Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.903
3.544
113
Mislim, da je kljub vsemu danes težje najti zaposlitev, kot pa delo. Če gledamo trenutni čas, je delodajalcev, ki iščejo delavce kar nekaj. Problem pa nastane, ker tisti, ki je navajen na nekaj več iz preteklega časa, enostavno noče iti delat za manj, zato išče zaposlitev in ne dela. In tako imamo kupe razpisov za delavce v negi, ker tega pač ne bi nihče delal, niti sedaj, ko jim je golob dal celih 50 eur bruto več... Kot bi se delal norca iz njih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.310
6.866
113
To je zdaj tak dvorezni meč. Športniki večinoma žrtvujejo šole, poklice za šport, medalje, prepoznavnost.

Predvsem pa zdravje! Zato so pa šok invalidi. Kaki sahist pa plavalec jo odnese brez trajnih problemov, pol se pa pocas konca. Za plavalca tudi ze pri max 30-35. Sah je tudi tle malo boj future proof.

Ce se jemlje pokojnine, naj se jim vzame tudi financiranje na tej poti. Bodo vsaj malo prej vse skupaj pustili in jim ne bo treba skozi to odisejado od kovanja v zvezde do zatiranja kot trdovratnega plevela.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.523
3.856
113
Predvsem pa zdravje! Zato so pa šok invalidi. Kaki sahist pa plavalec jo odnese brez trajnih problemov, pol se pa pocas konca. Za plavalca tudi ze pri max 30-35. Sah je tudi tle malo boj future proof.

Ce se jemlje pokojnine, naj se jim vzame tudi financiranje na tej poti. Bodo vsaj malo prej vse skupaj pustili in jim ne bo treba skozi to odisejado od kovanja v zvezde do zatiranja kot trdovratnega plevela.
A tistim, ki imajo stalno bivališče v Monaku tudi plačujemo pokojnine? Pa tistim, ki so dobili v svojih časih več 10.000€ na nastope...
Sprašujem za prjatla.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.523
3.856
113
A bi še davkov? Ni problema.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.540
2.409
113
Pomurje

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.440
2.446
113
Ne bo šlo. Za kaj takšnega je potrebno imeti nekaj intelekta pa še dejansko je treba delati in speljati zadevo, kjer je pa bolj malo možnosti za večja prekanaliziranja denarja v žepe zaslužnih.

Res in resnično ne razumem zakaj ne moremo fuka obdavčit. Preko oglasnikov se obračajo milijade, zraven tega hodijo vsi fu*kat v Avstrijo, razni Laufhausi, kar je še slabše ker vse ostane tam.

Zakaj se ne bi konoplja legalizirala? Posekajo nekaj dilerjev, nova delovna mesta, poberejo se novi davki, nova delovna mesta, nova industrija.

Kripto? Dobički? Da ne bom poknil od smeha, zdaj je tisti ki ustvari dobičke (nekateri velike) oz te špekulacije iz kripta bogi?

Pa ni problema, naj uvedejo še davek na nepremičnine zraven. Recimo 0,10% na vse in vsako nepremičnino, ne samo na drugo, tretjo, peto namreč pri nastanku (gradnji), vzdrževanju in pri prodaji država nabere res nesramen denar in lepe procente npr. pri kriptu pa čisto 0. Ljudi za 0,10% ne bo bolelo, pa denar bo fiksen ampak v prvi vrsti naj prvo poberejo zgoraj navedene zlate jame.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.310
6.866
113
A tistim, ki imajo stalno bivališče v Monaku tudi plačujemo pokojnine? Pa tistim, ki so dobili v svojih časih več 10.000€ na nastope...
Sprašujem za prjatla.

Saj pravim, od starta nič!
Placujemo jim pokojnino, zato ker je edino pravilno, da placamo racune za svoje gladiatorje, ki smo jih zelo skrbni vzgajali, pol bi jih pa kar zavrgli.

Po tvoji logiki naj bi te pokojnine plačevali pa katerim sportnikom, ce ne najboljsim?

AvtoFun
Zakaj ne moremo. Isti model je bil zasnovan, kot ga ima Andiamo ali pa Wellcum. https://primorske.svet24.si/novice/goriska/v-novi-gorici-prva-slovenska-javna-hisa-
Samo potem so po klasicni balkanski navadi ta model malo prilagodili, ki pa ni bil vec tako zelo legalen in so morali dol zapret.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.523
3.856
113
Po tvoji logiki naj bi te pokojnine plačevali pa katerim sportnikom, ce ne najboljsim?
Po moji logiki samo tistim, ki so šli športat zarad mene oz. zame. Ostali so šli namreč vse to delat zgolj in samo zase.

Aja tistih, ki so šli športat zarad mene oz. zame ni. Smola.

Ideja - naj bo naslednja stopnja izredne pokojnine za tiste, ki so nastopili na Eurosongu... se pa sprašujem, če bi kakšne posebne zasluge kje lahko dobili še propadli komiki... ipak so "tovarne stale med Moped Šovom".

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Mr_Wolf

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.310
6.866
113
Hja, pol tudi ni zate. Ali bos rekel, da delas kar delas za druge in ne zase. Tvoja logika je klasicna sloveska - vsi zame jaz zase.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

B81

22. jul 2007
37.428
10.780
113
A bi še davkov? Ni problema.

Pričakovati je, da bodo proizvajalci vsaj del stroška višjega DDV prelili na potrošnike, zato bi se lahko cene pijač dvignile.

Bomo videli. Sem skoraj prepričan o postopnem 10% dvigu. Trgovec ne splača nič. Enako, ko mu dobavitelj dvigne cene.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.903
3.544
113
Ali mi lahko vlada zagotovi, da mi bo zaradi tega dodatnega prispevka zagotovljeno mesto v domu upokojencev in dovolj negovalcev ali pa vsaj nekdo, ki bo opravljal nego na domu in bo plačan iz tega prispevka? Ker zgolj pri nas, bo ta prispevek nanesel 26,64 EUR mesečno na osebo oz. 79,92 EUR za 3, ki si plačujemo prispevke, vsak mesec. Na leto skromnih dodatnih 959 EUR...

Z julijem bomo začeli plačevati nov obvezni prispevek, s katerim se bodo financirale storitve dolgotrajne oskrbe. Zaposleni in delodajalci bodo plačevali po en odstotek od bruto plače, upokojenci pa en odstotek od neto pokojnine. Tisti, ki so hkrati delavci in delodajalci, na primer samostojni podjetniki in kmetje, bodo plačevali dva odstotka bruto plače.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.524
4.287
113
Ali mi lahko vlada zagotovi, da mi bo zaradi tega dodatnega prispevka zagotovljeno mesto v domu upokojencev in dovolj negovalcev ali pa vsaj nekdo, ki bo opravljal nego na domu in bo plačan iz tega prispevka? Ker zgolj pri nas, bo ta prispevek nanesel 26,64 EUR mesečno na osebo oz. 79,92 EUR za 3, ki si plačujemo prispevke, vsak mesec. Na leto skromnih dodatnih 959 EUR...

Z julijem bomo začeli plačevati nov obvezni prispevek, s katerim se bodo financirale storitve dolgotrajne oskrbe. Zaposleni in delodajalci bodo plačevali po en odstotek od bruto plače, upokojenci pa en odstotek od neto pokojnine. Tisti, ki so hkrati delavci in delodajalci, na primer samostojni podjetniki in kmetje, bodo plačevali dva odstotka bruto plače.
Eh bo vsaj dohodnina manjša, razen za upokojence..

B81

22. jul 2007
37.428
10.780
113
Tisti, ki so hkrati delavci in delodajalci, na primer samostojni podjetniki in kmetje, bodo plačevali dva odstotka bruto plače.

tole je pa možganska gimnastika za telebane.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.903
3.544
113
Ali kmetijstvo. Sam ti raj jamraš.
Očitno ti ni ravno jasno, kje končajo vsa sredstva, ki se vložijo v kmetijstvo, me pa to ne preseneča kaj dosti. Je pa seveda zate problem, ko ti nekdo predstavi realno stanje, ker zaverovan kot si v svoj prav, je trenutno zate svet pač idealen. To, da je idealen zgolj zate, je praktično postranskega pomena.

Pač označiš vse kot jamrače, pa je zate zadeva rešena. Čisto preprosto kajne?

Kako pa kaj javnomnenjske ankete podpore vladi? Smo že dosegli all-time high, ki je rezultat vestnega in poštenega dela?
Mogoče ti veš ali mi golob ali maljevac zagotavljata dolgotrajno oskrbo z pinky swear, če mi bosta pobrala še jurja na leto zraven?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N