Planica 2023

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne vem, mogoče sem kaj prespal, ampak a se je to prvenstvo reklamiralo v Sloveniji? Ničesar se spomnim, na socialnih omrežjih mi ne meče tečne reklame naprej, tu na alterju je ne vidim, čeprav se neposredno o tem pogovarjamo, šel sem brat članke. Če grem pogledat v temo, kjer reklamirata dva kitajsko robo, bom še cel mesec imel reklame za kitajski klump. Mogoče so bile reklame po TV, tisto bi res spregledal, ker redko pogledam kaj na naših postajah, pa še to za nazaj in reklame preskočim.
Če za nek produkt ni trga, sta dve možnosti. Pozabiš na produkt in ga ne prodajaš ali pa trg ustvariš.
Šolniki vedo, kako nas starše spravijo na šolsko proslavo. Večina otrok nastopa, potem pa že pride vsak gledat svojega "umetnika". Pa še babica in dedek zraven.
Jaz mislim, da če bi raznim športnim društvom, ki jih pri nas ne manjka, razdelili vstopnice za otroke, bi bilo v Planici dovolj obiskovalcev, ki bi pripeljali otroka in zase s stisnjenimi zobmi kupili vstopnico po kolikor toliko primerni ceni. Pa denimo gasilcem, ki so sodelovali v lanskem požaru ...
O Planici se pri nas res negativno poroča. Bojim se, da so tako poročanje izvali sami.

Edit: Da še dodam eno bogokletno - mogoče bi morali kak večer po tekmah dodati koncert Cece :evil:. Hočeš nočeš, imamo vsaj 200.000 priseljencev z juga prejšnje države, ki te športe še manj cenijo in poznajo kot alpski Slovenci.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.521
113
jaz sem pogruntal, da je neko prvenstvo, ko se je že začelo lol

še ko so mulcem prestavili zimske počitnice mi ni blo jasno zakaj zarad poletov v Planici to letos prestavljajo :valjamse: saj so ja marca...

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in Pepe
22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Vsem slovenskim družinam ali vsaj otrokom bi lahko dali eno karto gratis in ni hudič, da bi na to gratis karto dobili teh željenih 150.00 ali več dodatno prodanih kart.
Ampak ne, oni so se šli nadstandard s cenami kart in s cenami nastanitev v času prvenstva, tako da v začetni računici sploh ni bilo zraven domačega prebivalstva, ampak večinoma so računali na srednjeevropski in skandinavski trg, kateri jih je pustili na cedilu.
Zdaj je pa krivo vse drugo od nogometnega prvenstva, negativno nastrojenih medijev in Slovencev, kateri niso navdušeni nad tekom, ipd.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr in Pepe

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Mah, meni predvsem ni jasno, zakaj se dela cel medijski halo glede števila navijačev...

Več kot očitno je, da so organizatorji računali predvsem na tuje goste. Na to nakazuje (kot že zgoraj omenjeno) pomanjkanje reklame in pa cene vstopnic. Poleg tega so jim zagodli še ponudniki prenočitev. J.... ga, pač se jim ni izšlo, ampak da je sedaj to že cel teden glavna tema v vseh medijih, TW, FB, vsepovsod, to pa se mi zdi malo mimo. Je pa res, da bo to verjetno vplivalo tudi na možnosti organizacije takih dogodkov v prihodnje.

Slovenci bi verjetno šli pogledat skoke za kakih 15 do 20€, pa še to samo na veliki skakalnici, vse ostalo je iz našega zornega kota čisto brez veze. V petek in soboto, ko bodo fantje skakali na veliki skakalnici bo prav gotovo precej več domačinov, kljub cenam kart.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
kaj pa boš brusil po mediji, 7 mesto, 15 mesto, 34 mesto naših? to pač niso novice za žulit. Sreča da s(m)o ujeli 3. na mešani. še to za las.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Ja, glede rezultatov se strinjam. Tudi 3. mesto naših na mešani ekipni je bilo zame, glede na to da je ekipna in na zasedbo, slabo. Ipak je na ekipnih samo 5 kandidatov za medalje. Jebi ga Emo je zvilo...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ampak ne, oni so se šli nadstandard s cenami kart in s cenami nastanitev v času prvenstva, tako da v začetni računici sploh ni bilo zraven domačega prebivalstva, ampak večinoma so računali na srednjeevropski in skandinavski trg, kateri jih je pustili na cedilu.
Ne poznam teh organizatorjev. Ni slučajno med njimi župan Bleda, ki je pred korono povedal, da Slovenci na Bledu niso zaželeni? Imam občutek, da je bila filozofija okrog prvenstva povsem enaka. To je za tujce iz držav, kjer so plače nominalno višje vsaj za 2x. Že Avstrijci in Italijani so prerevni. Ali pa so vsaj mislili, z domačim trgom se ne rabimo ukvarjati, saj je ja svetovno prvenstvo in bodo drli, če jih bomo rabili in jim to dopustili. Ja, pa olimpijske igre so bile lani v Sloveniji. Gasilske. In smo najbrž drli tja.
Glede rezultatov je tako, da ljudje gredo gledat tudi športne prireditve, kjer ni nobenega Slovenca. Denimo F1. Ali druge zanimive prireditve v tujino, denimo letalski miting. Ampak tam so produkt gradili dolga desetletja.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Mislim da tudi zanimanje za ta šport upada. Koliko držav se sploh resno ukvarja s tem, s skoki ene 5,6?
Ko sem bil majhen sem gledal, sedaj že kakšnih 15 let ne več.
dokler nisem na alterju prebral da so počitnice zaradi tega prestavili, nisem tega vedel. Še mojo sem spraševal če niso bile počitnice ponavadi bolj prot koncu februarja pa mi je rekla, ne se je blo zmeraj nekaj takega :)

Za svetovno prvenstvo nisem vedel do zadnjega, dokler se ni dejansko začelo, ko je bil tisti uvod z Laibach. Verjamem da nisem edini s takim zanimanjem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Meni denimo F1 niti slučajno ni zanimiva. Gledal kdaj silom prilike na kakem obisku. Dolgočasno u 3 pm. Vsaka stvar se da narediti zanimivo. Če ne drugače z aktivnostmi, ki se dogajajo ob prizorišču.
povdarek je na predzadnji povedi in besedi "zanimive".

Dejansko se o prvenstvu v slovenski javnosti ni vedelo veliko, dokler niso zaslutili, da bo iz proračuna potrebnih več novcev kot so mislili. Ni se reklamiralo, ni se gradil produkt. Bodo prišli bogatejši iz severa Evrope. Verjetno so pred dvema mesecema že jasno vedeli, da ne bodo niti slučajno v taki količini kot so mislili. Popoldanske karte pa so začeli kdaj sramežljivo ponujati? Mogoče je na alterju kdo, ki se na marketing razume. Meni se zdi, da za marsikaj niso naredili niti minimuma "po učbeniku". Rezultati vsekakor kažejo, da gotovo niso naredili solidno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj
2. jul 2020
5.107
6.658
113
Mislim da tudi zanimanje za ta šport upada. Koliko držav se sploh resno ukvarja s tem, s skoki ene 5,6?

Ukvarja se jih ogromno, dobrih je pa res ene 5 ali 6, od katerih A reprezentance pridejo skoraj v celoti čez sito kvalifikacij. Za zanimanje vzbuditi rabiš enega domačega asa, potem se poveča zanimanje za treniranje in od 100 vpisanih se mogoče najde 1 kateri ima potencial uspeti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kot prvo to ni bil župan, kot drugo pa ni rekel, da so nezaželjeni.

krucefiks no, te pravljice se znebiš težje, kot korone :zavijazocmi:
Dobro, bil je direktor turizma Bled Matjaž Berčon. Vse ostalo drži. Domači gostje med dopusti niso zaželeni, ker je gneča. Potem se je zgodba ponovila, ko se je pojavila korona in niso bili obiskovalci zaželeni, ker je država zaprla gostilne in obiskovalci niso nič zapravili.
Ne gre za pravljico, gre za neumestno izjavo, ki jo bomo ponavljali vsako leto, da ostane v spominu. Tudi sedaj si jo ponavljam, ko Bled poka po šivih zaradi obiskovalcev nordijskega prvenstva.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Včeraj so postregli s podatkom da te globalne športe (nordijsko SP) spremlja v teh dneh pol milijarde gledalcev.
Res? Globalne? V EU nas je malo manj kot pol milijarde, pa če ena tretjina spremlja, pa Kanada, ZDA, Japonska, pa smo že končali.
Mislim da v EU povsem nepopularen kriket spremlja veliko več gledalcev po svetu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Dobro, bil je direktor turizma Bled Matjaž Berčon. Vse ostalo drži. Domači gostje med dopusti niso zaželeni, ker je gneča. Potem se je zgodba ponovila, ko se je pojavila korona in niso bili obiskovalci zaželeni, ker je država zaprla gostilne in obiskovalci niso nič zapravili.
Ne gre za pravljico, gre za neumestno izjavo, ki jo bomo ponavljali vsako leto, da ostane v spominu. Tudi sedaj si jo ponavljam, ko Bled poka po šivih zaradi obiskovalcev nordijskega prvenstva.
Itak ja...

Direktor Turizma Bled Matjaž Berčon se je odzval na včerajšnji buren odziv po njegovi izjavi, v kateri poziva slovenske obiskovalce, naj na Bled raje kot poleti pridejo v katerem drugem letnem času. "Nikakor nisem želel povedati, da so slovenski gostje nezaželeni, temveč sem jih le želel opozoriti pred gnečo,"
No, dejansko pa je za takšne slovencelne, ki si radi ponavljate izmišljotine bolje, da res ostanete doma, pa bomo vsi srečni :zavijazocmi: Vi boste hepi, ker ste zajebali prasce, mi bomo pa veseli, ker ne kvarite vzdušja :zmaga:

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Tako je, pa še zimske počitnice je bilo treba postavit, da ne bomo slovenčki gužvo delali na nadstandardni prireditvi, kjer se bo drenjalo od šprtnih navdušencev.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
V nedeljo sem se peljal skozi Zgornjesavsko dolino in videl kakšnih 6-7 zastav oz. plakatov prireditve na hišah in kransjkogorski komunali, ter maskoto prireditve ob cesti. Ter policaje in reditelje po ktižiščih ko se bližaš Planici. Decembra npr. smo se peljali skozi Sappado in so, bodo, tam neke igre, pa cela dolina in mesto ovešena z barvami te prireditve. Tako da, neki ne štima s promocijo za moj okus. Ker če doma ni dobri poštimano, ne verjamem, da je bilo za tujino kaj bolje.
Iz italijanske smeri pa sem srečal kar nekaj vozil, ki so domnevno spadala v okvir prvenstva.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Točno to razlagam jaz že več let organizatorjem Zlate lisice v MB - pustimo sedaj selitve v KG.
Na Šentilju in Gruškovju je treba že opozarjat z jumboti, da prihajaš v "deželo Zlate lisice" in to od dneva ko imaš potrjen datum za novo sezono, vabiš že konkretno.
Tako imajo Avstrijci in Italijani že sedaj reklame za tekme naslednje leto.