TV antena/SAT TV

darwin

Majstr
17. avg 2007
638
417
63
V Sloveniji so nas z majhnim številom free TV kanalov in IP TV precej razvadili kar se TV anten tiče.

Drugje je prizemna in SAT TV še povsem aktualna. Sam se z antenami nikoli nisem ukvarjal.

Kam namestiti antene? Lahko na podstrešje (ovira: leseno ostrešje in kritina) ali morata biti nujno zunaj?
Kaj pa potem? V hiši so predvideni 4-6 TV sprejemniki.
Predvidevam, da je za antenami en "switch", kamor prideta obe anteni, od tam naprej pa coax (en skupen ali za vsako anteno svoj?) kabel do TVja?

Slovenski električar pravi, da je premlad in da s tem nima izkušenj.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.353
3.039
113
Lublana
Obišči stran
O kakšnih antenah govoriš?
Nekaj takega, kot je na fotki, ki sem jo pripel? Po mojih izkušnjah mora biti čimbolj na odprtem, na strehi, čim manj ovir...Podstrešje je sicer lahko v redu, če je signal dovolj močan. To moraš pač probat pa vidiš kje antena najbolje lovi...Vem, da je bil v Sloveniji vedno velik problem predvsem zaradi hribovitega terena...Se je dogajalo, da je nekdo lovil cel kup TV kanalov, nekdo na drugem koncu iste ulice pa zgolj TV Slovenija 2...
Kje pa rabiš to? Kaj niso pri nas že vse oddajnike ugasnili? Razen RTV. Razen, če si nekje, kjer je dober signal iz Italije. Tam je signal TV kanalov iz oddajnikov še vedno aktualen.
antena.jpg

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
V Sloveniji so nas z majhnim številom free TV kanalov in IP TV precej razvadili kar se TV anten tiče.

Drugje je prizemna in SAT TV še povsem aktualna. Sam se z antenami nikoli nisem ukvarjal.

Kam namestiti antene? Lahko na podstrešje (ovira: leseno ostrešje in kritina) ali morata biti nujno zunaj?
Kaj pa potem? V hiši so predvideni 4-6 TV sprejemniki.
Predvidevam, da je za antenami en "switch", kamor prideta obe anteni, od tam naprej pa coax (en skupen ali za vsako anteno svoj?) kabel do TVja?

Slovenski električar pravi, da je premlad in da s tem nima izkušenj.
na Ajševici imaš zastopnika za fracarro

bi ti znali svetovati