Plačilo s kartico - diskrecijska pravica lokala?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Za stranko ni nikoli provizije, razen v smislu, da na gotovino včasih sem ter tja kdo stisne popust, kar pomeni, da izdelek pride ceneje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je, redno je provizija ko s kartico (bilokatero) plačaš storitve JU (cestna taksa, dokumenti...).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Je, redno je provizija ko s kartico (bilokatero) plačaš storitve JU (cestna taksa, dokumenti...).
To je pa zato, ker stroške prevalijo na potrošnika. Ko bodo vse firme začele to delati, pa noben več ne bo kartice uporabljal.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Izjema kot pravilo. Dodajmo še Pošto, ki plačilo s kratico tretira kot dvig gotovine na POS terminalu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To je pa zato, ker stroške prevalijo na potrošnika. Ko bodo vse firme začele to delati, pa noben več ne bo kartice uporabljal.

Vsa normalna podjetja so že zdavnaj vračunala strošek POS terminala, zgleda samo še ti ne.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kakšen odnos, zdaj vem zakaj nisem še nič kupil v Comshopu, vedno se nate spomnim.

Sure da, me zanima tvoj odnos v službi, če jo sploh imaš.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Jado...lepo te prosim, a še ni dovolj blamaže? Z vsakim stavkom se še bolj nizko spustiš. Pol pišeš pa ZS-je in razlagaš kako nisi tako mislil...itd.
Raje prej razmisli...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
K smo že pr karticah in plačevanju, ...nek sem bil na pici in sem reku, če lahko s kartico, pravi, da lahko, da je pa 1.5€ al 2€ višiji račun, če plačam z njo. Lahko to nardi? K če lahko je potem rešitev na dlani za plačevanja s kartico. Mi je blo pa mal čudno, da ti plačaš zarad tega višiji račun, ampak tko ma ta gostinec
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje lahko, ampak če to vnaprej pove/objavi. Verjetno ti nebi smel zaračunat več, če ti tega nebi povedal (in ti sigurno nebi, če nebi vprašal).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kot sem rekel, je to pač politika poslovanja nekega podjetja. Kako rešujejo pritožbe strank, vedo oni sami. Jaz osebno ne zavrnem nobene kartice, ker nimam niti stroškov z transakcijami, niti mi ne plačujejo zneskov za le nekaj evrov.
In če se je nek lokal odločil, da pri njih lahko plačaš s kartico le zneske nad 50eur, imajo taka pravila. Kdor je ovca bo pač šel na bankomat pa za drugič ve, komur se da ukvarjat s prckanjem bo pa vstrajal pri kartici pa z inšpektorji grozil.

Ampak ne me pa prcati z nekimi zakoni, kje to piše da lahko zavrnem kartico stranke. Če me kaj prime in se tak odločim, jo lahko zavrnem. PIKA ENDE OFF FINITO.

Ne, če imaš na vratih nalepko, s katero si dal stranki vedet, da lahko plača s kartico. Pod nalepko napiši pogoje, pa bo vse OK. Dokler je pa samo nalepka, pa si z njo stranki izrecno povedal, da lahko plača s kartico brez izjem. In se moraš tega potem držat. Mislim,. lahko zajebavaš stranke, ampak prej ali slej naletiš na eno, ki se ji da jebat, pa boš mel sranje. Če mi ne verjameš, malo povprašaj inšpekcijo. So že bili taki primeri. In je inšpektor dal prav stranki.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
K smo že pr karticah in plačevanju, ...nek sem bil na pici in sem reku, če lahko s kartico, pravi, da lahko, da je pa 1.5€ al 2€ višiji račun, če plačam z njo. Lahko to nardi? K če lahko je potem rešitev na dlani za plačevanja s kartico. Mi je blo pa mal čudno, da ti plačaš zarad tega višiji račun, ampak tko ma ta gostinec
frown-1.gif

Čudna praksa, najbrž bi moralo biti nekje jasno navedeno, cenik npr. Je pa znesek "provizije" obračunan čez palec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj je jasno, kdo hoče s kartico plačat kavo v gostilni ... tisti, ki ima na računu manj kot 10eur, pa ne more na bankomat. pa po možnosti še z mastercard plača, da mu bodo naslednji mesec trgali. Tak sploh nima kaj po gostilnah hodit ... žal.

Ravno včeraj zjutraj sem plačal 2 kavi s kartico. Sem pač šele takrat ugotovil, da nimam gotovine v denarnici, bankomat je pa malo predaleč.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Sej mogoče je kje napisano, nisem niti gledal, če je, je zih kje na malo na zadnji strani kakopak. Je bil pa tok fer no, da je sam povedal, ko sem hotel plačat in tudi ponudil opcijo bankomata čez cesto, ampak se mi itak po pijači in jedači ni dalo izvajat kamikaze čez šteri pasovnico in dve polni črti
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pica je res dobra, nisem pa nikoli plačal s kartico. No, naslednjič bo kartica.
cheer.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Banka za uporabo kartice na terminalu zaračuna 0,10-0,15€ (odvisno od banke) fiksnega stroška + v procentih zneska opravljene transakcije.

Mislim, da se večinoma zaračunava samo še par % od zneska, par % pa znaša tudi provizija pri pologu gotovine, zato trgovec zaradi kartic ni nič na slabšem.

Sicer tudi jaz nikoli ne plačujem z gotovino, nedolgo nazaj sem v Mercatorju plačal 0,17 € s kartico. Ker imam denarnico, v kateri ni predalčka za bankovce in kovance, in to mi ustreza.