Upokojencem in zaposlenim v javnem sektorju se obetajo boljši časi
http://www.rtvslo.si/slovenija...362590#comments
http://www.rtvslo.si/slovenija...362590#comments
v JS so z odlično ocenjeni tisti, ki najbolj lezejo v rit!! (v večini primerov) Z zelo dobro tisti, ki malo manj lezejo v rit!!Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Država bi dobrim dala več, slabšim pa manj. Sindikati bi ohranili sedanje plače, dobrim pa doplačali.
Kar že poznamo iz preteklosti, ko so bili praktično vsi v javnem sektorju s strani nadrejenih ocenjeni z "odlično".
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
v JS so z odlično ocenjeni tisti, ki najbolj lezejo v rit!! (v večini primerov) Z zelo dobro tisti, ki malo manj lezejo v rit!!Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Država bi dobrim dala več, slabšim pa manj. Sindikati bi ohranili sedanje plače, dobrim pa doplačali.
Kar že poznamo iz preteklosti, ko so bili praktično vsi v javnem sektorju s strani nadrejenih ocenjeni z "odlično".
Najmanjšo oceno dobijo pa lenuhi in tisti, ki nočejo lezti v rit.
In ker poznaš iz preteklosti, potem veš, da se je moralo ocenjevat procentualno. Tolko odličnih, tolko dobrih, tolko nezadovoljivih.... (nikakor ne smejo biti vsi pridni)
In kdo je kolko dobil, sem pa že napisal...
A veš uno ko prideš na faks (ki ga plača delodajalec) poveš da rabiš zaradi plače v JS in te spustijo skoz... prideš z diplomo in prec višji razred, delaš pa isto kot prej.Tole je iz članka:
"strokovnjaki za različne vede"
A veš uno ko prideš na faks (ki ga plača delodajalec) poveš da rabiš zaradi plače v JS in te spustijo skoz... prideš z diplomo in prec višji razred, delaš pa isto kot prej.
Tole je iz članka:
"Zaposleni s primerljivimi značilnostmi so v javnem sektorju plačani relativno manj kot v zasebnem sektorju v poklicih, kot so strokovnjaki za različne vede, tehniki in pisarniški uradniki, medtem ko so poklici za preprostejša dela plačani relativno več. Višina negativne premije za prve je v povprečju med pet in 15 odstotkov, za druge, torej preprostejša dela, pa pozitivna v višini 20 odstotkov. "
Javni sektor bi se primerjal s privat...saj ni res, pa je....če jim je tako težko v javnem sektorju, pa naj gredo privat, bo jim lepše šlo, ko ne bodo plačani iz buđeta
Javni sektor bi se primerjal s privat...saj ni res, pa je....če jim je tako težko v javnem sektorju, pa naj gredo privat, bo jim lepše šlo, ko ne bodo plačani iz buđeta
Moje izkušnje pri privatnku:Dalec od tega! Kdor kurca javni sektor naj se enkrat zaposli notri. Sam imam relativno visoko izobrazbo, placan sem bil po delavnem mestu. Nikoli po izobrazbi! S tem, da se je za mano švercalo vsaj 5 ljudi! Zato sem se spet zaposlil pri privatniku, kjer stejejo izkusnje, delavnost, volja do dela in temu primerno placilo. Ki je seveda predmet pogajanj.