Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Glej, najet imam POS terminal. Tvoje kartice pač pri plačilu ne bom sprejel. Ti meni dokaži, kje piše da sem jo dolžan sprejeti in kakšne so sankcije, če je ne sprejmem. Lahko ti zavrnem tudi kovance. V končni fazi lahko zavrnem tudi tvoje bankovce.Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Pokaži kje piše v zakonu in pravilih, da niso v kolikor imajo plačevanje omogočeno!
V gostilni malo težje. Lahko mu šenkaš, vrniti ali pustiti na blagajni ne more.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Glej, najet imam POS terminal. Tvoje kartice pač pri plačilu ne bom sprejel. Ti meni dokaži, kje piše da sem jo dolžan sprejeti in kakšne so sankcije, če je ne sprejmem. Lahko ti zavrnem tudi kovance. V končni fazi lahko zavrnem tudi tvoje bankovce.Citat:
Pokaži kje piše v zakonu in pravilih, da niso v kolikor imajo plačevanje omogočeno!
Denarja ne moreš zavrniti, lahko pa se odločiš da ne prodaš blaga kupcu.
Zadnjič sem videl na bencinski v Avstriji napisano, da bankovcev za 500 evrov ne sprejemajo. Ko so prišli evri, sem to včasih videl tudi kje pri nas. Sedaj pa je inflacija naredila svoje. Torej nekateri poskušajo zavračati tudi denar.Citat:
Uporabnik Numy pravi:Denarja ne moreš zavrniti, lahko pa se odločiš da ne prodaš blaga kupcu.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V gostilni malo težje. Lahko mu šenkaš, vrniti ali pustiti na blagajni ne more.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Denarja ne moreš zavrniti, lahko pa se odločiš da ne prodaš blaga kupcu.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
KSZ
Haha, sami pamateni alterji ste se sedaj oglasili od petega sporočila naprej.
1. Nihče ni dolžan sprejeti tvojo kartico, ne glede na znesek. Politiko poslovanja s plačilnimi karticami je stvar podjetja.
2. Izdajatelju kartice bi jih prijavili, naj jim odvzamejo terminal? Haha, podjetje izdajatelju kartice plačuje uporabo terminala v svojem lokalu. Boli [cenzura] izdajatelja kartice, če le ta terminal dejansko uporabljajo in kako politiko poslovanja imajo.
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Poznam lastnika lokala, ki kartice jemlje samo od gostov od katerih sam hoče in za zneske, ki jih sam določi. So bili že kregi, nihče mu ni dokazal nobene napake - pa so mu obljubljali vraga in pol. Edino nekaj slabe reklame je dobil... ki zaradi cen in ponudbe ni vzdržala.
Če vzame kartico je povsem diskrecijska pravica lokala. Lahko trdi da mu ne dela POS terminal če hočeš plačat premali nesek... zdaj pa ti dokazuj da dela. (A en pred tabo je plačal s kartico? Ja smola, prej je delal, zdej ne dela)
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ko smo še imeli tolarje, je na avtobusu pisalo, da kovancev ne sprejemajo.
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj v času tolarjev kovancev niti ni bilo.
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj v času tolarjev kovancev niti ni bilo.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kje so pa vsi € kovanci, ko so nam obljubljali da jih bo tolk, da nam bodo žepe trgali??????
jst mam še vse žepe cele
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi: