Poklic; Voznik avtobusa - NE HVALA!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

"folk brez izobrazbe"
hysterical-1.gif
Mislim..... Enim izobrazba čist nič ne pomeni!!!!!!!!!!!!!! Pa so lahko doktorji znanosti, dejansko si pa ne zna čevljev zavezati!!!!!!!!!!!!! In če en šofer avtobusa ima vse pogoje, ki so predpisani ne vem zakaj bi moral imeti doktorat???
Kar se tiče pa folka "brez izobrazbe" (če že pišeš o njih) bi lahko bili vsi zaposleni v vladi RS, ker tam itaq več nimajo kaj zajebat, ker je že folk z izobrazbo zajebal!!!!!!!!!!!!!! Pa še odgovarati ni treba za nič. Ne vem, zakaj eni, ki naredite neki faksič potem pametujete vsem!?!?! Marsikdo, brez šole živi bolje in je pametnejši ..... enim je šola samo uteha, da bo dnar samo padal nekje, dejansko pa od njih v družbi NIČ. Ne me narobe razumeti....... sem za izobrazbo.... vseh. Samo, pa da nekdo gleda človeka samo preko šole , mi je bedarija vseh bedarij.

Mački na rep stopil?

Ponavadi so neizobraženi tisti, ki sodijo na podlagi izobrazbe. Sem opazil, da je med seljaki izobrazba večkrat zaničevana, češ "rajš pejt kej pametnga delat namesto da za računalnikom sediš"... Skoraj vsak ima šanso, da enkrat "sedi za računalnikom", samo kaj, ko je bolj fajn it čim prej v službo, zaslužit nekaj denarja za udobno žuranje in se smejat študentom, ki še 4 leta z bolj švoh dohodki gurajo čez lajf....

S tega stališča se mi bolj redki smilijo, če so na delavnem mestu primernem švoh izobrazbi.... Saj lahko je človek čist vredu, samo pač je izbral tako kariero, kdo mu je kriv?

nisi nisi
Me je že življenje preveč vsega naučilo. In pišem iz lastnih iskušenj, ne pa iz "rekla kazala" Takšen pač sem.
Napisal sem pa samo to, da enim ne pomaga nobena izobrazba. In nekaj ljudi imam, ki niso tako izobraženi, pa so več vredni... več naredijo, sami skrbijo za določene stvari, ki bi drugače morali "izobraženi". Sami vodijo nekatere stvari in te laufajo.... itd. Nekateri izobraženci, pa kar povejo, "to ni moje delo, jaz se nisem za to šolal" ampak, za kaj drugega pa ni sposoben, navkljub ne vem kakim šolam. "Z mojo šolo hočem tolk in tolk plače", potem pa nekih osnovnih stvari ne poznajo, se ne vklopijo v kolektiv, posebej, če ima ta stopnjo izobrazbe med višjimi v kolektivu. Nikakor ne gre skoz, da bi jim kdo z manjšo izobrazbo razložil ali naučil kakšno stvar. Preveč trpi ego. Ne govorim za vse, da ne bo spet kater besede obračal, ampak v zadnjih letih se dogaja prav to....in to preveč. Od dveh, treh... bo eden takšen, ko požira pamet celemu svetu. In moje iskušnje so, da imam boljše delovne uspehe z "neizobraženci" (kakor jih imenujete) kot pa z "izobraženci" . Tako da človeka ne cenim po šoli ali izobrazbi, ampak po človeški plati, po delovnosti, kolegialnosti, zanimanju, sposobnosti, trudu...itd. Pa še nekaj, pišeš, da študentje štiri leta na slabše živijo, kot študentje. Prvo kar je, da tisti, ki končajo redno, verjetno ne spadajo v to skupino, ki jo omenjam. Kolk vidim, eni ne živijo prav slabo, kot študentje. Pa še to (ko že omenjaš) , eni sploh nimajo ali niso imeli možnosti študirat. In zdaj sem pljunil na "karibit". Ker je forum poln takšnih, ki nimam o vseh preveč dobrega mnenja (ponavljam.... niso vsi takšni) , bom zdaj deležen pljuvanja:
Šoferji avtobusov, so pa lahko čisto kul.... če pač radi to delajo.... zakaj pa ne.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ProDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Ne vem kaj se razburjaš, tistemu ki v življenju ni za delati več kot gas bremza - bremza gas, bodo pač to delali,
če jim bo pa prehudo bodo pa iskali drugo službo, noben poklic ni več tak kot je bil 10, 15, 20 let nazaj...

Ljudje so in bodo ovce, ki se jim ne da dugega kot poslušati druge pa pol jamrat...
Ti si zadel bistvo
zmaga.gif

NOT
bonk.gif

Sprašujem, ne jamram! Kdo za hudiča se bo še spravil delat ob takih plačah in vložkih pred zaposlitvijo da ne omenjam odgovornosti
pozdrav.gif

Do you copy now
grims-1.gif

se tebi zdi, da je tvoj problem, da nekoč nebo več folka, ki bi hotel bit avtobusni šofer?

jaz se tega ne bojim

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
Citat:
Uporabnik ProDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Ne vem kaj se razburjaš, tistemu ki v življenju ni za delati več kot gas bremza - bremza gas, bodo pač to delali,
če jim bo pa prehudo bodo pa iskali drugo službo, noben poklic ni več tak kot je bil 10, 15, 20 let nazaj...

Ljudje so in bodo ovce, ki se jim ne da dugega kot poslušati druge pa pol jamrat...
Ti si zadel bistvo
zmaga.gif

NOT
bonk.gif

Sprašujem, ne jamram! Kdo za hudiča se bo še spravil delat ob takih plačah in vložkih pred zaposlitvijo da ne omenjam odgovornosti
pozdrav.gif

Do you copy now
grims-1.gif

Vem da si folk želi vozit avtobuse, ker mislijo da je to čisto enostavno, predvsem nekateri ki so bili na špediciji si želijo vozit lokalne proge, da bodo sedaj več doma itd... Realnost pa je da na avtubusu delajo z ljudmi in tisti samotarji imajo konkretne težave ker tega prej niso bili vajeni in plače so kar nekaj neižje proti špediciji, pa mal te bolj jebejo zaradi urnikov, vsaka stara mamca te jeb... mulci so arogantni ipd... Ampak delo pa ni težko in zato je tako plačano, če jih bo pa primanjkovalo bojo pa brez skrbi dvignili plače...

Ampak realnost pa je, da si želijo it vozit avtobus in sprašujejo če ma kdo kakšne veze da bi jih zraven spravil...

In kaj tebe to skrbi, si mati Tereza voznikov avtobusov, če si podari jim nekaj svoje plače, pa ti bo lažje
wink-1.gif

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Ne nism ne mati niti Tereza
smirk-1.gif

Si pa tist dobr napisu " mislijo da je čist enostavno", zato se ogromno fantov hitro vrne na "ex job"

En primer: Dečko delu ene par dni pa mu je mamca zatežila na gl.avtobusni postaji Kje je do zdej!!
Mladenič je potegnu ročno ugasnu bus in javu kje je pustu bus pa šu domov, poklicu kadrovsko da naj mu pošljejo delovno po pošti
hysterical-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Brez zamere, ampak glede na vse tvoje pisanje, mislim da si ena velika jokica, ki svoj šiht vidi kot najbolj mukotrpno delo na tem planetu.

Sam delam prraktično vsaki dan preko polnega delovnega časa. V večini delam z dokaj nasilno in z prepovedanimi drogami zasvojeno populacijo. Vmes pridejo tudi fizična posredovanja, zaradi takšnih ali drugačnih razmer. Baje da je 20% populacije z katero delam, okuženih z boleznimi, ki so lahko terminalne. Delam v zakajenih prostorih, velikokrat tudi preko 12 ur. Dostikrat nimam možnosti za malico ali celo za WC. Delo moram opravljati preko vikendov, ponoči, preko praznikov ipd.

Za vsako moje dejanje ki ga naredim, tvegam možnost civilne in odškodninske tožbe.

in vse to za cca. 660€ brez dodatkov, ki pa ne nanesejo bogsigavedi koliko.

Pravtako ne smem imeti več kot 8KT, ker drugače ne smem voziti službenih vozil, glede na delo ki ga opravljam je pa to skorajda nuja.

Par mesecev nazaj ko smo imeli razpis za novo delovno mesto, pri katerem smo od 1. dne ponujali pogodbo za nedoločen čas, kljub tolikim brezposelnim nismo dobili 20 prošenj. In še vedno se ne bojim, da bo kdaj zmanjkalo kandidatov za naša delovna mesta.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sramotna plača!

Je pa res, da jaz za narkomane/pijance ne bi namenil niti evra javnega denarja.

LP

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ja na mojo zalost ali sreco sem. Je pa tako da mi grejo ljudje, ki sami sebe pomiljujejo in so ob tem se sveto prepricani v tezavnost svojega dela nekoliko na organ. Ce mislis da si predober za siht ki ga opravljas ga pac zamenjaj!!!!

Sploh mi je pa svojevrsten fenomen, da se nekateei bojijo, da bo kao zmanjkalo dolocenega profila zaradi "tezavnosti" samega dela.

Vsaka cast ProDriverju, za delo ki ga opravlja in za katero verjamem da je tezavno. Ampak roko na srce obstaja ogromno tezjih in odgovornejsih sihtov. Moje mnenje je da malo pretiravas tukaj gor, kajti vecino izpostavljenih problemov najdemo prakticno pri vsakem delu.

@PIC

Na zalost je taksna nasa realnost. Ce zelimo motecw subjekte umakniti iz druzbe je na zalost potrebno seci nekoliko v zep.

Pa nebi zacel sedaj o nekem prisilnem delu ipd.. Ze tako ima vsak zapor svojo gospodarsko enoto in malo katera je na pozitivni 0 kaj sele na dobicku.

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
I`m back
grin1.gif

Evo 1.7. že trka
uf-1.gif

Rumena luč.... 200€
Rdeča luč... 300€ + 5 kz.točk

mi driverji pa še kr "varno" peljemo čez rumene in rdeče luči - sej vem da smo
stupid-1.gif

...spet jamram
cry12bpy.gif

Jah nč, bo treba začet drug šiht iskat
cheer.gif

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
No pa da vam povem iz prve roke, kako se streže temu poklicu!
Citat:
-neurejeni delovniki

nič novega

-razna izsiljevanja
Normalno za šiht, kjer si non stop na cesti.

-natrpani vozni redi in hitenje naprej brez počitkov
Predvidevam, da je zakonska omejitev trajanja vožnj in počitkov.

-cestni prekrški (včasih se jim pač ne da izogniti)
Prosim??? A lahko to pojasniš? Profesionalni voznik, ki pelje 50 ljudi, se včasih ne more izognit prekrškom.

-ukinjena bonificirana del. doba
Zakaj pa bi sploh bil bonoficiran delovni staž za voznike avtobusa? wtf

-visoki fondi ur (dolgi šihti)
Nič novega

-opravki z policisti
Ta mi tudi ni najbolj jasna. wtf?

"Na koncu še to vprašanje, Kdo za hudiča bo šel sploh to še delat od mlajše generacije"

Folk brez izobrazbe, ki ni usposobljen za kaj drugega. Tako kot taksisti.

Ti Ynos si pa itak tok pameten, da se kr kadi!
Prvo vpraši svojo lastno sestro, kaj pomeni biti voznik busa! Mislim, da ti bo sama lahko iz prve roke povedala, saj jo je po tvojem neizobraženi mlad fant, ki vozi mestni bus natepavu tri leta pa še to velikokrat na končni postaji!!!
A mi greš na živce s to tvojo izobrazbo! Pa kaj teb ni jasn? Pa skoz ta tvoja izobrazba, že tvoja sestra je rekla, da sam to znaš govort in itak si še njo nalezu s temi bedarijami na konc.Pa povej folku tuki, kok časa si vleku, da spacaš ta fax? Doma so te mel polno glavo, k si sam guzičario, lenario in drku na kompu. Mt je morala doma delat hišna opravila, ker ti neveš, neznaš niti kje se drži izvijač.
Ma nonstop visiš za tem bednim kompom na šihtu in pol še doma! Še srat greš z njim baje, da ja kej neboš propustio. Pa ti znaš sam pametovat, a znaš kej narest? Še za žarnco zamenjat pokličeš nekoga.. Kdo je tvoji sestri enkrat v lajfu naredu solidn kolo? Jz osebno sm tvoj avto popravlju, k ti je šipa crknla, ker si ti nesposoben, da vzameš wd-40 in pošpricaš po kontaktih.Še zgniu ti je pred blokom, k ni vidu šampona tri leta, da ne govorim o higieni notranjosti.
Pa tega bi lahko naštevau još pa še....
Pa dej mal se zadrž s temi svojimi izjavami kot so izobrazba, zaničevanje, nadutost itd...Pa še ta južn si pa se delaš enga slovenca skup z uno droljo lažnivo!
Citat:
Če bi izbiral, ne bi vozil avtobusa, ker se mi ne da bit na cesti cele dneve in ker je preveč enolično delo. VSak dan eno in isto... Imam raje raznolike zadeve.
Model eni sam, da delamo šiht, kljub večji izobrazbi k je potrebna. Eni ne visimo doma, dokler ne dobimo šihta, ki nam je pisan na kožo.
A ti maš pa ful raznolik šiht, k bulš v kutijo za štirimi stenami, pa ga mečeš vsepovprek.
Busarski šiht je itak v *****, ampak se ga dela,zato da se vsaj neki dela. Ko se najde kaj bolšega, se ga pa zamenja. No nekateri raj izkoriščajo državo in živijo od sociale, ali pač kradejo, mutijo, varajo...

Citat:

No k boš ti ustaju ob 2 zjutri pa delu deljene službe z takimi kantami od busov,da je lahk sram državo, z maljon folka k ti najeda nonstop, in se še muču v prometu pr takih temperaturah da crkneš, mislim, da takrat ne boš pol govoru take bedarije, kot jih znaš. Ti sploh neveš kaj je popoldansko delo, kaj šele deljeno delo. Kaj pa sobota, nedelja, praznik?? Takrt k ti guzičar griješ stolico od kompjutora, takrt busar dela, pa tvojo sestro okol voz, k si nemorte enga avta pr hiš prvoščt!
13.gif

Pa model začni spoštovat ljudi zaradi ljudi, ne pa zaradi izobrazbe, ki jo imajo. Ta papir nič ne pomen, če si nasplošno bedn kot človek!
Citat:
nisi nisi
Me je že življenje preveč vsega naučilo. In pišem iz lastnih iskušenj, ne pa iz "rekla kazala" Takšen pač sem.
Napisal sem pa samo to, da enim ne pomaga nobena izobrazba. In nekaj ljudi imam, ki niso tako izobraženi, pa so več vredni... več naredijo, sami skrbijo za določene stvari, ki bi drugače morali "izobraženi". Sami vodijo nekatere stvari in te laufajo.... itd. Nekateri izobraženci, pa kar povejo, "to ni moje delo, jaz se nisem za to šolal" ampak, za kaj drugega pa ni sposoben, navkljub ne vem kakim šolam. "Z mojo šolo hočem tolk in tolk plače", potem pa nekih osnovnih stvari ne poznajo, se ne vklopijo v kolektiv, posebej, če ima ta stopnjo izobrazbe med višjimi v kolektivu. Nikakor ne gre skoz, da bi jim kdo z manjšo izobrazbo razložil ali naučil kakšno stvar. Preveč trpi ego. Ne govorim za vse, da ne bo spet kater besede obračal, ampak v zadnjih letih se dogaja prav to....in to preveč. Od dveh, treh... bo eden takšen, ko požira pamet celemu svetu. In moje iskušnje so, da imam boljše delovne uspehe z "neizobraženci" (kakor jih imenujete) kot pa z "izobraženci" . Tako da človeka ne cenim po šoli ali izobrazbi, ampak po človeški plati, po delovnosti, kolegialnosti, zanimanju, sposobnosti, trudu...itd. Pa še nekaj, pišeš, da študentje štiri leta na slabše živijo, kot študentje. Prvo kar je, da tisti, ki končajo redno, verjetno ne spadajo v to skupino, ki jo omenjam. Kolk vidim, eni ne živijo prav slabo, kot študentje. Pa še to (ko že omenjaš) , eni sploh nimajo ali niso imeli možnosti študirat. In zdaj sem pljunil na "karibit". Ker je forum poln takšnih, ki nimam o vseh preveč dobrega mnenja (ponavljam.... niso vsi takšni) , bom zdaj deležen pljuvanja:
Šoferji avtobusov, so pa lahko čisto kul.... če pač radi to delajo.... zakaj pa ne.
No to je zame človeško razmišljanje. Svaka čast, da obstajajo tudi taki ljudje.
Citat:

Vem da si folk želi vozit avtobuse, ker mislijo da je to čisto enostavno, predvsem nekateri ki so bili na špediciji si želijo vozit lokalne proge, da bodo sedaj več doma itd... Realnost pa je da na avtubusu delajo z ljudmi in tisti samotarji imajo konkretne težave ker tega prej niso bili vajeni in plače so kar nekaj neižje proti špediciji, pa mal te bolj jebejo zaradi urnikov, vsaka stara mamca te jeb... mulci so arogantni ipd... Ampak delo pa ni težko in zato je tako plačano, če jih bo pa primanjkovalo bojo pa brez skrbi dvignili plače...

Ampak realnost pa je, da si želijo it vozit avtobus in sprašujejo če ma kdo kakšne veze da bi jih zraven spravil...

In kaj tebe to skrbi, si mati Tereza voznikov avtobusov, če si podari jim nekaj svoje plače, pa ti bo lažje
Verjemi meni,da tisti, ki si to želi, hitro opusti to željo, ko začne vozit. Fora je v tem, da te ljudje, so primorani to delat, ker imajo družine, bodisi so v kreditih do guše.
Citat:
Ne nism ne mati niti Tereza
Si pa tist dobr napisu " mislijo da je čist enostavno", zato se ogromno fantov hitro vrne na "ex job"

En primer: Dečko delu ene par dni pa mu je mamca zatežila na gl.avtobusni postaji Kje je do zdej!!
Mladenič je potegnu ročno ugasnu bus in javu kje je pustu bus pa šu domov, poklicu kadrovsko da naj mu pošljejo delovno po pošti
Tega se pa spomnim! Edini pameten, sej me je velikokrat to prjel, sam mam še neki dnarja za nabrat, pol pa ko jih šiša!

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
No pa da vam povem iz prve roke, kako se streže temu poklicu!
Citat:
-neurejeni delovniki

nič novega

-razna izsiljevanja
Normalno za šiht, kjer si non stop na cesti.

-natrpani vozni redi in hitenje naprej brez počitkov
Predvidevam, da je zakonska omejitev trajanja vožnj in počitkov.

-cestni prekrški (včasih se jim pač ne da izogniti)
Prosim??? A lahko to pojasniš? Profesionalni voznik, ki pelje 50 ljudi, se včasih ne more izognit prekrškom.

-ukinjena bonificirana del. doba

-visoki fondi ur (dolgi šihti)
Nič novega

-opravki z policisti
Ta mi tudi ni najbolj jasna. wtf?

"Na koncu še to vprašanje, Kdo za hudiča bo šel sploh to še delat od mlajše generacije"

Folk brez izobrazbe, ki ni usposobljen za kaj drugega. Tako kot taksisti.

Ti Ynos si pa itak tok pameten, da se kr kadi!
Prvo vpraši svojo lastno sestro, kaj pomeni biti voznik busa! Mislim, da ti bo sama lahko iz prve roke povedala, saj jo je po tvojem neizobraženi mlad fant, ki vozi mestni bus natepavu tri leta!!!
A mi greš na živce s to tvojo izobrazbo! Pa kaj teb ni jasn? Pa skoz ta tvoja izobrazba, že tvoja sestra je rekla, da sam to znaš govort in itak si še njo nalezu s temi bedarijami na konc.Pa povej folku tuki, kok časa si vleku, da spacaš ta fax? Doma so te mel polno glavo, k si sam guzičario, lenario in drku na kompu. Mt je morala doma delat hišna opravila, ker ti neveš, neznaš niti kje se drži izvijač.
Ma nonstop visiš za tem bednim kompom na šihtu in pol še doma! Še srat greš z njim baje, da ja kej neboš propustio. Pa ti znaš sam pametovat, a znaš kej narest? Še za žarnco zamenjat pokličeš nekoga.. Kdo je tvoji sestri enkrat v lajfu naredu solidn kolo? Jz osebno sm tvoj avto popravlju, k ti je šipa crknla, ker si ti nesposoben, da vzameš wd-40 in pošpricaš po kontaktih.Še zgniu ti je pred blokom, k ni vidu šampona tri leta, da ne govorim o higieni notranjosti.
Pa tega bi lahko naštevau još pa še....
Pa dej mal se zadrž s temi svojimi izjavami kot so izobrazba, zaničevanje, nadutost itd...Pa še ta južn si pa se delaš enga slovenca skup z uno droljo lažnivo!
Citat:
Če bi izbiral, ne bi vozil avtobusa, ker se mi ne da bit na cesti cele dneve in ker je preveč enolično delo. VSak dan eno in isto... Imam raje raznolike zadeve.
Model eni sam, da delamo šiht, kljub večji izobrazbi k je potrebna. Eni ne visimo doma, dokler ne dobimo šihta, ki nam je pisan na kožo.
A ti maš pa ful raznolik šiht, k bulš v kutijo za štirimi stenami, pa ga mečeš vsepovprek.
Busarski šiht je itak v *****, ampak se ga dela,zato da se vsaj neki dela. Ko se najde kaj bolšega, se ga pa zamenja. No nekateri raj izkoriščajo državo in živijo od sociale, ali pač kradejo, mutijo, varajo...

Citat:

No k boš ti ustaju ob 2 zjutri pa delu deljene službe z takimi kantami od busov,da je lahk sram državo, z maljon folka k ti najeda nonstop, in se še muču v prometu pr takih temperaturah da crkneš, mislim, da takrat ne boš pol govoru take bedarije, kot jih znaš. Ti sploh neveš kaj je popoldansko delo, kaj šele deljeno delo. Kaj pa sobota, nedelja, praznik?? Takrt k ti guzičar griješ stolico od kompjutora, takrt busar dela, pa tvojo sestro okol voz, k si nemorte enga avta pr hiš prvoščt!
13.gif

Pa model začni spoštovat ljudi zaradi ljudi, ne pa zaradi izobrazbe, ki jo imajo. Ta papir nič ne pomen, če si nasplošno bedn kot človek!

Slike? od sestre mislim.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Pod gole slovenke jih imaš, čeprov je južna.
Tukaj je pa ena slika od krip, ki bi že zdavnaj morale na odpis, pa se še kar vedno peljejo! Osem ur dela s tem vozom, je enako kot osem ur gradbišča.
av8-256979.jpg
[/URL][/img]

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tale kripa vsaj pelje tako kot mora, pa še smrdi ne. One TAM-ove smrdljive kripe bi morali direkt na smetišče peljat, ne pa tega.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
O pa smrdijo in to prov po šmeru. Tisti Tami so pa itak kiperji, nakonc folk misl, da ne znaš bremzati, k tok primejo bremze.

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
O pa smrdijo in to prov po šmeru. Tisti Tami so pa itak kiperji, nakonc folk misl, da ne znaš bremzati, k tok primejo bremze.

Res je, pa ko menjalnik zabije maš občutek da te je nekdo nabrisu od zadi
evil.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.