu, da starsi financirajo bivanje in hrano, kot do takrat in je ta zasluzeni denar bolj kot ne trinkgeld. Tekom studija sem tudi jaz marsikaj pocela "preko studenta" kot se temu reče, seveda pa so bile to stvari, ki niso potrebovale neke silne izobrazbe. Ce bi ostala v kaki izmed teh firm, potem diplome ne bi rabila. Poklic, ki ga opravljam sedaj, pa je to, kar sem studirala. Je reguliran in zahteva tocno doloceno izobrazbo (ne samo stopnjo izobrazbe) in je posledicno tudi dobro placan.
Doktorat sem tudi vpisala. Tega pa recimo nisem koncala. Sem se se pregovarjala sama s seboj, a bi ali ne bi, ker mi ni veliko manjkalo. Izpiti in raziskovalno delo opravljeno, clanki spisani,... ampak ko sem se odlocila za to pot sem bila brez druzine z drugacnimi ambicijami in kariernimi cilji. Ko so se pa ti spremenili, ga pa nisem vec rabila in sem nehala. Prec vrzen cas in denar bi morebiti nekateri rekli, ker sem imela kot raziskovalec bistveno slabso placo, ki sem si jo potem morala popravljati zraven s primarnim poklicem (spet kot delo preko studenta, ce potegnem analogijo z dodiplomskim studijem), ampak sama pa moram reci, da se mi bolj tozi po tem, da nisem sla do cilja, ceprav tega papirja prav nic ne rabim in mi ne bi prinesel popolnoma nic v strokovnem ali financnem smislu. Ce bi ze mogla izbirati, kaj bolj obzalujem. Tisti 6 mesecev do konca ali onih nekajkrat toliko prej...
Marsikje v Evropi študira samo 10 - 20 % mladih. Študij zahteva odrekanje in v Nemčiji praktično nihče ne študira v rojstnem mestu ampak se preseli in to precej stane. Ne šteje samo to kaj te učijo na univerzi, ampak kako se znajdeš. Študentska soba zelo hitro stane 500-750 eur na mesec. Štipendije pa so med 300 in 600 eur. Sami stroški študija so minimalni ker ni šolnine. Na naravoslovju smo morali plačati za obvezno osebno opremo in za knjige. Smo pa morali plačati zavarovanje za nevarnosti pri praktičnih vajah.Ce sem si prav zapomnila, nisi Slovenec in morebiti tukaj malo drugace glede studija vseeno je...
ker bi študenti delali za 100 in več eur na uro"(...) in ne sme v nobenem mesecu zaslužiti več kot 1600 Eur."
Kakšen je vzrok za tole pa ne štekam. Zakaj bi državo to motilo? Če nekdo zasluži prek te meje naj pač plača dohodnino in recimo izgubi študentsko olajšavo...