naj se sprosti prostorske akte in zemljisca pa bo stanovanj slej ali prej dovolj. Davki in jemanje drzavljanom tega pac ne bodo spremenili.
Saj prostorski akti in zemljišča se sproščajo...morda na nivoju države ne v zadostni meri, de. Ali so ta zemljišča tržno zanimiva za pohlep investitorjev je pa spet drugo vprašanje. Glede na to, da nepremičninski promet krepko pada, je problem tudi drugje. Lastniki večjih oz. za gradnjo bolj kvalitetnih zemljišč špekulantsko ciljajo na max izkopiček. Vidim, da se v Ljubljani lahko praktično vsaka luknja pozida z "nadstandardno" večstanovanjsko "vilo".
Večina državljanov nima problema z uvedbo davka na drugo nepremičnino (večina nima ne prve, kaj šele drugo...). Zagotovo ima problem manjšina, ki ima tudi investicijske nepremičnine. Sem v manjšini, a bi vsem državljanom privoščil, da v mojem žepu ostane več, in ne manj
Problem je zagotovo stopnja davka. Se mi zdi, da je sama višina bodisi še en strel v koleno ali pa zgolj marinada in bodo stopnjo ob sprejetju znižali...Vsekakor bodo ta kratko potegnili socialno najbolj šibki (če je komu tukaj sploh mar za to).
Enim ni prav, da imajo toliko težav s podnajemniki...ampak razen pavšalnih predlogov tipa "da lahko najemnika, ki ne plačuje fu*nem ven", nisem zasledil. Vsekakor davek takih problemov ne rešuje. Pa tudi nihče drug jih ne...je pa dejstvo, da niso vsi za najemodajalce.
Dokler pa je ideja da naj kmetje opuscajo kmetijstvo ce se jim ne splaca nam pa srednjerocno trda prede.
Sem prepričan, da tisti kmetje, ki niso imeli boljše "ideje", ne kmetujejo več. Tako kot so recimo slovenski učitelji šli v gospodarstvo, mesarji v prodajo gradbenega materiala in fdv-jevci v politiko...
Glede kmetov je že Daniel povedal, da imajo politično brezzobo vodstvo, ki za Slovenijo (in njenega kmeta) ne naredi nič kaj dosti. Ideje mestnih srajc niso tako škodljive, kot je nevarna sama drža slovenskega kmeta. Jaz slovenskega kmeta ne znam reševati drugače, kot tako, da pri njem kupujem.
Kaj bo naredil slovenski kmet, da preživi je pravo vprašanje. Vse se začne s samorefleksijo (filozofski princip). Brez
Cogito, ergo sum tudi slovenskega kmeta ne bo.