Pijančevanje na Prešercu - mnenje

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Nestrpnost do pijancev, ......
shocked-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ja, res sem zloben, ker me moti, da čisto vsak dan videvam pijance viset na Prešercu, da vse smrdi okoli prešerca...in da teh stvari ponavadi nisem videl v drugih prestolnicah. Ne predlagam omejitve pravic pijančevanja, ampak a je res potrebno v središču centra stare Ljubljane to počet? Od zjutraj do zvečer. Zakaj bi bila elitna lokacija za druženje in turizem rezervirana za pijance?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zarad mene so lahko z marsa. Sem mislil, da je jasno iz posta, da sem nestrpen do takih na takih lokacijah. Tega ne skrivam.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Tole je itak nenormalno in tudi meni ni jasno, kako se to dopušča. Stalno pred cerkvijo klošarji, pijanci...dretje, fehtanje in podobno. Parkrat sem doživel, da so se že drli na poštene ljudi, ker jim niso dali denarja. Si pa mislim kako turisti gledajo na to, hočeš pogledati cerkev/poslikati in povsod ti pijanci, da še po štengah praktično ne moreš :S

Zakon je pa tudi napisan tako kot vsi naši zakoni....kaj točno pomeni vsiljiv/žaljiv? To si spet lahko vsak razlaga po svoje.

Glede teh restavracij je pa tudi problem...ni samo ta AGA, velja tudi za AS (ti so na novo prenovili, smrdi pa odurno iz kuhinje :S), Cantino mexicano...cele dneve smrdi, da ne moreš niti okna odpret. Kolikor vem, obstajajo filtri, ki to malo izboljšajo...ampak očitno to pri nas ni nič regulirano in vsak počne kar hoče oz. pač inšpekcija ne ukrepa.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
O tem sem jaz govoril v drugi temi glede lepe in urejene Ljubljane, da je zanemarjena in poscana v centru mesta. LINK Zanimivo, ti pa si govoril o najbolje urejenem mestu na svetu.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
O tem sem jaz govoril v drugi temi glede lepe in urejene Ljubljane, da je zanemarjena in poscana v centru mesta. LINK Zanimivo, ti pa si govoril o najbolje urejenem mestu na svetu.
bonk.gif

Saj je urejeno mesto, sploh center, tivoli.... Ravno zaradi tega mi tale grupa pijancev ne paše najbolj v kontekst.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Aja, še 14 dni nazaj te niso motili, da si pisal oh in sploh o prečudovitem mestu in se nisi spomnil na te pomanjkljivosti. Danes pa tak halo??

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Še koga moti kako se je razpaslo pijančevanje na Prešercu?
Razpaslo je malce overstatement - na Prešercu se pije že od pamtiveka, če je sonce in toplo tudi med tednom, drugače pa med vikendi. Tudi po Prešernovem kipu se ščije že od pamtiveka.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.175
113
v lokalni ostariji
razpaslo se ni nič... je zmeraj konstantno s kakšnim dnem malo v + ali v - pa tudi odvisno od letnega časa itd...

samo tebe je sedaj začelo motiti... prej pač tega nisi opazil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Verjetno že kar nekaj desetletij. Pijančki pa so v zadnjih letih precej pokvarili vse skupaj, da se tam še družit ne moreš več. Zadnjih 6 let grem tam mimo vsak dan na šiht. Ob priliki pofotkam kak klasični prizor.

Nazadnje urejeno:

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Pismo, da se nisva že kdaj srečala
shocked-1.gif
....

Se pa tm pijandure, predvsem na cerkvenih stopnicah in na klopci zraven cerkve, zbirajo res že vrsto let, ni to problem iz učeri na danes.
No, sj so dali predlog, da se prepove pijančevanje na javnih mestih, pa ni šel čez. Sem mnenja, če se jim tm prepove, da je potrebno prepovedati tudi ljudem, ki pijejo ob ljubljanici in na trgu republike.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Pa kaj se greste, ukinil bi študentsko delo, uvedli bi evidenco vpisa da (oportunistom) zaj.bete pridobivanje statusa študenta, prepovedal bi debate ob Pločniku (oz. na pločniku) ob pločevniki piva izmučenemu in zgaranemu podmladku Slovenije....

... a se to da, kje podpišem
evil.gif