Podražitve, trgovci in reklame o zamrznjenih cenah

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav!

A gredo še komu na kura( reklame svetih treh trgovcev o tem, kako oni niso nič podražili, da je vse zamrznjeno, cene pa enake kot leta 2 pa 3 ter oh in sploh. Mislm kera manipulacija. Folk prepričevat, da je nekaj črnega v bistvu belo. Jeb€m jim mat€r!

Sistem pa tud. Vse prepričat, da se ne nič ne izplača (pridelovat žita, korenja, jajc, krave so nore, ptice gripozne, ipd bullshit). Folk prestrašit in razvadit. Pol pa užgi s cenami. Spet bodo prišli cajti, ko bodo kure po dvoriščih srale in ko se bo po melko hodilo k vaškem kmetu.

nesemiangelčkedelat.press

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Pa še vsi trgovci imajo isto taktiko: V letu 2006 je bila cena xx.yy €, zdaj je samo še zz.qq €!
shocked-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, jaz ko slišim to reklamo vedno pomislim, koliko folka dejansko na to nasede. In da ne boš mislil, da jih je malo. Isto kot tisti kur... pralni praški in vložki. Ampak to je čista teorija marketinga, ki dejansko deluje. Sicer bi že zdavnaj nehali s tem.
Žalostno... Zato pa lepo med reklamami na CD-jčič ruknem pa je.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tudi cez luzo reklama da sam gledas. Ze skoraj 10x sem jo slisal in vedno znova in znova poslusam kje nekaj preslisim. Ker to je z logiko skregano do amena. Sicer pa amerika in logika
hysterical-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Slovenski trgovci so vredni svojega denarja. Zgradili so si sveti triple monopol v katerem se med sabo skoraj ne grizejo več. Vsi zunaj tega kroga so druga liga. Tega se zavedajo tudi dobavitelji in jim popuščajo na vseh korakih.

Zelo žalostno je, da javnost sedaj pljuva čez proizvajalce jogurtov in mleka. Kaj so oni krivi? Podražili so v toliko, da so pokrili del podražitev vhodnih surovin. Trgovci po drugi strani niso storili NIČ. Pocenili itak niso, podražili tudi ne. problem je, da so njihove marže v odstotkih. S podražitvijo dobaviteljev se je povečal njihov absolutni znesek marže na produkt. Torej dejansko služijo več, že sedaj pa imajo enormne marže glede na delo, ki ga opravijo v vlogi posrednika med proizvajalcev in kupcem.

Ob zadnjih podražitvah sem postal še bolj za_je_ban. V trgovinah iščem predvsem slovenske izdelke in gnjavim prodajalce, če kakšnega nimajo. Enako pri sadju in zelenjavi. Poleg tega sem začel hoditi v Hofer in Lidl. Ne varčujem, le iščem morebitne spodobne artikle, ki jih tam res ni veliko. A vseeno raje vidim, da zaslužita še ta dva. Vsak EUR na njihov račun pomeni EUR manj na računih Mirka Stuširanega, šparovnega in merkatorija. To me neznansko veseli.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dokler bo slovenski hobi v nedeljo španciranje po trgovskih centrih, potem bodo take razmere. Folk nima nič počet in gre v nedeljo v štecuno in kruza s tistim vozičkom med policam. In tukaj trgovci vidijo zaslužek. Tak kupec bo videl napisano AKCIJA in ga bo to premamilo, pa čeprov tega v realnosti ne potrebuje nujno. Če bi vsi kupovali tako kot moj fotr, potem bi blo vse skupaj malo drugače. Malo čez 7 je v soboto v trgovini in je v 15min tudi zunaj. Točno ve kaj more kupit, štecuno ma naštudirano v nulo in samo meče notr. Kupi pa samo najnujnejše življenske potrebščine.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Vsak samo vidi rdeči napis AKCIJA in velika večina ljudi sploh ne pogleda na ceno! Misleč če je v akciji je tako najbolj poceni!
bonk.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Počasi bo ceneje za trgovce, da bodo označili samo tisti kar NI v akciji.

Meni se zdi napis akcija na trgovinski polici že rahlo bolana zadeva.

Reklamirajo pa tako ali tako samo tistih par artiklov, ki so jih zaradi nekega čudnega vzroka pocenili, ali pa jim zamrznili cene. Problem je samo v tem, da je teh izdelkov prekleto malo.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Ko smo že ravno pri Tuš-u - ali se niso nekje hvalili, da v tej najnovejši rundi podražitev ne bodo podražili mleka?

No danes sem bil v lokalnem Tušu in mleko se je seveda podražilo - prej 0,65 € za liter njihovega (tuš) alpskega mleka, od danes naprej 0,72 €...

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Slovenski trgovci so vredni svojega denarja. Zgradili so si sveti triple monopol v katerem se med sabo skoraj ne grizejo več. Vsi zunaj tega kroga so druga liga. Tega se zavedajo tudi dobavitelji in jim popuščajo na vseh korakih.

Zelo žalostno je, da javnost sedaj pljuva čez proizvajalce jogurtov in mleka. Kaj so oni krivi? Podražili so v toliko, da so pokrili del podražitev vhodnih surovin. Trgovci po drugi strani niso storili NIČ. Pocenili itak niso, podražili tudi ne. problem je, da so njihove marže v odstotkih. S podražitvijo dobaviteljev se je povečal njihov absolutni znesek marže na produkt. Torej dejansko služijo več, že sedaj pa imajo enormne marže glede na delo, ki ga opravijo v vlogi posrednika med proizvajalcev in kupcem.

Ob zadnjih podražitvah sem postal še bolj za_je_ban. V trgovinah iščem predvsem slovenske izdelke in gnjavim prodajalce, če kakšnega nimajo. Enako pri sadju in zelenjavi. Poleg tega sem začel hoditi v Hofer in Lidl. Ne varčujem, le iščem morebitne spodobne artikle, ki jih tam res ni veliko. A vseeno raje vidim, da zaslužita še ta dva. Vsak EUR na njihov račun pomeni EUR manj na računih Mirka Stuširanega, šparovnega in merkatorija. To me neznansko veseli.
Respect. Zelo podobno tudi jaz.
cheer.gif

V Mercatorju kupujem pa le še Lumpi bobi palčke
aplauz.gif
.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Potem si ti eden izmed tistih, ki se gužva pred Hoferjem?
grin1.gif

Draga Mitzy. Pred trgovinami se ne gužvam. Dovolj, da jim dam svoj denar. Ne bom pa čakal na to priložnost kot osel pred zaprtimi vrati. Ob njihovih maržah bi lahko vsakega kupca osebno sprejeli in ga postregli s kavo ali čajem.

Itak so slovenski trovci za luno. Njim je povsem vseeno ali zapraviš 10 ali 200 EUR. Obravnava je enaka. Edino, kar dobiš so kakšne blesave SPAR zvezdice s katerimi si priboriš domnevno cenejši izdelek, kjer sploh ne moreš primerjati redne z akcijsko ceno. Za CRM še niso slišali.

Hofer in Lidl podpiram zgolj zato, ker imata dovolj resursov, da sčasoma zafrkneta naše 3 kmetavzarje, bodisi celjske ali ex-ljubljankoviæe. Dodatna konkurenca ne škodi, poleg tega pa menim, da večina njunih prduktov ni nič bistveno slabših od akcijskih izdelkov v drugih trgovinah. Le brendov ni, ti pa niso nobeno jamstvo kakovosti. Še posebej, če so izdelani na slovaškem...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Prijateljica ki dela v Tušo mi je pravila kako zanimive akcije imajo včasih. Izdelke ki ne gredo preveč dobro v prodajo jih za malenkost podražijo, dajo napis akcija in tako vse prodajo.Kupci pa tega sploh ne opazijo.

Lepo, da prizna, kje dela. Me ne preseneča njena izkušnja.

Ljudem toplo priporočam, da namesto cen za KOS gledajo ceno na kilogram. Opazili bodo zanimivost.

Kot prvo so te cene bistveno manjše in jih večina spregleda.
Kot drugo so mnogi izdelki iz akcij dražji od neakcijskih izdelkov oziroma v najboljšem primeru stanejo enako.

Trgovci so zviti kot preste, njihova družbena odgovornost in morala pa se konča pri šlepanju otrok na kakšen izlet, sponzoriranju "varne hiše"...

Računajo na kupce brez presežka sivih celic. Nujno zlo, kaj hočemo. Moti me le, da se delajo fine, prijazne do družbe in okolja, hkrati pa so, hmm, morda prvorazredni paraziti? Naj se ne pretvarjajo in raje jasno povedo, da delajo za denar in da kupci itak nimamo prave izbire ter da se naj zato sladko koitiramo v zadnjik.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Že lep čas nakupujem ali v Hoferju, ali Lidlu. Če bi že moral zbirat med Mercatorjem, Tušem ali Sparom, potem bi se najbrž odločil za slednjega, kljub temu da še sam ne vem zakaj. Mogoče bo treba začet razmišljat o najemu manjšega vrta nekje zunaj mesta in si pridelovat svojo zelenjavo...majhen korak k neodvisnosti.

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Kot drugo so mnogi izdelki iz akcij dražji od neakcijskih izdelkov oziroma v najboljšem primeru stanejo enako.

Dajte mi nekaj povedati,a vi dejansko veste cene za ves sortiment izdelkov,ki jih kupujete (in še za primerljive konkurenčne izdelke) točno do centa natančno,da lahko tako primerjate?
confused-1.gif

A se potem samo cene na pamet učite po trgovinah ali kaj?

Jaz (očitno na svojo škodo) namreč cene le okvirno poznam....in potem me,kot kaže,lahko nategnejo s kako akcijo...

Ampak se bojim,da je potrebno držati v mislih še dosti drugih reči,ne le cene za širok seznam izdelkov do centa natančno...
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Za večino artiklov, ki jih gre dosti v uporabo vem kje so cenejši in jih običajno tam kupujem.

Je pa tako, da je Špar običajno najcenejši, Tuš ga poseka ob akcijah, sicer pa določene stvari kupujem tudi v Eurospinu (še stara navada), Lidlu, včasih tudi kaj v Hoferju (zadnjič sem kupil walki talki za točno določeno uporabo (cena 25 EUR za par z vsem živim zraven, deluje odlično, sicer so cene od 40-50 gor)). Eurospin ima sicer precej kvalitetne izdelke, vsaj tiste, ki jih jaz kupujem. V trojici velikih pa kupujem večinoma slovenske izdelke. S tem da, v Mercatorju skoraj nič, ker je občutno dražji od ostalih dveh.

Zgolj primer: Argeta pašteta še v SIT-ih: Mercator cca. 230, Tuš cca. 195, Špar cca. 180. Pa Tuš jih ima precejkrat v akciji po cca. 160 SIT. Zadnjič jih je imel Mercator v akciji in so bile nekje cca. 190 SIT. Za bruhat.

Opažam pa, da se mi da vedno manj ubadat s tem, čeprav zaenkrat še sledim svoji strategiji.

Nazadnje urejeno:

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Hmm,ali pa to vsakič pol dneva samo po vseh raznih trgovinah za špecerijo hodiš(da najdeš najugodnejše)??? (mi nimamo ne časa ne volje za to....)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Akasha pravi:
Hmm,ali pa to vsakič pol dneva samo po vseh raznih trgovinah za špecerijo hodiš(da najdeš najugodnejše)??? (mi nimamo ne časa ne volje za to....)
Zdaj zate ne vem, vendar meni treba vedno znova iskati najugodnejše, namreč vem kje sem kupil zadnjič ugodno in to potem kupim. Ne primerjam za vsak nakup posebej. Pač pretekle izkušnje.

Sicer pa: vse možne razloge lahko najdeš, da se ti tega ne da, tako da, to je samo tvoja izbira. Me zanima, če hodiš z listkom v trgovino?
grims-1.gif