Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
"folk brez izobrazbe"Mislim..... Enim izobrazba čist nič ne pomeni!!!!!!!!!!!!!! Pa so lahko doktorji znanosti, dejansko si pa ne zna čevljev zavezati!!!!!!!!!!!!! In če en šofer avtobusa ima vse pogoje, ki so predpisani ne vem zakaj bi moral imeti doktorat???
Kar se tiče pa folka "brez izobrazbe" (če že pišeš o njih) bi lahko bili vsi zaposleni v vladi RS, ker tam itaq več nimajo kaj zajebat, ker je že folk z izobrazbo zajebal!!!!!!!!!!!!!! Pa še odgovarati ni treba za nič. Ne vem, zakaj eni, ki naredite neki faksič potem pametujete vsem!?!?! Marsikdo, brez šole živi bolje in je pametnejši ..... enim je šola samo uteha, da bo dnar samo padal nekje, dejansko pa od njih v družbi NIČ. Ne me narobe razumeti....... sem za izobrazbo.... vseh. Samo, pa da nekdo gleda človeka samo preko šole , mi je bedarija vseh bedarij.
Mački na rep stopil?
Ponavadi so neizobraženi tisti, ki sodijo na podlagi izobrazbe. Sem opazil, da je med seljaki izobrazba večkrat zaničevana, češ "rajš pejt kej pametnga delat namesto da za računalnikom sediš"... Skoraj vsak ima šanso, da enkrat "sedi za računalnikom", samo kaj, ko je bolj fajn it čim prej v službo, zaslužit nekaj denarja za udobno žuranje in se smejat študentom, ki še 4 leta z bolj švoh dohodki gurajo čez lajf....
S tega stališča se mi bolj redki smilijo, če so na delavnem mestu primernem švoh izobrazbi.... Saj lahko je človek čist vredu, samo pač je izbral tako kariero, kdo mu je kriv?
nisi nisi
Me je že življenje preveč vsega naučilo. In pišem iz lastnih iskušenj, ne pa iz "rekla kazala" Takšen pač sem.
Napisal sem pa samo to, da enim ne pomaga nobena izobrazba. In nekaj ljudi imam, ki niso tako izobraženi, pa so več vredni... več naredijo, sami skrbijo za določene stvari, ki bi drugače morali "izobraženi". Sami vodijo nekatere stvari in te laufajo.... itd. Nekateri izobraženci, pa kar povejo, "to ni moje delo, jaz se nisem za to šolal" ampak, za kaj drugega pa ni sposoben, navkljub ne vem kakim šolam. "Z mojo šolo hočem tolk in tolk plače", potem pa nekih osnovnih stvari ne poznajo, se ne vklopijo v kolektiv, posebej, če ima ta stopnjo izobrazbe med višjimi v kolektivu. Nikakor ne gre skoz, da bi jim kdo z manjšo izobrazbo razložil ali naučil kakšno stvar. Preveč trpi ego. Ne govorim za vse, da ne bo spet kater besede obračal, ampak v zadnjih letih se dogaja prav to....in to preveč. Od dveh, treh... bo eden takšen, ko požira pamet celemu svetu. In moje iskušnje so, da imam boljše delovne uspehe z "neizobraženci" (kakor jih imenujete) kot pa z "izobraženci" . Tako da človeka ne cenim po šoli ali izobrazbi, ampak po človeški plati, po delovnosti, kolegialnosti, zanimanju, sposobnosti, trudu...itd. Pa še nekaj, pišeš, da študentje štiri leta na slabše živijo, kot študentje. Prvo kar je, da tisti, ki končajo redno, verjetno ne spadajo v to skupino, ki jo omenjam. Kolk vidim, eni ne živijo prav slabo, kot študentje. Pa še to (ko že omenjaš) , eni sploh nimajo ali niso imeli možnosti študirat. In zdaj sem pljunil na "karibit". Ker je forum poln takšnih, ki nimam o vseh preveč dobrega mnenja (ponavljam.... niso vsi takšni) , bom zdaj deležen pljuvanja:
Šoferji avtobusov, so pa lahko čisto kul.... če pač radi to delajo.... zakaj pa ne.